Sparejul og genbrugsgaver

2. 01. 2021

Tekst Maria Lytzen
Foto: Lotte Horup

For mig betyder julen meget.
Jeg er et rigtigt julemenneske, som går meget op i, hvordan lysene på juletræet ser ud, at der er masser af gaver under træet, lækker julemad på bordet, og at min familie og jeg går i kirke juleaften.

En anderledes jul

Jeg tror dog at julen bliver anderledes i år for mange mennesker, da flere skal spare på grund af høje energipriser, inflation og krig i Ukraine.
Aldrig har der været så høj efterspørgsel på julehjælp og flere har slet ikke råd til julegaver.
For mit eget vedkommende har jeg også valgt at jeg skære ned på gaveindkøbene i år.

Så for at spare penge har jeg valgt at tage på shopping i genbrugsbutikken Kirkens Korshær, for at se om jeg kan finde nogle gode genbrugsgaver til min familie.

Flere går i genbrugsbutikker

I butikken møder jeg daglig leder Lene Rindal og kommunikationschef i Kirkens Korshær Morten Østergaard Sørensen, som fortæller at de også oplever en øget interesse for deres genbrugsbutikker – og varmestuer – fordi mange er pressede økonomisk.

”Vi kommer til at slå rekord i år i omsætning, i forhold til tidligere år, og det er jo en klar indikation på, at flere opsøger Kirkens Korshær for at købe genbrug”, udtaler kommunikationschef Morten Østergaard Sørensen.

Tænker på klimaet

Daglig leder af Kirkens Korshær butikken på Vesterbro, Lene Rindal, møder hver dag de mennesker, som kommer for at købe eller aflevere tøj i butikken.

”Jeg oplever at mange af dem, der kommer her i butikken, fortæller at de køber mere genbrug, fordi pengene er små, men også fordi de er bevidste om den tendens der er i samfundet, om at tænke mere over, hvordan vi bruger af klodens ressourcer, så vi ikke bare køber nyt hele tiden.

Og meget af tøjet er jo fremragende kvalitet”, tilføjer Lene Rindal.

De 5 mest købte ting i Kirkens Korshær

Jeg er meget nysgerrig efter at vide, hvad det så er for nogle ting folk går efter, når de shopper i genbrugsbutikken.

Her kommer Morten Østergaard Sørensen mig til undsætning, og giver mig en opgørelse over de fem mest solgte ting i Kirkens Korshær.

  1. Dametøj
  2. Isenkram
  3. Møbler
  4. Brugskunst
  5. Herretøj

Jeg kan godt forstå, at dametøj ligger nummer 1, for der er virkelig meget lækkert tøj i butikken. Jeg vil i fremtiden helt klart tænke over, om jeg lige skulle kigge i genbrugsbutikken, inden jeg går ned og køber nyt tøj, sko eller andre ting.

Nu går jeg på jagt efter julegaver til familien ….

Denne her tror jeg min mor ville blive glad for – hun kan godt lide farven rød.

Jakken her er lige min fars stil.

Min svigerinde elsker tasker – denne her tror jeg hun kunne blive glad for.

De her støvler er næsten ikke brugte, og jeg er sikker på min bror vil synes de er lækre.

GAVEKORT – hvis du ikke lige ved, hvad du skal købe, er det også en mulighed, at give et gavekort til Kirkens Korshær.

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.