Top 5: Håndholdte spillemaskiner

27. 02. 2023

Af Svend Gejl

Her er fem maskiner, jeg kan anbefale at have med på farten. F.eks. til kaffepausen, når man venter på at skulle fra A til B med det offentlige, eller til den lange køretur. De er også gode at have, når man bare vil ud og have lidt forandring, når man gamer, i stedet for at sidde bag skærmen.

5. GameBoy Advance

GameBoy Advance er en af de bedst designede håndholdte maskiner. Den har en masse fede spil og er en upgrade af den klassiske GameBoy med to ekstra knapper bagpå.

Spillene er en smule mere avancerede end til den første GameBoy. Der er også en masse fede spil til den, såsom Super Mario, Zelda og Pokémon, og du kan endda spille spil fra GameBoy Color og den klassiske GameBoy på den også.

4. Nintendo DS

Nintendo DS med 2 skærme: Touch-skærm i bunden og almindelig skærm i toppen. Du bruger touch-skærmen i bunden i stort set alle spil, der er udgivet til den. Der følger en pen med, som giver en masse nye muligheder i mange af de spil, du allerede kender, som også er udkommet til den.

3. Asus Rog Phone

Hvis du skal have ny mobil, kan Asus Rog Phone anbefales, da den har lynhurtig skærm og to knapper i toppen, air triggers, når du spiller i ‘horisontal mode’. Du kan få rigtig mange fede spil via Google Store, da det er en Android-telefon.

Den er lige så kraftig som en gamer-pc og har mobil-markedets bedste højtalere. Den har også docking station, så du får adgang til at kunne spille med mus og tastatur, og internetkabel via hdmi til en større pc eller tv-skærm.

2. Nintendo Switch

Nintendos seneste spillemaskine, som de fleste kender. Den har mange fede spil, som Mario-spillene, Super Smash Bros. Ultimate, mange AAA-titler og meget mere, samt en masse party-spil, hvor du kan koble op til fire Joy-Cons og spille sammen eller dyste mod hinanden i de mange skøre party-spil, der findes.

Du kan også spille de klassiske spil fra NES, SNES, N64 og Sega Mega Drive via Nintendos online-tjeneste, hvor der bliver lagt nye spil op jævnligt.

1. GameBoy

Det er stadig sejt at have en klassisk GameBoy og kunne spille bl.a. Super Mario og Tetris på den. Så hvis I har en i gemmerne, kunne det være, I skulle hive den frem og begynde at spille igen.

Hvis du er til Pokémon Blå, Rød, Gul, Guld og Sølv, har den de klassiske Pokémon-spil, som er nogle af de bedste i serien.

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Counter-Strike 2 er landet

Counter-Strike 2 er landet

Uden Counter-Strike ville Frederik Robetjé og hans venner aldrig have mødt hinanden. Læs hans personlige beretning fra natten, hvor CS:GO blev til CS2.

Tre gode spil når man er flere

Tre gode spil når man er flere

Uanset om man vil løse gåder sammen eller køre om kap, findes der mange gode multiplayerspil. Her er vores bud på tre af de bedste.

Top 5: Perfekte puzzlespil

Top 5: Perfekte puzzlespil

Der findes uendeligt mange puzzle-spil. Redaktionens egen ekspert, Phuc Pham, kommer her med sin top 5 over, hvilke puzzle-spil der er must plays!