Holder det stadig: Croc

30. 05. 2022

Af Svend Gejl

Det er 25 år siden, vi første gang mødte den vegetariske krokodille i platformspillet “Croc: Legend of the Gobbos”. Men holder spillet stadig i 2022? Tag med os til Volcano-øen og find ud af det!

Hvad går det ud på?

“Croc: Legend of the Gobbos” handler om de små, behårede væsner, som hedder gobbos. De har opfostret Croc, som er en vegetarisk krokodille, som kong Rufus fandt i en sort, efterladt kurv.

De tog ham med hjem til Volcano-øen, som de bor på, og efter et stykke tid fik han gode relationer til dem, da han voksede op.

En dag kom den onde Baron Dante og kidnappede en del gobbos og kong Rufus. Med en taske på ryggen, hvor fuglen Beany er med, skal Croc ud på eventyr for at finde og redde dem og få dem hjem til Volcano-øen.

Det syntes vi dengang

Spillet er et platformspil, som for mig gav mange følelser dengang. Jeg husker en jul, da jeg ikke var ret gammel, hvor jeg fik det til PlayStation 1 og spillede hele den aften/nat. Universet var ret unikt at rende rundt i. 

Du skulle finde vej til alle de gobbos, som skulle reddes, samt bekæmpe den onde Dante for at frigive kong Rufus og få dem alle tilbage til Volcano-øen. Man blev hurtigt grebet af universet og stemningen i spillet.

Grafikken var 3d polygon-grafik. Noget, der så godt ud dengang, men som i dag er meget kantet og upoleret. Man ser det ikke i spil i dag, men det var ret unikt dengang, og man kunne dreje kameraet 360 grader rundt. 

Hvis I kender Super Mario 64, så ligner det en smule. Det er også samme stil med åbne verdener. Alle banerne var unikke, da de havde hver sin stil. Is, lava, sand og vand, som man skulle igennem. Det gjorde, at man havde lyst til at se, hvad der gemte sig i de forskellige baner.

Det synes vi nu

Jeg savner en remake af spillet ligesom Crash Bandicoot og Spyro the Dragon, da det er i samme serie af platformspil som dem, og det er der nok også andre, der kunne tænke sig, da det er et godt spil stadig, men med forældet grafik. 

Historien holder stadig, men det er lidt for nemt i dag at gennemføre de forskellige baner, da vi forstår spillet på en anden måde i dag, end vi gjorde dengang. Og så skal det lige siges til sidst, at der findes en toer (Croc 2), men det har jeg ikke og har heller ikke prøvet endnu.

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.