Top 5: Spilmusik

5. 12. 2022

Af Svend Gejl

Her er en liste over fem gode tracks fra klassiske spil, jeg godt kan lide. Numrene er funky og catchy og gør mine spiloplevelser en tak bedre.

Måske får I lyst til at prøve nogle af spillene, for et godt soundtrack kan fange én og få én til at prøve nogle spil, man ikke har spillet før.

5. Level 3, Jurassic Park, Game Boy, 1993

Jonathan Dunn er spil-sangskriver, der har lavet meget god spilmusik – bl.a. til Robocop 1 og 2 , Batman (1989), Chase H.Q., Operation Wolf og ikke mindst Jurassic Park, som er min favorit.

Især bane 3-soundtracket kan jeg godt lide, da det har god power og er godt skrevet. Første gang jeg hørte tracket var dengang, jeg havde min første Game Boy. Det var helt magisk at spille spillet, fordi det var fyldt med gode tracks, især dette.

4. Hippie Heaven, Jazz Jackrabbit 2, pc, 1998

Det er mega, super funky og et af de bedste tracks i spillet. Men der er ellers mange gode numre i både etteren og toeren. Men denne, fra toeren, er nok min favorit, og så er det også Epic MegaGames-folkene (som vi kender bedst for Fortnite i dag), som har lavet spillet til MS-Dos.

3. Opening, Tekken 3, PlayStation, 1998

Tekken 3 er et af mine favoritter blandt fighting-spil, og der er rigtig mange forskellige gode, elektroniske kunstnere, der har lavet musik til spillet. Men Tekken 3 Opening-soundtracket er nostalgisk for mig, og der er noget ved det, der giver mig lyst til at spille det igen, når jeg hører det.

2. Theme, GoldenEye 007, Nintendo 64, 1997

Fordi det jo er Bond, James Bond, en af mine favoritter. Soundtracket vækker minder fra dengang, jeg sad meget i fritidsklubben med vennerne og spillede multiplayer (4-player). Jeg brugte mange timer på det.

1. Hydrocity Zone Act 2, Sonic the Hedgehog 3, Sega Megadrive, 1994

Det et af mine yndlingsspil, da jeg er Sega-fan og elsker det blå pindsvin. Musikken er bare et af de mange gode tracks, jeg godt kan lide fra universet, fordi det er funky og med et godt groove, der gør det ekstra fængende at spille lige den bane. Jeg bliver aldrig træt af at høre det igen og igen.

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Opsang til gamer-forældre

Opsang til gamer-forældre

E-sport er en seriøs interesse, der kan give tætte venskaber. Vi giver en opsang til de forældre, der endnu ikke har forstået deres børns hobby.

MIN YNDLINGSFIGUR 

MIN YNDLINGSFIGUR 

De fleste har et eller flere yndlingsspil, men har de en yndlingskarakter? 
Det har Ringsted-redaktionens gamere Tobias Qwist og Casper Frisk selvfølgelig.

Holder det stadig: Robocop 3

Holder det stadig: Robocop 3

Næste måned kommer der et helt nyt Robocop-spil med den originale skuespiller fra filmene. For at forsøde ventetiden har vi genbesøgt Robocop 3 til NES. Holder det stadig?