Alene, men ikke ensom

8. 09. 2022

Tekst af David Frantsen, Foto: Andrei Tustrup Petersen

Hvem har ikke drømt om det perfekte liv?
Altså, det helt perfekte og glamourøse liv med kat, hund, barn, kæreste, bil, og parcelhus…  
Jeg har ingen af delene, og jeg elsker alligevel mit liv!

Før i tiden stræbte jeg hele tiden efter det perfekte, og det havde altid den stik modsatte effekt.
For hvis man er desperat, opnår man for det meste ikke sine mål på en ordentlig måde.

Jeg tror generelt, at vi her i den vestlige verden er vokset op med at alt skal være så utroligt perfekt og poleret, og derfor har mange kastet sig ud i ægteskab, børn og bil, fordi at det bare har ligget så naturligt.  
Jeg fravalgte børn for mange år siden, men først her i år har jeg også fravalgt både husdyr og livsledsager.

Jeg vil ikke være emotionelt bundet 

Jeg er meget glad for at være alene, men jeg er bestemt ikke ensom!
For jeg har verdens bedste forældre og søskende og de mest fantastiske venner og kollegaer, som man kunne ønske sig! Men jeg har ikke lyst til at binde mig følelsesmæssigt til nogen!

For mig skal en forelskelse bare være et venskab,
uden man bliver kærester eller gift. 

Jeg kan selvfølgelig stadigvæk godt blive meget forelsket, men for mig skal en forelskelse bare være et venskab, uden man bliver kærester eller gift. 

For en måned siden tog jeg også den tunge beslutning at aflevere min kat på et internat.
For så travlt som jeg har nu, og så udadvendt som TV-Glad har gjort mig, har jeg det bedst med at bo alene, uden at være emotionelt bundet til et andet menneske eller dyr.

Jeg kan nu hænge ud ligeså tosset jeg vil med mine venner og kollegaer, og hvis jeg er til fest eller på heldagsoptagelse med mit arbejde, skal jeg ikke længere bekymre mig om at komme for sent hjem.  

Hellere en fri los end en stavnsbunden ulv 


Det travle og fantastiske liv jeg har, vil jeg hverken byde et dyr eller en kæreste.
Det lyder lidt følelseskoldt, men sådan som min autisme og ADHD har skruet mig sammen, har jeg det bedst med at være alene når jeg har fri, og bare kan sidde og se Disney Plus og HBO hele aftenen!

Dog elsker jeg både at chatte og snakke i telefon med venner, veninder og kollegaer, ja jeg vil endda gå så langt som at sige, at det er drønhyggeligt!  

Jeg glæder mig også til en dag at blive onkel, og jeg nyder at være sammen med mine kollegaers børn når de kommer på besøg på arbejdet.

Det kan da også stadigvæk ske, at jeg møder The Love of My Life og ændrer mening, men lige nu har jeg det på denne her måde – og ærlig talt, jeg vil hellere være en fri los end en stavnsbunden ulv! 

Forslag til andre klummer med David:

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Tre bøger til din sommerferiekuffert

Tre bøger til din sommerferiekuffert

Det er sommer, det er sol, og det føles som søndag. Du mangler bare en god bog, så her kommer Mathias Thing Nielsen med sine bud på tre bøger til din sommerferiekuffert.

Med Hjulmand kom juleglæden ved fodbold

Med Hjulmand kom juleglæden ved fodbold

David Frantsen har aldrig haft den store interesse for fodbold. Dét ændrede sig dog, da han mødte Kasper Hjulmand under “En særlig samtale”, og nu forstår han fodboldfeberen.