Holder det stadig: Tekken 3

29. 05. 2023

Af Svend Gejl

Tekken 8 er på vej, og vi har ventet længe. Tekken 7 er det seneste spil, og det udkom i 2015, som i dag er otte år siden. Så det er på tide, der kommer nyt fra Bandai Namco snart!

For at fordrive ventetiden har jeg genbesøgt Tekken 3. Spillet er en klassiker i serien, og det udkom i 1997. Lad os se, om det stadig holder.

Hvad går det ud på?

Tekken er en serie fight-spil med en masse karakterer, hvor man skal slås mod cpu’er eller hinanden. Tekken 3 er det tredje spil i rækken, og historien forsætter 15 år efter “King of Iron Fist Tournament”.

En af spillerne, Jun kazama, lever et stille og fredeligt Liv i Yakusima med sin søn Jin kazama. Jin’s far hedder Kazyua Mishima. Man tror, at han er død, efter han tabte finalen i King of Iron Fist Tournement 2 til sin far Heihachi Mishima og blev smidt i en vulkan. 

Tekken 3 byder på Tekken Force Mode, hvor du ligesom i beat ’em up-spil skal ud og nakke Heihachis soldater, som sjovt nok hedder Tekken Force. Det er en hær, Heihachi har lavet imod Lars’ hær, som du møder i Tekken 6.

Det syntes vi dengang

Da Tekken 3 udkom, var det et af de bedste kampspil. Man sad mange og dystede om, hvem der var den bedste fighter til spillet. Der blev brugt mange timer på at øve sig med sin yndlingskarakter, så man kunne de bedste moves for at vinde over sin modstander.

Tekken 3 havde de klassiske karakterer Tiger Jackson, Mokujin, Dr. Bosconovitch, Gon, Panda, Ogre og True Ogre, som var fede at spille med.

Man kunne spille Tekken Force for første gang – et mini side scroll-game, hvor man skulle slås imod Force-soldater for at kæmpe sig op til en miniboss for at vinde. Og så, ikke mindst, kunne man også spille volleyball.

Det synes vi nu

Grafikken er meget polygon-firkantet, men på musiksiden er der en masse fede tracks, der bliver spillet af forskellige elektroniske kunstnere. Genrerne er dnb og breakbeats, og det giver lidt mere stemning og kampgejst, når man spiller, hvis man kan lide sådan noget.

Tekken 3 er jo et gammelt spil, så hvis man har vænnet sig til Tekken 7, er styremåden lidt som om, man slås på Månen (low gravity). Det er lidt langsommere at spille, og det er lidt sværere at lave sine comboer og defense moves.

Så det vil sige, at i dag vil Tekken 3 ikke holde, da det føles langsomt og lidt svært at lave comboer i. Man skal være lidt mere tight, end hvis man spiller Tekken 7, som er en del nemmere. Men det er stadig sjovt at vende tilbage til Tekken 3, hvis man er vokset op med det.

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.