Hvilket spilunivers ville du leve i?

1. 05. 2023

Af Magnus Schultz Pedersen

Fotos af Matias Olsen

Når man spiller sit yndlingsspil, kan man blive draget af hele det univers, spillet foregår i og måske endda drømme om selv at leve i det univers.

På TV-Glad-redaktionen i Ringsted er der i hvert fald nogle, som har et yndlingsspil, hvis univers, de gerne ville leve i hvis de kunne.

Men hvorfor? Hvordan ville de leve deres liv der, og ville de have deres udfordringer med?

DENNIS & GTA – Våben, helikoptere og swimmingpool 

Dennis Madsere er vokset op med GTA (Grand Theft Auto), som blev udgivet for første gang i 1997 og i dag er der hele 15 spil i serien, til forskellige platforme.

“Jeg vil gerne bo i det univers, da man kan gøre lige hvad man vil” siger han.

Han vil være ligesom de karakterer, der er i spillet, f.eks. en der hedder Franklin. Han får i slutningen af spillet en formue på 17 millioner dollars – svarende til cirka 117 millioner kroner – og ender med at bo i en stor villa med swimmingpool og helikopter i baghaven.

“Her ville jeg bo sammen med min kæreste, og samtidig få nogle nye venner i det her univers, som jeg kan chille med i denne store villa – og jeg ville blive der resten af livet.”

TOBIAS & HARRY POTTER – Storbritanniens eneste troldmandsby

Tobias Qwist er stor fan af Harry Potter. Han blev fanget af universet allerede efter, han så den første film. Herefter så han alle filmene og læste bøgerne, men efter udgivelsen af spillet Hogwarts Legacy blev han for alvor draget af universet og drømmen om at leve i det.

“Mit største ønske er at være en troldmand” siger han.

“Man kan lære at flyve på kost eller hippogriffer, som er et fabeldyr, og man kan dyrke troldmandssporten Quidditch.”

Han vil bo i byen Hogsmeade, som er Storbritanniens eneste by, hvor der kun bor troldmænd, og som har de bedste butikker, hvor troldmændene køber alle deres ting.

“Hogmeade er ganske enkelt drømmedestinationen for alle der elsker trolddom. Her ville jeg gerne bo sammen med min kæreste.”

Han vil starte med at være i lære hos troldmanden Ollivander, der ejer en butik i Diagonalstrædet, hvor alle hogwartseleverne henter deres tryllestave.

“Herefter vil jeg rejse til Afrika og lære at blive en Animagus, som er en troldmand eller heks, da kan trylle sig selv om til dyr.”

Men er det ikke et farligt univers, at leve I?

“Det er meget forskelligt. Generelt kan man leve et meget fredeligt liv, men hvis man er meget eventyrlysten, kan man også leve et risikabelt liv der.”

Hvis han bliver sur på nogen i dette univers, ville han drikke eliksiren Polyjuice Potion, der ville transformere ham om til den person, han er sur på.

“Og så vil jeg gå ind i deres bank og hæve alle deres penge” siger han med et smil på læben.

CASPER & POKEMON – Gratis lægehjælp, som i Danmark

Casper Frisks yndlingsspil er BioShock, men det er ikke et univers, han ville leve i.

“Jeg elsker karaktererne, historien og universet, men jeg vil ikke bo der, da der er for meget død og ødelæggelse” siger han.

“Det ville simpelthen være for farligt.”

Til gengæld ville han elske, at bo i Pokemon-universet.

“Det er et superflot univers, med masser af natur og venskab, og der er så meget, man kan gøre.”

Her ville han enten fange og træne pokemons, eller også vil han have et reservat, hvor han passer på dem og bl.a. forhindrer pokemon-tyvene fra Team Rocket i at stjæle dem.

Hvad ville være det bedste ved at leve i dette univers?

“Det ville nok være, at få nye venner og opleve den smukke natur. Samtidig er der også gratis lægehjælp, ligesom i Danmark.”

Han tænker dog ikke, at han ville bo der fast, da han, udover sine forældre, ville savne den virkelige og realistiske verden.

“Det er en drømmeverden, hvor naturens love er sat ud af spil. Måske vil jeg bare have et sommerhus der og så være der når jeg har fri.”

DAVID & DRAGONBALL – Supersoldater på Namek

David Frantsen elsker DragonBall over alt i verden og ville derfor elske, at bo i det univers – og gerne på planeten Namek, som står i direkte kontrast til Jorden med sin grønne himmel og sit blå græs.

Noget af det, han godt kan lide ved DragonBall-universet er, at de er meget ærlige og siger tingene ligeud, f.eks. ved at de bander.

“Min yndlingsfigur er Freezer og jeg ville gerne være en af hans øverste soldater, og hans repræsentant på planeten Namek” siger han.

“Både han og hans soldater har de sejeste kampuniformer, jeg nogensinde har set.”

Han vil bo i det største rumskib og være leder af et hold soldater, og spise dinosaur-bøffer. Men han ville måske ikke bo der alene.

“Hvis jeg havde en kæreste, ville jeg tage hende med, så vi kunne bo sammen i dette rumskib.”

Hvad med jeres handicap? Vil I tage det med eller være handicapfri i spiluniverset?

“Hvis jeg efterlader min ADD i denne verden, ville jeg ikke være mig” siger Casper, og Tobias er helt enig med ham.

“Beckwith-Wiedemann syndrom er en del af min identitet.”

David vil heller ikke efterlade sit handicap i den virkelige verden, da han ellers ikke ville kunne befinde sig i spiluniverset.

“Jeg passer bedst ind i DragonBall-universet, netop fordi jeg er på autismespektret. 

Dennis derimod vil gerne efterlade sit handicap i den virkelige verden.

“Jeg er blind, men i GTA vil jeg være 100% seende og bare leve det fede liv.”

Vil du se mere…

Holder det stadig: Tekken 3

Holder det stadig: Tekken 3

Tekken 8 er på vej, og Svend Gejl har ventet længe. For at fordrive ventetiden har han genbesøgt Tekken 3. Men holder det stadig?

Anmeldelse: The Last of Us

Anmeldelse: The Last of Us

Året er 2003. En svampesygdom inficerer mennesker og forvandler dem til zombier. Sådan begynder The Last of Us – den bedste filmatisering af et spil hidtil.