GAMERFILM PÅ GODT OG ONDT…  

22. 05. 2023

Af David Frantsen 

Fotos af Andrei Thustrup Petersen 

Den nye Super Mario Bros. film er en af de bedste og mest guddommelige film, jeg nogensinde har set! Og det kunne tyde på at flere er enige med mig, for filmen har i skrivende stund tjent det der i danske penge svarer til 9 milliarder!  

Det er den mest succesfulde film, der er baseret på et videospil nogensinde! Og den har virkelig vendt både gamer og filmuniverset på hovedet, på den mest positive måde!  

For det har ikke altid lige været til en fuldtræffer, når spil og film har krydset klinger… derfor vil jeg give små anmeldelser af tre gamerfilm, der kom ud før dette mesterværk… 

Super Mario Bros. fra 1993  

Ja, du læste rigtigt! I 1993 optrådte Mario for første gang på det store lærred i en menneskefilm (det kalder vi live-action-film i Vordingborg).

Bob Hoskins havde hovedrollen som vores elskede blikkenslager, og hans lillebror Luigi, blev spillet af John Leguizamo.  

Filmen handler om at Bowser vil udslette alle pattedyr, deriblandt mennesker, så dinosaurerne kan få deres regeringstid tilbage. Det er derfor nu op til Mario og Luigi at stoppe ham. Dennis Hopper er i øvrigt forrygende som Bowser! 

Selvom det egentlig var en god historie, så havde filmen ikke stemningen fra Marios univers som vi kender det, men Super Mario-filmen fra 1993 er så dårlig, at den rent faktisk både er god og charmerende.  

Jeg synes at filmen fortjener en chance, og selvom den så vidt vides ikke kan streames nogle steder, så kan man købe den på Blu-ray på Amazon eller Gucca.  

Vilde Rolf  

Grundet at Mariofilmen fra 1993 ikke blev den store succes som Hollywood og Nintendo havde håbet på, så betød det ikke at der for evigt var sat en kæp i hjulet for film baseret på gaming.  

I 2012 udkom Disney med deres egen originale spilskurk i filmen “Vilde Rolf!”. Vilde Rolf blev en stor succes og var en del af Disneys Revival Era, der varede fra 2008-19.  

Filmens hovedkarakter har samme navn som filmen og han er træt af at være en skurk og blive holdt udenfor. Og den kamp som Rolf har mod systemet, og for at blive anerkendt, er virkelig et ekko af hvordan vi handicappede i årevis har skulle kæmpe imod fordomme.  

Vilde Rolf kan streames på Disney Plus og det er virkelig en af Disneys fuldtræffere, især hvis man både er handicappet og gamer på samme tid. 

Detective Pikachu  

I 2019 blev Pokemon omsider lavet om til en menneskefilm. Detective Pikachu er en af mine yndlingsfilm, og jeg husker tydeligt at jeg gennem hele filmen var fuldstændigt tændt og blown away, fra start til slut.  

Det gav en fantastisk følelse af lykke at se pokemonerne blive bragt til levende live på det store lærred, og kampscenerne var ganske fornøjelige!  

Det skal lige nævnes, at Pokemon er Nintendos største franchise, ja faktisk er Pokemon den største mediefranchise i verden. 

Hvis man er gamer, er disse 3 film virkelig værd at se! Og så går der ifølge pålidelige kilder rygter om at Nintendo måske også gerne vil lave en spinoff til Mario-filmen, som skulle være baseret på spillet Luigi´s Mansion…  

I så fald er mit indre gamerhjerte utroligt lykkelig for, at filmindustrien tager spil meget mere seriøst end nogensinde før.

I skrivende stund er filmen ”Dungeons and Dragons”, baseret på spillet af samme navn, et stort hit i biografen. Samtidig er ”Last of Us” lige nu en stor succes på HBO, og den er bygget op over Naughty Dogs-spil, med identisk titel. 

Og ifølge pålidelige kilder skulle der vist også være film på vej om Crash Bandicoot og Jak and Daxter…  

Hvis du er hurtig, kan du stadigvæk lige nå at opleve Mario i biffen, ellers så køb den når den kommer på streamingtjenester. 

Læs også anmeldelsen af Last of Us her:

Og flere af Davids artikler om gaming her:

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Counter-Strike 2 er landet

Counter-Strike 2 er landet

Uden Counter-Strike ville Frederik Robetjé og hans venner aldrig have mødt hinanden. Læs hans personlige beretning fra natten, hvor CS:GO blev til CS2.

Tre gode spil når man er flere

Tre gode spil når man er flere

Uanset om man vil løse gåder sammen eller køre om kap, findes der mange gode multiplayerspil. Her er vores bud på tre af de bedste.

Top 5: Perfekte puzzlespil

Top 5: Perfekte puzzlespil

Der findes uendeligt mange puzzle-spil. Redaktionens egen ekspert, Phuc Pham, kommer her med sin top 5 over, hvilke puzzle-spil der er must plays!