Et fællesskab på tværs af diagnoser og kærlighedsliv

17. 05. 2022

Fotoreportage af Freja Armstrong, Tekst Olivia Curtis

Et tiltrængt event – Solen stod skarpt på KBH+ i Nordvest og deres orange facade, da vi D. 9. maj var med til eventet ’Dating og diagnoser’. Et tema der optager så mange og får så lidt opmærksomhed.
Et behov for at tale om dating og diagnoser– Caféen i KBH+ var propfyldt med mennesker – både med og uden særlige behov. Der blev delt oplevelser og erfarringer fra datinglivet; for hvornår skal man egentlig fortælle sin Tinder-date, at man har et handicap? Det stod hurtigt klart, hvor stort et behov de besøgende havde for at diskutere emnet, der ikke tages op så ofte.
Et panel med noget på hjerte – Aftenens panel delte ud af deres egne erfaringer med datinglivet med en diagnose. Paneldeltagerne har cerebral parese, rygmarvsbrok og ADHD og var ikke blege for at fortælle om historier fra det virkelige liv. Salen fulgte intenst med i historierne om stærke følelser efter 1. date, om synligt og usynligt handicap og om en særlig date, hvor personen havde ”…læst meget op dit handicap” , inden de to skulle mødes til en date. Det udløste et højt grin i salen
Ærlighed fra alle sider – Aftenens arrangører og værter var fra projektlederuddannelsen ’Projektakademiet’. Værterne stod modigt frem og fortalte om deres egne angst- og epilepsi-diagnoser og de udfordringer, det giver i datinglivet. Gæsterne havde mulighed for at stille panelet spørgsmål ved at bruge dating-postkassen. Blandt andet kom spørgsmålet frem om, hvordan man tackler andres forventninger til sex og fysisk kontakt, når man på grund af sit handicap har været igennem mange lægeundersøgelser.  
Snakken der var svær at stoppe – Udover panelets debat, summede snakken ved bordene med samtalekort, der lagde op til diskussion om gæsternes egne oplevelser med dating og diagnoser. 
Kærlighed i luften til Dating og diagnoser – Der var ingen tvivl om, at aftenens tema berørte og skabte nysgerrighed hos alle gæster. Eventet afsluttede med mad, gæsterne blev hængende og snakken blev ved til sent. Vi tog derfra med en følelse af, at man ikke er alene med udfordringerne ved at date med en diagnose og om et særligt fællesskab, der opstod den aften i KBH+. 

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Tre bøger til din sommerferiekuffert

Tre bøger til din sommerferiekuffert

Det er sommer, det er sol, og det føles som søndag. Du mangler bare en god bog, så her kommer Mathias Thing Nielsen med sine bud på tre bøger til din sommerferiekuffert.

Med Hjulmand kom juleglæden ved fodbold

Med Hjulmand kom juleglæden ved fodbold

David Frantsen har aldrig haft den store interesse for fodbold. Dét ændrede sig dog, da han mødte Kasper Hjulmand under “En særlig samtale”, og nu forstår han fodboldfeberen.