BEGYNDER GUIDE TIL POKÉMON  

20. 02. 2023

Tekst: David Frantsen

Foto: Matias Olsen og Andreas Gamba Hansen

Pokemon er den bedste spilserie i verden. Der er ikke det spil med Pokemon, som jeg ikke har kastet mit blik på, og hver evig eneste gang jeg køber et nyt Pokemon spil er eventyrglæden lige så stor hver gang! 

Men Pokemon har i dén grad udviklet sig på godt og ondt for at sige det mildt… Der har været spil som jeg stadigvæk holder af den dag i dag, selvom de er 25 år gamle, og der er også Pokemon-spil, der ikke er helt vellykkede, for at sige det mildt….  

Og netop derfor præsenterer jeg nu en begynderguide for jer, der gerne vil spille klassiske Pokemon-spil, så I på denne måde kan opnå samme glæde og lykke, som jeg har ved dette eventyrlige univers!  

1: Start altid med en vand-Pokemon 

Der findes mange forskellige slags typer af Pokemon. Der er både vand, ild, græs, spøgelse, alf, stål, gift og jord, bare for at nævne nogle. Og man starter altid med at vælge mellem ild, græs og vand. Derfor er det vigtigt, når man sammensætter sit hold at tænke strategisk.  

Jeg ved godt, at det med starter-Pokemon er en smagssag, men grunden til at jeg synes, at vand er det bedste at starte med, skyldes to ting:  

A: Hvis de tre startere for hvert spil skulle kæmpe mod hinanden, ville vand-typen oftest vinde, da den kan besejre ild med angreb fra sin egen type (et angreb skader i øvrigt altid mindst 40% mere, hvis angrebet er samme type, som angriberen) og at de fleste vand-Pokemons kan lære Ice Beam, som er stærkt mod græs-Pokemon.

B: En vand-starter vil altid kunne lære Surf, så man ikke behøver at vente for længe, når man bruger Good Rod eller Super Rod. Rod´s er fiskestænger, som man i spillet får så man kan fange vand-Pokemon, som man normalt ikke ville kunne fange i græsset. Det skal dog lige tilføjes, at i visse spil kan man kun vælge Pikachu eller Eevee, som starter, men så kan man bare tage Magikarp, Squirtle eller Lapras med på rejsen, for dét vil også give pote! 

2: Hav altid en gift eller elektrisk Pokemon med på rejsen 

Selvom gifttyper, indtil Generation 6 kun var stærke imod græs og til dels leddyrstyper, så er det altid en god idé med en Pokemon, der kan forgifte, hvis du kæmper imod Chansey eller Miltank, der naturligt har et meget stærkt defense.  

Elektriske Pokemon er altid gode at have til at besejre Flyve Pokemon eller Gyarados med, og endda meget effektivt! Raichu, Jolteon og Luxray er de bedste valg, inden for den kategori! 

3: Vælg en Eeveelution  

Dette her er en lidt hårdere nød at knække, men tro mig, en Eeveelution er et af de bedste triumfer at have med på en Pokemon-færd! I de spil, der foregår i regionen Kanto, kan man lige med det samme udvikle Eevee, for der kan man købe udviklingssten i den samme by, hvor man får den foræret.  

Dét der gør Eevee spændende er, at den har 8 forskellige udviklinger! Eksempelvis kan den blive til Glaceon, der er en istype, eller til Flareon der er en ildtype. Disse udviklinger kaldes for Eeveelutions! Det, de har tilfældes er, at de er utroligt stærke og at de alle gør et Pokemon eventyr, bare lidt sjovere.  

4: Fokusér på kvaliteten frem for styrken 

Det er utrolig vigtigt, at man fokuserer på Pokemonernes evner frem for deres styrker! Jeg har ofte selv enten Golbat eller Crobat med på rejsen, for selvom de måske ikke er overdrevent stærke, som eksempelvis Rhydon, Volcarona eller Dragonite, så har de nogle helt særlige evner, der gør at jeg ikke kan undvære dem!    

Golbat er jo en Flagermus, og hvis man bare ser på dens kvaliteter, som at den både kan lære Mega Drain og Leech Life på samme tid, ja så er råstyrke og stats for mig helt ligegyldigt! 

I så fald, var dette her mine fire tips til, hvis du er begynder og først skal til at spille Pokemon! Jeg vil anbefale, hvis du har en Android enhed at starte med enten Red, Silver eller Sapphire. Apple er derimod ikke så nemt at spille gamle spil på, men du kan dog altid anvende Jailbreak hvis det skal lykkes, at spille gamle Pokemon spil. 

Og har du anskaffet dig en Nintendo Switch, så vil Let´s Go Eevee eller Shining Pearl være mine kraftigste råd!  

Fang dem, fang dem, du skal fange dem! DU skal fange dem, Pokemon!  

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.