JEG KAN IKKE SVØMME, MEN JEG ELSKER HAVET   

21. 07. 2023

af David Frantsen

fotos af Matias Olsen

Havet rummer så mange mysterier, og så spændende fortællinger som kun Naturen selv kan fortælle!   

Tværs over havet med mågerne 

Jeg har lidt vandskræk, for jeg hader at bade på stranden og jeg er dårlig til at svømme. Alligevel er der noget ved havet som fascinerer mig, for jeg tror ikke, at der findes så rigt, smukt og mangfoldigt et dyreliv som det der er i havet. Forestil dig, at du tager en promenade mellem Sydsjælland og Møn om sommeren. Du kommer fra Vordingborg og du har en kæreste, som bor på Møn.   

Og mens du kigger på havet mellem Sydsjælland, Møn og Falster lytter du til Beyond The Sea med Robbie Williams, mens du kan se måger flyve på himlen, imens krabber vandrer rundt på strandkanten, og du nede i havet kan se rødspætter svømme om kap med gopler. Og så ser du hende stå der på Møn og vinke til dig med så stor forventningsglæde i sine øjne, at dit hjerte vil smelte som da du blev forelsket første gang.  

Jeg erindrer også, da jeg i 6. klasse var med min gamle skole på ferie på Læsø, hvor jeg brugte flere timer på at kigge på mågerne mens de fløj over havet. Jeg kan ikke forstå hvordan så vakre og smukke fugle som måger kan være så upopulære når de er en vigtig nøgle af naturens økosystem!  

David elsker havet

Havets stærke kraft 

Den særlige betydning, havet har for mig kom sig af da jeg som 9-årig så filmen Hjælp Jeg er en fisk! Det er en af de bedste danske tegnefilm nogensinde! Efter at jeg havde set den film, måtte jeg bare ud og låne alle de bøger jeg kunne om havets dyreliv på bibliotekerne!   

Denne stærke kraft og magi har havet. Og så dyrelivet… Altså, at se et helt koralrev mens der svømmer havskildpadder, delfiner og fisk i alle regnbuens farver må nok være noget af det højeste man kan opnå her i livet!    

Nogle gange har jeg også ønsket mig, at jeg kunne drikke eliksiren fra Hjælp Jeg er En Fisk, og selv blive en klovnefisk, der bare kunne stikke af fra det hele. Jeg er jo entertainer, så derfor vil en klovnefisk være den rette at blive til 😉   

Når pligterne blev for krævende og når det hele bare begyndte at stresse, så ville det være så dejligt hvis man sammen med kvinden i sit liv kunne blive til to fisk, der svømmede rundt i det åbne hav og bare kunne flygte fra hverdagens problemer.   

Hvis du vil have flere ord fra David, så klik her og læs dette dejlige sommerdigt om natur og kærlighed :

Vil du se mere…

Mit liv med epilepsi som indlægsseddel

Mit liv med epilepsi som indlægsseddel

I 44 år har epilepsi været en del af Niels Dahls liv. I denne klumme har han kogt de mange år ned til én indlægsseddel, der beskriver, hvordan et liv med epilepsi kan se ud.

En dag i mit hoved

En dag i mit hoved

Der er et mylder af tanker i Sumer Mansoors hoved, og det er ofte de dårlige tanker, der kommer foran de gode. Det sætter hun ord på i dette digt.