Den perfekte date er..

14. 02. 2024

Tekst af Amalie B. S. og Maria Lytzen
Foto: Chris Palmgren og Jonas Koch

Den 14. februar markerer kærlighedsdagen over dem alle, valentinsdag. Medarbejdere på Glad kommer med deres bud på den perfekte date.

Røde roser, chokoladetapas og kys på de bagerste biografrækker. I dag er det valentinsdag. En dag i kærlighedens navn, hvor kærester og singler har en ekstragod undskyldning for at forkæle dem, de holder allermest af. Mangler du inspiration til, hvad du og din partner eller bedste ven kan forkæle hinanden med, kan du herunder læse, hvad, Glads ansatte mener, er den perfekte date.

Min dates yndlingsgenre i biograffen eller en gåtur i Tivoli med turpas

Dan Jørgensen, journalist
Single

Har du været på date før?
– Nej, det har jeg ikke.

Hvad er den perfekte date for dig?
– Jeg vil nok invitere hende ud på en god middag. Købe nogle blomster, nogle roser. Og så senere vil jeg nok invitere hende i biografen.

Hvad skulle I så se?
– Ja, hvad der nok interesserer hende. Man ved jo ikke, om hun er vild med actionfilm eller noget andet. Men jeg vil da gå ind og se det, hun vil se, for at gøre hende glad. Om det er en romantisk film eller en krimi eller andre ting. Men hvis hun ikke vil en tur i biografen, så kan vi gå en aftentur. Eller invitere hende ud på en drink. Eller en tur i Tivoli, hvor man kan komme ud både at more sig, men også gå ind og se ting eller prøve nogle forlystelser.

Hvis du selv kunne vælge, hvem ville du så gerne på date med?
– For mig ved jeg jo ikke, hvor kærligheden fører hen. Om det er så en pige eller en dreng, eller hvem det nu bliver. Så mig og kærligheden har jeg ligesom lagt i en lille gemt æske indtil videre. Ellers er jeg bare glad for at være mig.

Så længe vi er sammen, så er det ligegyldigt, hvad der skal ske

Pernille Behrndtz Jensen, illustrator
Forlovet

Hvad er den bedste date, du har været på med din forlovede?
– Det er, hvor man er sammen med den person, man mest elsker. Det er sådan helt rigtigt, kan man sige. Det er bare sådan en følelse, at man har én i sit hjerte.

Hvad er den perfekte date for dig?
– Det er, at jeg kan mærke, at der er en, der elsker mig, som den jeg er, og man ikke laver sig selv om, faktisk. Altså, det er, som man simpelthen er.

Så hvad man laver på en date, det er ligegyldigt?
– Ja, bare man er sammen, kan man sige. Det er bare det, man skal gøre med sit liv. Altså bare følge sit hjerte og følge sine drømme.

Hvis du skulle arrangere en date, hvad ville du så gøre?
– Jeg ville gøre lidt personligt ud af det, så der bliver en fest ud af det.

En gåtur, god kaffe og chokoladetapas

Rasmus Nielsen, journalist
Single

Har du været på en date før?
– Ja, det har jeg.

Hvad er så den bedste date, du har været på?
– Det var en, hvor vi begge to havde kemi, og hun var også flot. Det er nogle år siden, at jeg var på en rigtig fin date, og jeg kan huske, at vi talte om rigtig mange gode ting og havde ting tilfælles. Vi var på en rigtig god burgercafé, og vi sad og talte, og vi sad og grinte. Og vi havde ikke mødt hinanden før.

Hvis du selv kunne vælge, hvem ville du så gerne på date med?
– Jeg ville gerne på date med Madonna. Popikonet Madonna. Det ville være kæmpestort. Det er den ene ting. Det ville være meget storslået og bombastisk. Og så har jeg også hørt en lille fugle synge om, at hun kan godt lide unge mænd, haha.

Hvis du så skulle på date med Madonna, hvad vil så være den perfekte date?
– Så ville jeg nok virkelig gøre noget ud af mig selv og vise min selvtillid. Og være rigtig, rigtig sød. Og vise overskud. Og jeg ville også måske være lidt kæk og sjov. Og så skulle vi ud og gå og tale. Eller drikke kaffe eller spise noget god chokolade. Jeg ved, at Peter Beier Chokolade, de har sådan en chokoladetapas, hvor man skal sidde og spise alt muligt slags chokolade.

En aften derhjemme med én af mine specialiteter på menuen

Amir Becirovic, journalist
Gift

Hvad er den bedste date, du har været på med din kone?
– Hvis man egentlig kan kalde det for dates, fordi vi har jo bare snakket og hygget og bare været sammen. Set en film, gået en tur.

Hvad er så den perfekte date for dig?
– Nu skal jeg passe på med at generalisere. Men jeg er jo sådan et menneske, som er meget sparsommeligt. Så jeg ville nok invitere hende på date derhjemme. Og så ville jeg byde hende på det, jeg havde. Eller det jeg måske havde lyst til at spise. Det betyder meget for mig, at jeg godt kan lide det, jeg skal spise. Så jeg bryder mig ikke rigtigt om restauranter og sådan noget. Fordi så kommer jeg altid til at bestille det samme. Sådan noget med durum eller shawarma eller spaghetti, som man ved smager godt, ikke?

Hvad kunne det være, du kunne finde på at lave af mad så?
– Jamen, boller i karry eller ris eller skinkeschnitzel, for eksempel.

Amir og hans kone er ikke så meget til mærkedage, så de gør generelt ikke noget ud af valentinsdag. Hvis han får en indskydelse til at købe blomster eller chokolade til sin kone, så gør han det. De fortæller dagligt, at de elsker hinanden. Det er ifølge Amir den største gave, man kan give til den, man deler livet med.

Den perfekte date er en ny oplevelse, der har krævet tid, penge og planlægning

Christian Drost, journalist
I et parforhold

Hvad er den bedste date, du har været på med din kæreste?
– Jamen, det må nok have været her for et par år siden, hvor vi tog på Bakken for at se Cirkusrevyen. Og så spiste vi på Restaurant Hvide Hest inden da. Jeg synes faktisk, det var rigtig godt. Vi prøver at gøre det til en tradition.

Hvorfor var det den bedste date?
– Altså, jeg synes, det var godt, fordi det var mig, der havde arrangeret, at vi skulle afsted. Første gang vi skulle have været afsted, der blev det aflyst på grund af coronanedlukninger. Og så måtte vi rykke aftalen til et senere tidspunkt. Så derfor er jeg meget glad for, at vi så kunne komme afsted efter corona.

Hvad er den perfekte date for dig?
– Jeg ville spare op til den perfekte date. Og så ville jeg planlægge den i god tid. Altså for mig at se, så er der noget ved, at det er en ny oplevelse hver gang, som vi begge to godt kan lide.

God valentinsdag!

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.