Et fællesskab på tværs af diagnoser og kærlighedsliv

17. 05. 2022

Fotoreportage af Freja Armstrong, Tekst Olivia Curtis

Et tiltrængt event – Solen stod skarpt på KBH+ i Nordvest og deres orange facade, da vi D. 9. maj var med til eventet ’Dating og diagnoser’. Et tema der optager så mange og får så lidt opmærksomhed.
Et behov for at tale om dating og diagnoser– Caféen i KBH+ var propfyldt med mennesker – både med og uden særlige behov. Der blev delt oplevelser og erfarringer fra datinglivet; for hvornår skal man egentlig fortælle sin Tinder-date, at man har et handicap? Det stod hurtigt klart, hvor stort et behov de besøgende havde for at diskutere emnet, der ikke tages op så ofte.
Et panel med noget på hjerte – Aftenens panel delte ud af deres egne erfaringer med datinglivet med en diagnose. Paneldeltagerne har cerebral parese, rygmarvsbrok og ADHD og var ikke blege for at fortælle om historier fra det virkelige liv. Salen fulgte intenst med i historierne om stærke følelser efter 1. date, om synligt og usynligt handicap og om en særlig date, hvor personen havde ”…læst meget op dit handicap” , inden de to skulle mødes til en date. Det udløste et højt grin i salen
Ærlighed fra alle sider – Aftenens arrangører og værter var fra projektlederuddannelsen ’Projektakademiet’. Værterne stod modigt frem og fortalte om deres egne angst- og epilepsi-diagnoser og de udfordringer, det giver i datinglivet. Gæsterne havde mulighed for at stille panelet spørgsmål ved at bruge dating-postkassen. Blandt andet kom spørgsmålet frem om, hvordan man tackler andres forventninger til sex og fysisk kontakt, når man på grund af sit handicap har været igennem mange lægeundersøgelser.  
Snakken der var svær at stoppe – Udover panelets debat, summede snakken ved bordene med samtalekort, der lagde op til diskussion om gæsternes egne oplevelser med dating og diagnoser. 
Kærlighed i luften til Dating og diagnoser – Der var ingen tvivl om, at aftenens tema berørte og skabte nysgerrighed hos alle gæster. Eventet afsluttede med mad, gæsterne blev hængende og snakken blev ved til sent. Vi tog derfra med en følelse af, at man ikke er alene med udfordringerne ved at date med en diagnose og om et særligt fællesskab, der opstod den aften i KBH+. 

Artikler

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Mit fodbold fællesskab

Mit fodbold fællesskab

Magnus har ikke altid elsket fodbold. Tidligere forstod han ikke
fascinationen for sportsgrenen, men så opdagede, hvilket fantastisk fællesskab fodbold kan bidrage med. Og SÅ blev han fan.

Bedsteforældre er en gave

Bedsteforældre er en gave

Som barn var Mathias Thing Nielsen ofte syg, og tilbragte meget tid hos sin mormor. De havde et helt specielt bånd, og da hun gik bort, faldt hans trygge verden sammen. Læs hans klumme om, hvad han har taget med videre i livet fra sin mormor.

En blind stemme, er også en stemme

En blind stemme, er også en stemme

Hvordan følger Dennis som er blind med i valgkampen? Og hvordan foregår det i stemmeboksen, når man er blind? Læs hans klumme her og bliv klogere.

Share This