Anmeldelse: The Last of Us

8. 05. 2023

Af Daniel Tørnqvist og Frederik Robetjé

Året er 2003. En svampesygdom kaldet cordyceps overtager pludselig verden, og samfundet kollapser. Den inficerer mennesker og gør dem “zombie-agtige”.

Serien starter dog først rigtigt i 2023. Verden er blevet meget hård. Den sidste procent af Jordens befolkning bor i “lejre”, som organisationen FEDRA kontrollerer. Der er også en modstandsbevægelse kaldet Fireflys, som gør alt for at sætte en stopper for FEDRA.

Joel (Pedro Pascal) har oplevet rigtig mange slemme ting i sit liv. Han har gjort mange forkerte ting sammen med sin veninde Tess, og på grund af det, er han meget berømt og berygtet hos både FEDRA og Fireflies, og han vil gøre alt for den rette pris.

Joels bror har været væk i rigtig lang tid, så ham og Tess drager af sted fra en FEDRA-lejr for at finde broren. Undervejs er der mange problematikker og komplikationer, der gør, at han møder vores anden hovedrolle Ellie (Bella Ramsey), som måske er menneskehedens sidste håb.

Ellie er en ung pige med sprog som en havnearbejder, der godt kan slå fra sig. Det har ikke gjort et godt indtryk hos FEDRA og de andre børn i FEDRAs militærskole.

Forskelle fra spillet

Serien bygger på spillet af samme navn fra 2013. I spillet er handlingen lidt anderledes. Her er det hele byen, der er under FEDRAs kontrol. I spillet prøver Joel og Tess at finde én, der hedder Robert, som har en ladning af deres våben, som han skylder Fireflies.

Efter han er blevet skudt, møder vi Marlene. Hun har våbnene, men hun skal have smuglet noget ud af byen, før de kan få våbnene, og det er her, vi møder Ellie for første gang i spillet.

Hele serien minder utrolig meget om spillet, så derfor kan det virke, som om serien er lidt langtrukken. Men hvis man er fan af spilproducenten Naughty Dog og de spil, de laver, ved man, at det kan godt være lidt langtrukket.

Til gengæld er serien spækket med god historie. Du kommer med på en gennemført rejse fra start til slut i både spillet og serien, og handlingen fremkalder mange følelser, fordi du som seer knytter dig til de to hovedpersoner.

Den bedste filmatisering

Det gode ved historien er det begyndende “far og datter”-forhold, som Joel og Ellie udvikler gennem serien. Vi synes, skuespillerne er gode, fordi de spiller rollerne så godt, at man lever sig ind i universet.

Vi glæder os sindssygt meget til sæson to af The Last of Us, og vi er spændte på at se, hvem der nu skal spille Ellie. Måske vil det blive Ashley Johnson, som er den orginale Ellie, fordi historien i den næste sæson kommer til at være baseret på part 2 af spillet, og derfor ville det være mere autentisk, hvis det er den originale skuespiller.

Vi kan klart anbefale at se serien. Man kan ikke slippe den, fordi den ender på en clifhanger i hvert afsnit, og det er uden tvivl den bedste filmatisering af et spil.

The Last of Us sæson 1 kan ses nu på HBO Max.

Daniel Tørnqvist

Daniel Tørnqvist

Humørsprederen Daniel er god til strategispil, men hans hjerte banker for alvor for FPS, som han bruger meget af sin fritid på.

Gamer Frederik

Frederik Robetjé

Frederik er Glads Counter-Strike-nørd. Han spiller det stort set hver dag, men kaster sig også over andre spil og er inderst inde stadig en casual gamer.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.