Opsang til gamer-forældre

11. 09. 2023

Af Frederik Robetjé og Daniel Tørnqvist

Der er nok mange forældre, der har børn, som er interesseret i e-sport, men de forstår ikke helt deres børn og synes, det er noget pjat. Det er her, vi kommer ind og prøver at hjælpe forældrene til at forstå e-sport og gaming.

En rigtig hobby

Det første, vi lige vil sige, er, at gaming er en hobby ligesom fodbold. Det er ikke dovenskab – det er det, de godt kan lide at lave i deres fritid. Alle har hørt den dér med, at “du sidder alt for meget ved din computer, gå ud og lav noget fornuftigt”.

Forældre, vi forstår jer godt, men husk lige, at vi gamere virkelig godt kan lide at sidde foran computeren. Det er dér, vi føler os til rette. Det er vores frirum.

Selvfølgelig er der pligter og lektier. Det skal jo laves. Men efter lektier og pligter, så lad dit barn spille derudad. Du ville jo heller ikke sige til dit barn: “Du må kun spille fodbold i to timer”.

Fællesskab

Fællesskab er meget vigtigt for dit barn. Lad os sige, at dit barn går i skole og ikke har nogen venner, men det har han i gamerverdenen. Her har dit barn mange flere end i skolen, faktisk. De personer, dit barn sidder og spiller med på nettet, er endda meget tættere venner end de få, dit barn har i skolen.

Og det er de venskaber, dit barn får mest ud af, og måske endda de personer, barnet får et godt liv med. Bare, fordi man spiller computer, er det ikke ensbetydende med, at man er asocial. Online-venskaber kan både være gode og stærke og forhåbentlig holde for evigt.

Karriere

E-sport er et begreb, der har eksisteret længe. Det går helt tilbage til dengang, der var Counter-Strike 1.6 og Dota på alle nørdernes læber. Den nye generation ved nok ikke, hvad det er, men det er okay, for de nyere generationer er vokset op med Fortnite.

Esport er, når gaming bliver seriøst. Det er, når du går fra hyggespilleri til at prøve at få en karriere ud af det. Heldigvis er det i dagens Danmark en del nemmere, fordi e-sport er mere anerkendt i dag, end det var før i tiden. Vi ville have været meget taknemmelige, hvis e-sports-efterskoler og e-sportsforeninger som f.eks. Sørby E-sport fandtes, da vi var unge.

Prøv at tænke på, hvis du lod dit barn spille fra en tidlig alder. Så kunne dit barn være den næste Monesy. I en alder af 17 år blev Monesy professionel Counter-Strike-spiller, og han spiller på et af de bedst hold i verden.

Han har spillet Counter-Strike i halvdelen af sit liv, og nu tjener han mange flere penge, end hans forældre nogensinde har gjort. Man trækker jo ikke et talentfuldt barn ud af fodboldholdet – hvorfor skulle man så gøre det i e-sports-verdenen?

Mange fordele

Gamere udvikler mange brugbare evner. Nogle bliver gode til navigation. Nogle bliver gode til strategi og udvikler overblik. Andre får hurtig reaktionstid og bliver gode til at handle under pres. Det kan bruges mange steder i samfundet.

Gamer Frederik

Frederik Robetjé

Frederik er Glads Counter-Strike-nørd. Han spiller det stort set hver dag, men kaster sig også over andre spil og er inderst inde stadig en casual gamer.

Daniel Tørnqvist

Daniel Tørnqvist

Humørsprederen Daniel er god til strategispil, men hans hjerte banker for alvor for FPS, som han bruger meget af sin fritid på.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.