Spil til juleferien

26. 12. 2022

Af Magnus Schultz Pedersen, i samtale med Casper Frisk og Tobias Qwist

Juleferien nærmer sig. Hvad skal man lave? Jo, man kan bl.a. spille spil, hvilket mange også får lidt mere tid til nu. 

Men hvad skal man spille? Det har TV-Glad Ringsteds to gamere, Casper Frisk og Tobias Qwist, nogle bud på. Så her får du 5 forslag til hvilke spil, du kan bruge ferien på at dykke ned i – enten alene eller sammen med andre.

1. Mario Kart 8

Man skal spille det spil, fordi det er et sjovt familiespil. Der er kendte Mario-figurer, som kører om kap med hinanden. Det er et godt familiespil, hvor der er noget konkurrence, uden at det bliver for kompliceret. 

Det allerførste Mario-spil kom i 1985, så du kan være sikker på, at også de ældre i familien kan relatere til denne figur. 

2. Persona 5

Persona 5 er til folk, der mere er til at spille alene. Så hvis du vil have en pause fra familien og dykke ned i et fantastisk univers, anbefaler vi dette spil. 

Det er et anime-baseret spil, det foregår i Japan og følger en gymnasieelev, Joker, som skal balancere mellem et specielt univers og det almindelige skoleliv. Han har nogle superkræfter, som han kan forstærke ved at være social i skolen. 

Persona 5 har også vundet flere priser og er blevet udnævnt til et af de bedste RPG-spil (role playing game). Vi kan derfor kun anbefale, at du bruger lidt af din ferietid på at dykke ned i Persona 5’s fantastiske univers.  

3. BioShock

BioShock er et skydespil, som foregår i 1960, hvor man følger Jack. Han styrter ned over Atlanterhavet og kommer til en undervandsby ved navn Rapture. Gennem hele spillet forsøger han at komme væk fra denne by.

Spillet har en fed historie og mange følelser, og vi kan varmt anbefale det til alle, der gerne vil have lidt uhyggelig stemning i denne sukkersøde juletid. 

4. Wii Sports

Wii Sports er et spil, man kan spille med familien. Man kan vælge mellem tennis, bowling, golf og boksning. Controlleren gør, at man får fornemmelsen af at dyrke sporten rigtigt, og derfor kan det varmt anbefales ovenpå al julemaden. 

Det er et rigtig godt familiespil, hvor der kan være fire personer med. 

5. Bliv lidt retro

Juleferien kan også være et godt tidspunkt at tage en pause fra videospillene på og gå tilbage til rødderne.

Gør noget vildt og prøv nogle gode gamle brætspil. Spørg jeres forældre eller bedsteforældre, om de kender nogle brætspil fra deres ungdom, som hele familien kan spille. 

Denne jul vil Casper spille “Det Dårlige Selskab” med sin familie, og Tobias vil prøve “Ticket to Ride”, hvor man rejser med tog gennem Europa.  

Vi håber, I finder balancen mellem gaming og familietid i juleperioden. God jul, god ferie, godt nytår og god gaming!

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Holder det stadig: GoldenEye 007

Holder det stadig: GoldenEye 007

GoldenEye 007 er endelig ude på Switch og Xbox. Svend Gejl griber sin PP7 og ser nærmere på, om det stadig holder, og han har glædet sig!

Så skal vi ikke se på, om det stadig holder, nu hvor det er udkommet? Det tror jeg!

En gamers menu 

En gamers menu 

For Tobias er videospil inspirationen til et godt måltid! Hvilke retter og spil går hånd i hånd? God læselyst og bon appetit! Parring af spil og mad bliver måske en ny stor ting! 🍔🍕🍜