Man kan ikke spise sig ud af kriser!

8. 03. 2022

Frådseriets forbandelse

Af David Frantsen, foto af Andrei T. Petersen

Kender I det? Hele verdenen er styrtet sammen. Kæresten har dumpet dig, du har haft en dårlig dag på arbejdet eller togtrafikken har drillet så meget, at du kom en halv time senere hjem … Så er der da ikke noget bedre end at ryge Kings, drikke en stor dåse med Carlsberg øl eller spise en stor pepperoni pizza… og bliver det hver dag, så udvikler det sig til frådseri! 

Savn og trøstespisning 
Jeg er 30 år og har kæmpet med overvægten siden jeg var 19!   

Jeg var lige færdig med mit to år lange ophold på Karise Efterskole, der var et af mit livs store højdepunkter! Jeg havde virkelig en fantastisk tid og havde nogle fantastiske venner og var i et meget stærkt fællesskab. Men da jeg så stoppede på efterskolen, var jeg i dyb sorg over ikke at være på dette fantastiske sted mere.  

18 år gammel og meget umoden havde jeg mistet mine venner fra denne fantastiske skole. Jeg havde ikke modet til at opsøge professionel hjælp til at få bearbejdet sorgen over tabet af efterskolen, og jeg brugte alle mine penge på at spise på pizzarier i Vordingborg. Og når jeg ikke var på pizzeria, blev pengene spildt på cola, chips og Marabou-chokolade. 

For alle de kulhydrater, der findes i disse madvarer, gav mig et boost og kvalte sorgen for en stund. Men når pengene var brugt, vendte sorgen tilbage. Og da jeg senere kom på den form for medicin, der ikke matchede med min krop, tog overspisningen yderligere til.  

Kvaler i privatlivet 
I 2014 lykkedes det mig dog at komme helt ud af medicin og der opsøgte jeg også en diætist, der ledte mig på rette spor, og jeg fik smidt 40 kilo. Men da de kilo var smidt, tænkte jeg: “Når ja, nu er de jo røget af, så jeg kan bare gafle alle de chips og Snickers i mig igen!”, og så stoppede jeg hos kostvejlederen og tog alle de kilo på igen, som jeg havde tabt.  

Kvaler i mit privatliv havde jeg også, der så gjorde, at jeg indtog alle de tomme kalorier.   

I 2018 startede jeg på TV Glad, men jeg kunne stadigvæk ikke holde mig fra for mange kulhydrater, også selvom jeg havde, og stadigvæk har, det helt fantastisk på Glad!  

Smerter i benene og ryggen 
Men så i slutningen af 2021, efter jeg fyldte 30, skete der noget. Min elskede kat Olfert måtte jeg desværre aflive, da han var meget syg, samtidig med at jeg skulle skifte teleselskab, og så var jeg helt oppe på 2 liter cola og to poser chips om dagen! Og til både morgenmad, frokost, og aftensmad lavede jeg altid noget med en masse pasta eller kartoffelmos med barbecuesovs og tyk brun sovs! Og så begyndte jeg at få voldsomme smerter i mine lår, som bredte sig til hofterne og benene. Jeg blev meget bange og opsøgte min læge. Jeg, David Køhn Frantsen på 187 cm, var kommet helt oppe og veje 153 kilo!  

Lægen fortalte mig, at det var alt for meget at veje, når man har min højde. For det er ryggen, der bærer maven. Og hvis maven er for stor begynder ryggen jo at få smerter og den pine bredte sig så til resten af min krop.  

Så jeg opsøgte min gamle diætist igen og måtte lægge min livsstil fuldstændigt om! Nu er jeg på rette spor og har indtil videre fået smidt 13 kilo!  

Personlig krise? Søg hjælp! 
Ligesom når man har vænnet sig af med smøger og alkohol, så kræver det en stærk viljestyrke at holde det ved lige på samme måde når man har vænnet sig af med kulhydrater! Jeg kæmper stadigvæk og giver ikke op, for jeg har ikke lyst til at belaste min krop så meget igen!  

Men jeg har nu lært, at hvis jeg er i en personlig krise, så skal jeg opsøge hjælp lige med det samme! Man kan desværre ikke spise sig ud af kriser. I starten får man et boost, men når chipsposen er tom, så kommer der mere fyld på sorgen og krisen! 

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere fra:

Vil du se mere…

DE SEKS BEDSTE KÆRLIGHEDSSANGE 

DE SEKS BEDSTE KÆRLIGHEDSSANGE 

I denne kolde, mørke tid bliver du lidt varm om hjertet, når du hører kærlighedsmusik, mener David Frantsen. Læs her om hans yndlingskærlighedssange.

Sådan nyder du efteråret 

Sådan nyder du efteråret 

Kulden og høje elpriser kan gøre efteråret til en mørk tid. Det vil David Frantsen lave om på, og derfor kommer han her med nogle gode bud på, hvordan man får det bedste efterår.

HURRA FOR PRINS CHRISTIAN 

HURRA FOR PRINS CHRISTIAN 

Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober, og derfor har TV Glads royalist, David Frantsen, selvfølgelig skrevet en hilsen til fødselaren.