Kærlighed eller venskab?

28. 01. 2022

Af Sumer Mansoor og Maria Lytzen, foto af Freja Armstrong og Charlotte Worsae

Kære Brevkasse. Jeg er blevet vild med en mine venner. Jeg har stærke følelser for hende, men hvordan kan jeg sige til hende, at jeg synes hun er sød uden at risikere en lussing eller på anden måde at fornærme hende? Vil heller ikke miste mit venskab til hende, hvis hun nu ikke har de samme følelser, som jeg har. Det ville være det værste. 

Maria: Jeg ville fortælle ærligt, at jeg var vild med vedkommende. Forklar, at det er svært at sige, og hvis det ikke går, så bed om hjælp til at fortælle det. Måske en god ven eller veninde. Men det er svært, hvis personen ikke vil være kærester, men kun venner. Så kan du prøve at ses med personen, mens der er andre til stede, så det ikke kun er jer. Så bliver det mindre tæt. 

Sumer: Jeg plejer at skrive mine tanker ned på papir, og så læser jeg de ord op for den person, jeg er vild med. Så det kan du prøve. Og hvis du ikke kan skrive eller læse, så kan du optage din besked til personen eller lave en video, som de kan afspille. Så får de ens ord og følelser beskrevet. Hvor det ikke er for voldsomt og for mange følelser. Især hvis man er nervøs for, om personen bliver sur. 


Kære Brevkasse, 
Mange synes det er fedt, når der er weekend og ferier. Men jeg frygter at blive ensom, når jeg kun har planer med min familie. På instagram og facebook ligner det, at alle bare har det sjovt, så hvordan håndterer jeg det, uden at blive for ked af det og trist? Håber I kan hjælpe. Kh den fortvivlede

Maria: Kære den fortvivlede. Du kan prøve at få en hobby, så du kan være sammen med dem, der kan lide det samme som dig. For eksempel går jeg til dans, og der har jeg fået nye venner, som også går op i dans. Hvis jeg ser noget på Instagram, jeg gerne vil med til, så skriver jeg, om jeg må tage med. 

Sumer: Jeg går lange ture, og det giver mig noget at lave. Og så kan du også blive medlem af en klub og møde andre. Du kan også ringe til venskabslinjen, hvis du føler dig ekstra ensom, så kan de give flere gode råd videre. 

Maria: Det kan være svært at stole på sociale medier, så husk at tal med andre om, hvad du ser. 

Sumer: Ja, for det er måske ikke altid hele sandheden, man ser. Så derfor lægger jeg heller ikke så meget op selv og prøver ikke kigge på, hvad andre laver hele tiden, da det kan påvirke ens humør. 
Og så kan man også få nye venner ved at bo sammen med andre mennesker. Fx bosted eller opgangsfællesskab. 

Maria: Eller et kollektiv eller kollegie. Så har du hele tiden nogen omkring dig, så du ikke bliver ensom.

Vil du se mere…