Tre gode spil når man er flere

6. 11. 2023

Af Magnus Schultz Pedersen 

Mange folk spiller alene, men der findes også computerspil, man kan spille med andre. I disse spil, kan man bl.a. få et godt fællesskab med de andre spillere. 

Casper Frisk, Tobias Qwist og Matias Olsen fortæller om deres yndlingsspil, som kan spilles med andre.

Portal 2: Nemt for begyndere

Casper Frisk er glad for Portal 2, som er et skyde-/puzzle-spil og en fortsættelse af Portal. 

“Det foregår i et gigantisk laboratorium, hvor man er to spillere, der styrer hver sin robot, og så skal man løse en række opgaver,” siger Casper. 

Hvad kan du godt lide ved spillet?

“Jeg kan godt lide kommunikationen og samarbejdet med den anden spiller. Det er en ægte hjernevrider, hvor man skal tænke over, hvordan man klarer de her opgaver.” 

Kan man snakke sammen i spillet? 

“Ja, men jeg vil anbefale, at man bruger Discord, da lydkvaliteten i selve spillet er meget dårlig.” 

Man spiller altid med den samme makker igennem hele spillet, og ifølge Casper kan det være godt for to rigtig gode venner at spille det, da man kan blive bedre til at samarbejde. 

Skal man være en øvet gamer, for at spille det? 

“Nej, det er meget nemt at lære, så man kan godt invitere en ven, som ikke er så erfaren, med til at spille det.” 

Minecraft: Pause fra tankemylder

Tobias Qwist anbefaler Minecraft, som er et sandbox-/survivalspil, hvor man kan skabe sit eget univers i fællesskab med andre spillere. 

“Jeg har spillet det rigtig meget med en veninde, og vi har brugt uendeligt mange timer på at skabe vores perfekte verden i det univers,” fortæller han. 

Hvad kan du godt lide ved spillet?

“Jeg kan godt lide, at ens kreative frihed kan få frit løb. Der findes sågar nogle, der har bygget et helt Pokémon-spil op inde i Minecraft.” 

Samtidig har Tobias et meget stærkt minde fra dengang, han blev rygopereret. 

“Mens jeg var indlagt på hospitalet, byggede min veninde et kæmpe hus til mig i Minecraft, hvilket gjorde, at jeg ikke kunne vente med at komme i gang med at spille det igen.” 

Der er næsten 140 millioner aktive spillere på verdensplan, så det er et af de største spil, med et stort fællesskab. Man kan altså møde andre, der har samme interesser som en selv. 

Hvad giver det dig at spille Minecraft? 

“Det giver mig en pause i hverdagen, hvor jeg tit tænker over alle mulige ting. Det er også en god måde for os at få talt sammen om hverdagen.” 

Fifa-serien: Internationalt fællesskab

Matias Olsen er stor fodboldfan og spiller selv, især på PlayStation, i form af de velkendte FIFA-spil. 

“Det er godt at spille med vennerne, hvor man skal få samarbejdet til at køre mellem 11 spillere, ligesom ude i virkeligheden,” siger Matias. 

Man er altså i alt 11 personer, der spiller på samme tid og styrer hver sin fodboldspiller, og ifølge Matias er det et godt fællesskab. 

Hvor har du lært alle de venner at kende? 

“Dem har jeg lært at kende igennem FIFA. Flere af dem går mange år tilbage.” 

Er det kun danskere? 

“Nej, jeg spiller også meget med folk fra andre lande, såsom Belgien, Tyskland, England og USA.” 

Hvis man er fodboldfan og gerne vil have et fællesskab indenfor feltet, der også går udover de danske grænser, er FIFA-spillene altså gode. De kan fås til stort set alle platforme; computer, PlayStation, Nintendo og så videre.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.