HEAVY METAL – DEN BEDSTE TERAPI I HELE VERDEN 

15. 06. 2023

 Af David Frantsen  

Foto af Matias Olsen 

Jeg kunne aldrig forstå hvordan folk kunne lide metal-musik, da jeg siden jeg var barn har været pop-jazz-dreng. Dengang kunne jeg ikke døje denne genre, og nu 15 år senere er jeg vendt fuldstændigt på en tallerken…. METAL MUSIK ER DEN BEDSTE MEDICIN OG TERAPI DER FINDES!!! 

Religiøs vækkelse

Det startede med, da jeg søgte på Pokemon-musik på Spotify sidste år, hvor jeg var ret ked af det grundet konflikter på privatfronten, og så opdagede jeg playlister, hvor der ikke alene var Pokemon melodier, men gudhjælpende mig også Disney-sange – i metaludgaver! 

Jeg lyttede til dem og fik nærmest en religiøs vækkelse…. Jeg følte en kæmpe lykkerus, og den energi der var og ER i hård rock, punk og metal-genrerne er helt og aldeles mageløs! 

Når jeg er rigtigt vred, meget forelsket, utroligt lykkelig eller meget ked af det, så er Heavy Metal den bedste pille at synke!  

Fysisk kan jeg begynde at mærke, hvordan min vrede og mine dårlige tanker bare siver ud af kroppen på mig, sammen med metalliske toner, der danser omkring mig. Jeg bliver helt overstadig af elektricitet! 

Jeg lytter stadigvæk til jazz og pop, for det vil altid være mine yndlingsgenrer, men metal har noget magisk og en stærk påvirkning på angst og tankemylder. For jeg har følelsen af, at Heavy Metal giver plads og rummer os, der er anderledes. 

Et eksempel er, da jeg en dag var rasende, både på min kommune og mit gamle teleselskab, så hørte jeg Metaludgaver af ABBA´s sange for fuld skrue, og det hjalp virkelig, samtidig med at jeg marcherede en megalang tur ude i byen. 

Også med kærestesorger kan metalmusik virkelig være en kæmpe hjælp, for med alle de elektriske impulser får man sin vrede ud for fuld udblæsning. Og når jeg samtidig spiller kampspil på min Nintendo-maskine, så har jeg inden for et kvarter bearbejdet al min vrede.

Soundtrack til fanfiction

Men ikke kun i dårlige situationer. For jeg fundet ud af, at Heavy Metal også kan hjælpe på min kreativitet. For det bliver oftest også soundtracket, mens jeg skriver dagbog og fanfiction. Jeg er så lykkelig over, at jeg for et år siden opdagede Pokemon i Heavy Metal-version, fordi det åbnede døren til det mageløse metalliske univers, der nu hjælper mig til dagligt! Håber så inderligt, at I også finder noget musik, der kan hjælpe jer på samme måde! 

JEG EEEEEEELSKER METAL, YEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAHHHHH!!!

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Fra solsikkemodstander til solsikkefan

Fra solsikkemodstander til solsikkefan

David skal du ikke gå med solsikkesnoren? Det spørgsmål fik jeg for tre år siden, og så fløj det da bare ud af min mund: “Aldrig i livet!” 

For hvert skridt, jeg går 

For hvert skridt, jeg går 

Sumer Mansoor har et mål om at gå 12.000 skridt hver dag. De lange gåture giver hende en følelse af frihed og sætter tankerne i gang. Det har hun sat ord på i dette digt.