Holder det stadig: Sonic 2 

14. 11. 2022

Af Svend Gejl

I sidste uge udgav Sega “Sonic Frontiers”. Derfor syntes jeg, det var passende at genbesøge et af de bedste spil i serien, “Sonic the Hedgehog 2” til Sega Mega Drive. Sonic er en af mine favoritfigurer, og jeg er stor Sega-fan, så lad os se nærmere på det.

Som I ved, er Sonic jo et blåt pindsvin med røde løbesko. Spillene er i platform-genren, og i Sonic the Hedgehog 2 spiller du sammen med Tails, ræven der kan flyve.

Spillet går ud på, at du skal løbe rundt og samle ringe og undgå de forskellige forhindringer og fjender. Du skal suse igennem de mange loops og trampoliner for at komme i mål, og hver bane byder på et møde med Dr. Eggman, eller Robotnik, som de fleste kender ham som. Han har en ny måde at prøve at få ram på Sonic hver gang.

Men det hele handler jo ikke om at komme hurtigst i mål. Banerne gemmer på mange muligheder for udforskning. Du kan enten bevæge dig helt nede, hvor der nogle gange kan være vand, du svømmer i, eller lava. Du kan også tage den oppe i luften, hvor du kan undgå det meste eller bare tage den i midten for at tage det stille og roligt.

I banerne gemmer der sig en smaragd et hemmeligt sted, som du skal prøve at gå efter, da den udløser en bonusbane, som du skal klare på tid. Bonusbanen går ud på, at du skal få en masse blå bolde til at blive røde.  

Jeg synes, Sonic the Hedehog 2 holder den dag i dag. Sonic er også med i to biograffilm, som udkom i 2020 og 2022, og derfor er der sikkert mange, der spiller lidt Sonic engang i mellem. Jeg spiller stadig Sonic 2 i ny og næ – også på min Switch, da det kan spilles via Nintendos online-abonnement.

Grafikken er 2d pixel platform-stil, som holder godt i dag, synes jeg. Der er ikke så meget mere at sige, end at det er mega retro at spille de gamle Sonic-spil!

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Opsang til gamer-forældre

Opsang til gamer-forældre

E-sport er en seriøs interesse, der kan give tætte venskaber. Vi giver en opsang til de forældre, der endnu ikke har forstået deres børns hobby.

MIN YNDLINGSFIGUR 

MIN YNDLINGSFIGUR 

De fleste har et eller flere yndlingsspil, men har de en yndlingskarakter? 
Det har Ringsted-redaktionens gamere Tobias Qwist og Casper Frisk selvfølgelig.

Holder det stadig: Robocop 3

Holder det stadig: Robocop 3

Næste måned kommer der et helt nyt Robocop-spil med den originale skuespiller fra filmene. For at forsøde ventetiden har vi genbesøgt Robocop 3 til NES. Holder det stadig?