Holder det stadig: Robocop 3

31. 07. 2023

Af Svend Gejl

Til september kommer der et helt nyt Robocop-spil: “Robocop Rogue City.” Der er tale om et open world-spil med den originale skuespiller fra filmene, som lægger stemme til Robocop, Peter Weller. Det glæder vi os til.

For at forsøde ventetiden har vi genbesøgt Robocop 3 til NES, der udkom herhjemme i 1994.

Hvad går det ud på?

Robocop 3 er et platformspil. Du skal skyde fjender på din vej hen til bosserne for at klare banerne, så du kan gennemføre spillet.

Hver gang, du har gennemført en bane, skal du se, om der skal opgraderes armor på Robocop. Han går i stykker undervejs, når du bliver ramt, og det bliver ikke nemmere at overleve med en defekt arm eller ben.

Der ligger nogle point, du skal samle op. Hver gang, du har klaret en bane, får du mulighed for at opgradere med de point, du har fået for at kunne få bygget Robocop op igen for at kunne overleve næste bane.

Det syntes vi dengang

Dengang var det jo fedt at have et spil med sin yndlingskarakter fra film eller tv-serier. Så kunne man få en oplevelse af at spille netop den, og det var fedt at være Robocop, som skulle ud og skyde en masse forbrydere og fjender.

Robocop er i virkeligheden politimanden Murphy, som blev skudt og lemlæstet af gangsterne i byen. Han blev genoplivet i en robotkrop af et robotfirma, og han blev den stærkeste politimand i Detroit City og fik navnet Robocop.

Han tager kampen op mod forbryderne, og det handler spilserien også om. Du skal ud og nakke de her forbrydere i det her platformspil.

Det synes vi nu

I dag holder det ikke ret meget. Det hele er lidt for lineært, og der er ikke mange muligheder for selv at kunne vælge skudretning med pistolen, så det er lidt stift at spille det.

Det føles også som om, der mangler lidt indhold. Der sker ikke ret meget andet, end at forbryderne, du skal skyde, dukker op, der er nogle forhindringer, du skal forbi for så at nå op til bossen. Så det bliver lidt kedeligt i længden, da der gerne må ske noget mere i spil i dag.

Men det er stadig et sjovt spil at spille engang imellem, hvis man er Robocop-fan og mangler noget at lave, før den nye udgave kommer. Det bliver fedt at prøve en first person-udgave af Robocop, når det nye spil udkommer til september.

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.