ANSIGT TIL ANSIGT MED LANDETS STATSMINISTER

24. 01. 2022

Af Nadja Dalgaard, foto af Jacob Eickhardt 

TV-Glads rapporter, Per, har været en tur i statsministeriet for at interviewe Mette Frederiksen. Men hvordan var det egentlig at sidde overfor selveste Statsministeren, og hvordan forbereder man sig bedst på sådan et interview? Det har jeg taget en snak med Per om. 


Nadja: Hvordan fik i ideen til at tage derover? Hvordan kom aftalen i hus? 
Per: Jamen det var jo faktisk min kollega Mads Vig, der fik aftalen hjem. Det synes jeg egentlig var godt gået af ham, at få vores statsminister til at snakke med os. 
Nadja: Hvad snakkede I med hende om? 
Per: Vi snakkede om bofællesskaber og ensomhed under Corona. Og om det at være bange for Corona og frygten for Corona-reglerne. Og så er hun helt vild med jul. Hun er også bange for, at det ikke bliver så julet, som det plejer at være. 

Nadja: Hvordan forberedte du dig på at møde hende? Både personligt og mentalt, men også det faglige indhold.
Per: Jeg øvede mig ved at læse spørgsmålene godt igennem, og vi havde jo lavet nogle billeder af de personer, jeg skulle snakke om, og det fungerede faktisk meget godt.

Det var rigtig spændende at komme over til hende, og hun var pisse hamrende flink. Det gik jo bare fint. Men jeg må sige, at jeg aldrig har været så nervøs, som jeg var, da jeg skulle interviewe hende, fordi hun er jo en vigtig kvinde.

Nadja: Hvordan var det at møde en person, som vi har set så mange gange på tv efterhånden?
Per: Det var faktisk en spændende oplevelse at møde Mette Frederiksen, som man har set så meget i medierne, især under Corona-pressemøderne. Jeg kunne også mærke på hende, at hun var ved at være træt af den Corona der, og det kan jeg faktisk godt forstå, fordi hun er ikke den eneste. Der er mange andre, som også er træt af det. Jeg er selv træt af den, fordi nu skal vi jo også have mundbind på, når vi går i butikker og sådan nogle steder.

Nadja: Hvordan var hun så faktisk at snakke med og sidde overfor? 
Per: Hun var simpelthen en behagelig kvinde, sød og rar. Hun tog sig faktisk tid til os, og det var jeg overrasket over. Jeg tager hatten af for Mette Fredriksen, fordi hun er simpelthen bare så flink at snakke med. 

Nadja: Var der noget der overraskede dig omkring statsministeren?
Per: Jeg var jo overrasket over, at hun havde taget sig så god tid til os, fordi at det kunne jo godt være, at når der er Corona, så var hun måske lidt stresset og sådan noget, men det var hun overhovedet ikke. Altså det er utroligt, men hun er jo også vandt til at komme på tv. 
Nadja: Hvordan var det for hele TV-Glad holdet at være med på Christiansborg og møde Mette Frederiksen?
Per: Jeg syntes, det var hyggeligt, og jeg tror, at vi alle sammen var spændte på at møde hende. Da vi så var færdige, så var vi i hvert fald lettede bagefter. Og så kunne vi slappe af, for det var gået så godt. 

Artikler

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Min hat er mere end bare påklædning

Min hat er mere end bare påklædning

Redaktionen i Ringsted elsker at gå med hatte. Og det er der en grund til. Hattene er blevet en del af deres identitet og har stor betydning for deres personlige udfordringer.