Louise og Barbiemuseet

29. 09. 2022

Louise Volstrup Pedersen har ”nørdet” eller samlet på en ting hele sit liv. Engang var det dukker….
Som så mange andre samlede hun på dukker, da hun var lille. Louise ville være læge og legede ofte, at alle dukkerne var hendes patienter, og en gang imellem var de hendes børn. 
Da Louise var 5 år og var syg med skoldkopper, kom hendes far en dag hjem med Bibi – en rigtig baby-dukke, som Louise straks tog til sig. Bibi var helt speciel og blev hurtigt Louises yndlingsdukke. Bibi fik mad og tøj og hyppigt skiftet ble, og Louise og Bibi var i årevis nærmest uadskillelige.

Ved 12 års alderen begyndte Louise at få en bevidsthed om, at hun – med sit handicap – nok aldrig ville være i stand til at bo for sig selv, få en traditionel familie og tage vare på et rigtigt barn – måske var Bibi en slags erstatning.
Drømmen om familieliv blev også udlevet gennem en spirende samling Barbiedukker. Med Barbie, Ken og alle de andre kunne man holde bryllupper, store fester og leve familielivet.
En dag, da Louise var 16, så hendes mormor en artikel i lokalavisen. På Vibevej annoncerede Lene Darlie Pedersen med et nyåbnet Barbiemuseum! Af sted var Louise, og hun blev hurtigt en fast gæst hos Lene og i Barbieklubben, der mødtes en gang om måneden. Barbieklubben tog engang i mellem på ture, hvis der var udstillinger eller andet i nærheden, og en gang om året var udflugtsmålet Matells kontor i Brøndby. Her fik Barbieklubben adgang til deres showroom, hvor de kunne boltre sig i nye produkter til en fordelagtig pris. Alt disse løjer blev ledaget af Barbielagkage og lyserøde Barbiesodavand. Det var tider! I dag eksisterer Matells kontor i Danmark desværre ikke længere. 

Ved 25-års alderen havde Louise en imponerende samling på ca 200 Barbiedukker, som hun til sidst ikke havde plads til længere, da hun også var begyndt at samle på andre ting – ting fra busser og sporvogne, ting fra børneprogrammet Martin og Ketil og svømmemedaljer. 
Louises Barbie samling kom selvfølgelig ned på museet hos alle de andre Barbiedukker i Lenes kæmpemæssige samling, der stadig den dag i dag er udstillet i kælderen på Vibevej 52.
Og det skal siges at Lene Darlie Pedersen har en imponerende viden om Barbie, som hun gerne deler ud af. Vi anbefaler på det varmeste at komme forbi museet – men ring først. 
Her kan man se og høre om Barbie, der startede sit liv som den lille forførende Bild-Lilli, der blev solgt på tyske tankstationer som selskab for lastbilchauffører på de lange motorveje, og hendes udvikling til den stilsikre, selvbevidste unge dame, der kun går i håndsyede klæder og nu på 63. år er forlovet med Ken.
Ken, den stakkel, der stadig håber, at Barbie en dag vil gifte sig med ham….

Af Louise Volstrup Pedersen

Tak til Lene Darlie Pedersen og Barbiemuseet

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Fra solsikkemodstander til solsikkefan

Fra solsikkemodstander til solsikkefan

David skal du ikke gå med solsikkesnoren? Det spørgsmål fik jeg for tre år siden, og så fløj det da bare ud af min mund: “Aldrig i livet!” 

For hvert skridt, jeg går 

For hvert skridt, jeg går 

Sumer Mansoor har et mål om at gå 12.000 skridt hver dag. De lange gåture giver hende en følelse af frihed og sætter tankerne i gang. Det har hun sat ord på i dette digt.