Holder det stadig: Sonic 2 

14. 11. 2022

Af Svend Gejl

I sidste uge udgav Sega “Sonic Frontiers”. Derfor syntes jeg, det var passende at genbesøge et af de bedste spil i serien, “Sonic the Hedgehog 2” til Sega Mega Drive. Sonic er en af mine favoritfigurer, og jeg er stor Sega-fan, så lad os se nærmere på det.

Som I ved, er Sonic jo et blåt pindsvin med røde løbesko. Spillene er i platform-genren, og i Sonic the Hedgehog 2 spiller du sammen med Tails, ræven der kan flyve.

Spillet går ud på, at du skal løbe rundt og samle ringe og undgå de forskellige forhindringer og fjender. Du skal suse igennem de mange loops og trampoliner for at komme i mål, og hver bane byder på et møde med Dr. Eggman, eller Robotnik, som de fleste kender ham som. Han har en ny måde at prøve at få ram på Sonic hver gang.

Men det hele handler jo ikke om at komme hurtigst i mål. Banerne gemmer på mange muligheder for udforskning. Du kan enten bevæge dig helt nede, hvor der nogle gange kan være vand, du svømmer i, eller lava. Du kan også tage den oppe i luften, hvor du kan undgå det meste eller bare tage den i midten for at tage det stille og roligt.

I banerne gemmer der sig en smaragd et hemmeligt sted, som du skal prøve at gå efter, da den udløser en bonusbane, som du skal klare på tid. Bonusbanen går ud på, at du skal få en masse blå bolde til at blive røde.  

Jeg synes, Sonic the Hedehog 2 holder den dag i dag. Sonic er også med i to biograffilm, som udkom i 2020 og 2022, og derfor er der sikkert mange, der spiller lidt Sonic engang i mellem. Jeg spiller stadig Sonic 2 i ny og næ – også på min Switch, da det kan spilles via Nintendos online-abonnement.

Grafikken er 2d pixel platform-stil, som holder godt i dag, synes jeg. Der er ikke så meget mere at sige, end at det er mega retro at spille de gamle Sonic-spil!

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.

Mine virtuelle hjælpemidler  

Mine virtuelle hjælpemidler  

Tobias Qwist har som barn haft mange udfordringer med sin balance og finmotorik. Gaming har dog vist sig at være en kæmpe hjælp, så han i dag som voksen bedre kan holde balancen og åbne en sodavandsflaske.