Flere artikler
Jeg ser verden med mine andre sanser
Dennis er blind og bruger derfor sine høresans til at se med.
Han genkender venner og kollegaer ved at de har hver deres lyd. Læs hans historie her.
Fra amatør til prisvinder
Magnus Schultz gik fra at være uinteresseret i medier, til at være prisvindende for sit arbejde på TV Glad.
1000 brikker – 1000 tanker
Sumer har skrevet et digt om, hvordan dét at lave puslespil, bringer ro inde i hendes hoved.
Autistisk paradigmeskifte
Aspergers, infantil autisme, atypisk autisme. Der er sket et skifte i, hvilke termer man bruger, indenfor autismeområdet. Magnus interviewer en forsker i kognitiv adfærdsterapi om emnet.
Louise og Barbiemuseet
Louise Volstrup Pedersen har et stort samlergen og har bl.a. haft en stor samling Barbiedukker. Som 25-årig havde Louise 200 Barbiedukker. Dem har hun nu doneret til Danmarks eneste Barbiemuseum i København.
Se fotoreportagen her.
Manu Sareen om at leve med ADHD som voksen
Manu Sareen var 50 år, da han fik diagnosen ADHD. Maria Lytzen har interviewet ham om, hvordan han har håndteret sin minister- og forfatterkarriere, samtidig med at leve med ADHD.
Søvnlammelse
Ved du hvad søvnlammelse er?
David har haft det siden han var 10 år gammel.
Læs hans klumme og bliv klogere på hvad Søvnlammelse er for noget.
Vi har alle brug for at høre til
Vi har alle brug for at høre til, lyder budskabet i Danske Handicaporganisationers fotoudstilling; ‘At høre til’, af fotograf Andreas Haubjerg. Se fotoreportagen fra åbningen af udstillingen på Christiansborg.
Fotoreportage: Jeg vil altid være en Legoman(d)
Tom er vild med Lego og bruger både meget tid og en del penge på Lego. Det er en hobby, hvor Tom lever sig ind i andre universer og finder på historier. Se fotoreportagen om Tom her.
Alene, men ikke ensom
Hvem har ikke drømt om det perfekte liv med kat, hund, barn, kæreste, bil, og parcelhus…
Jeg har ingen af delene, og jeg elsker alligevel mit liv!
Solsorten og blåmejsen
Læs Davids smukke sommerdigt: “Solsorten har mødt sin overfugl, for ingen har før kunne få ham ned på jorden, om Blåmejsen kan”.
For hurtig teknologi – træk stikket!
Skærme overalt. Apps der gør ting nemmere for os. Men med et handicap som Marias, kan det være svært at følge med. Så hun husker at træk stikket, lyder hendes opfordring.
Fantasiens virkelighed – en flugt fra det, du ikke kan kontrollere
Det kan godt være, der er våben og krig – men her kan du styre det selv. For i fantasiens verden er der ingen og mange regler på samme tid. Det kommer bare an på, hvilken verden man vil besøge.
Mit elskede kongehus – i medgang og modgang
Davids helt store interesse er Kongehuset. De er rollemodeller, og så har de hjulpet David gennem svære tider – uden at han egentlig kender dem.
Grin kan misforstås
Mange kender mit grin. Jeg har nemt ved at grine, men kan grin misforstås? Nogle lange kan man ikke vide, hvad man egentlig griner af.
Forbilleder med autisme gennem tiden
Det er ikke altid nemt at blive spejlet i film og serier, når man har et handicap. I artiklen kan du læse Davids bud på, hvornår film blot bekræfter fordomme og sterotyper, og hvornår han føler sig set i filmens verden.
Ferietid er læsetid!
Er du stadig i tvivl om, hvilke bøger der skal pakkes i kufferten? Ingen grund til panik, for TV-Glads læsehest, Mathias, tager dig i hånden og giver dig 5 gode anbefalinger til sommerens læsning. God fornøjelse.
Min virkelighedsflugt fra mobning
Da Charlotte blev mobbet som barn, fandt hun på en særlig strategi. Inde i hendes hovede forvandlede hun sig til en fugl, som fløj væk fra mobningen. Senere blev hun en rovfugl. Læs med om Charlottes fugleflugt væk fra mobningen.
Et hold fuld af lykke
I håndboldligaen, Lykkeliga, kan alle være med. Vi har fulgt et af deres håndboldhold i København og set med egne øjne, hvad sport og den gode kampånd kan give – uanset handicap og udfordringer.
Brev til kommende forældre til børn med Downs syndrom
Af Maria Quitzau, foto af Jonas Koch Jeg skriver dette brev, fordi jeg i meget lang tid har haft lyst til at skrive til de forældre, der måske står og overvejer, om...
Jeg lærte min bedste ven at gå
Som børn var de bare to gode venner. Men deres særlige venskab resulterede i, at Daniel lærte at gå. Læs den vilde historie, da Jón Tór ved et tilfælde lærte Daniel at gå.