Fotoreportage: Jeg vil altid være en Legoman(d)

14. 09. 2022

Af Tom David Johansen, Fotos Tom David Johansen og Charlotte Worsaae

I min forståelse er Legoklodser byggeklodser til fantastiske verdener, hvor kun fantasien sætter grænser. Med dem kan man drage ud til det ydre rum med Legos rumtema, bekæmpe kriminalitet eller redde folk fra brand med Lego City-serien.
Man kan gå i skole for magi med britiske magikere, danse op til bal med prinsesser eller finde på sine helt egne eventyr med alle de mange forskellige klodser.
Legos historie begyndte tilbage i 1932, men klodsen selv kom først frem i 1949. Den første Lego sæt, som jeg kan huske, er det berømte gule slot, som udkom i 1978. Siden da er der kommet mange fortræffelige produkter fra Lego, hvor temaerne er er udvidet og blevet mere detaljerede
Det gule slot virker ret simpelt i dag i forhold til det meget detaljerede grå og hvide slot som jeg lige har købt. Temaet er egentlig det samme, men har udviklet sig med undertemaer.
Det samme udvikling skete med ”Classic Space” temaet, som sener hen selv fik undertemaer, her i blandt er min ynglings Wolf-pack og Black-tron. Jeg har selv kombineret de 2 undertema sæt til at lave mit eget univers: ”Tidshavnen for de slemme”. Det blev jeg dog nødt til at skille ad på grund af plads mangel
Jeg køber Lego i Legos egen butik inde på Strøget. Her kan man se de mange forskellige temaer, som de har kørende.
Jeg udstiller, hvad jeg har købt, på de flader, jeg nu har til rådighed der hjemme, og når noget er ”gået af mode”, skiller jeg det ad for at gøre plads til de nye sæt, jeg køber. 
Nogle mener, at jeg ikke har plads til alt mit Lego derhjemme. Det er, i mine øjne, en negativ holdning til min hobby, hvilket på en måde dræber min byggelyst. Og uden den kan jeg ikke selv bygge nye ting, hvor jeg låner elementer fra forskellige temaer, såsom ridderborge og piratskibe, der kæmper imod rummets onde imperium eller, hvad jeg nu ellers kunne finde på, når jeg får lov at fantasere mig til andre verdener.
Jeg bygger altid alene, hvilket jo tager tid, men jeg hygger mig med musik, jeg sætter på, imens jeg bygger mine Lego sæt.
Når jeg har samlet mine sæt, fantaserer jeg mig ind i den verden, som jeg har bygget – fra at være en heltemodig ridder, som redder ungmøer eller prinsesser, til at være rumhelt, som kæmper imod onde imperier i fjerne galakser.
Jeg bruger mindst et par timer om dagen på mit Lego. Det længste jeg har bygget, indtil videre, er et sæt, som tog mig 24 timer (med søvn selvfølgelig).


…jeg vil altid være en Legoman(d).


Tekst og billeder: Tom David Johansen

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Mine virtuelle hjælpemidler  

Mine virtuelle hjælpemidler  

Tobias Qwist har som barn haft mange udfordringer med sin balance og finmotorik. Gaming har dog vist sig at være en kæmpe hjælp, så han i dag som voksen bedre kan holde balancen og åbne en sodavandsflaske.