Dans giver mig bedre selvtillid

23. 11. 2022

Af Maria Lytzen
Foto: Jonas Koch

Når jeg danser kommer min krop i balance.
Jeg får en naturlig træthed i kroppen og en ro i hovedet, hvilket jeg har brug for på grund af min ADHD.

Rummelige danse-instruktører

Igennem to år har jeg hver tirsdag gået til dans på danseskolen ”Dansestudie.dk”, som er ejet af Silas Holst og Benjamin Martin.

De har oprettet et dansehold for mennesker som mig med særlige behov.

Vi er 10 på holdet med forskellige udfordringer, bl.a. asperger, autisme, ADHD, Downs mm, og instruktørerne er meget rummelige og altid klar til at hjælpe os,

hvis vi har en svær dag eller bare synes trinnene er svære at lære.

Selvtillidsboost

Jeg kan mærke at dansen har gjort mig stærkere; min selvtillid er blevet større – jeg tror mere på mig selv nu, end før jeg gik til dans.

Danseskolen giver mig også meget socialt, da de afholder mange sociale arrangementer, bl.a. quizaftenener, juleballer og turneringer.

Alle disse sociale ting er vigtige for mig at deltage i, da jeg er en meget udadvendt og social person. Jeg kan godt føle mig lidt ensom, hvis jeg ikke kommer med til sådanne arrangementer, så derfor er danseskolen et godt sted for mig at komme.

Derudover er der et super godt fællesskab mellem elever og instruktører -vi har det sjovt og godt sammen.

Min danselærer siger….

Jeg har nu gået på danseskolen i to år, og føler selv jeg har udviklet mig siden jeg startede, men jeg har alligevel spurgt min instruktør og holdtræner Christian Gørtz, hvordan han synes jeg har udviklet mig gennem dansen.

Her er, hvad han svarede:

”Maria har udviklet sig både motorisk og rytmisk. Hun er blevet i stand til at forstå temaerne og tællingerne i den musik vi danser til, og er motorisk blevet i stand til at mestre og huske de forskellige koreografier.

Samtidig er hun på det personlige plan gået fra at være meget diffus i undervisningen, til at være meget fokuseret og interesseret – både i dansen, danseskolen og dens indehavere samt dans og musikalsk generelt”, fortæller danseinstruktør Christian Gørtz.

Online dans

Udover at danse på skolen hver tirsdag, øver jeg også dansetrin derhjemme.

Jeg logger på danseskolens online dansetilbud på computeren, og så øver jeg mig på alle de trin vi har lært.

Her kan jeg øve alle de udfordrende og svære trin i mit eget tempo.

Jeg øver mig faktisk på at danse trinnene perfekt, så jeg kan få ros af instruktørerne, frem for kritik, for det betyder meget for mig, at gøre tingene rigtigt.

Artikler

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Verdenen bor i Ringsted

Verdenen bor i Ringsted

Hvad er dit yndlingsland? Redaktionen i Ringsted kigger ud i verden, og fortæller om hvilke lande, der har en særlig betydning for dem og hvorfor de bliver fascineret af dem.

Mit handicap giver mig modeudfordringer

Mit handicap giver mig modeudfordringer

Hvis man har et handicap, kan der være forskellige udfordringer, når man skal vælge sit tøj; overfølsomhed overfor materialer, hvor stramt tøjet sidder og hvor nemt det er at få på.