Anmeldelse: Robocop Rogue City

5. 02. 2024

Af Svend Gejl

Jeg er kæmpe Robocop-fan. I mine øjne er han en rigtig superhelt, der render rundt og bekæmper det onde. Og så er han super cool – et menneske inde i en robotkrop. Nu er der kommet et nyt spil om robotbetjenten, der bygger på filmene fra 90’erne.

Murphy er tilbage

Robocop-universet handler om en politimand, der hedder Alex James Murphy, som bliver skudt i hovedet. Han bliver reddet ved at blive forvandlet til Robocop og mister dermed sin familie, fordi hans hukommelse er blevet forværret af at blive ramt i hovedet.

Det nye spil har selveste Peter Weller, den oprindelige Robocop, i hovedrollen. Det er udviklerne Teyon, som også har lavet Terminator-spillet, der står bag, og de har klaret opgaven godt.

New guy in town

Når du starter spillet, begynder en flot cinematic-scene, og så er det direkte til en gidseltagning i en tv-station, hvor en bande har skabt ballade omkring en “new guy in town”, som er kommet til, og som de gerne vil havde fat i. Det udvikler sig til, at du skal ud og få fat i “the new guy” samtidig med, at du også er imod alle banderne i Delta city.

Spillet er et skydespil, hvor du render rundt som Robocop, kluntet og langsomt gående. Missionerne foregår i en semi-åben verden, hvor du er en del på din politistation, hvor du laver valgfri sidemissioner. Når du har lavet dem, er der hovedmissionerne, hvor du bliver briefet, inden du tager afsted på turen ud i byen.

Husk dog at lave alle sidemissionerne, for ellers går du glip af dem og mister point. I spillet er der et skills-system, hvor du samler point alt efter, hvordan du klarer dig på missionerne. Du starter nemlig helt fra scratch med at være mega dårlig og bygger dig op i takt med, at du får point, som gør, at du kan opgradere dig til at blive bedre.

Følelsen fra 90’erne

Grafisk ser det godt ud. De kunne godt have gjort lidt mere ud af de forskellige npc’ers ansigtsanimation, da de mangler lidt mere udtryk i ansigtet. Hvis du spiller Xbox-versionen, så sørg for at sætte grafikken på “Quality” og skru næsten helt ned for lysstyrken, så ser det godt ud.

Musikken er taget ud af filmene – præcis den samme gode kendingsmelodi fra filmen Robocop. Temaet er det første, man hører, når man kommer ind til hovedmenuen, og resten af baggrunds-trackene fungerer godt med de forskellige baner, så man får en rigtig god indlevelse i miljøerne, man befinder sig i. Alt andet musik, du hører rundt omkring, er fra den tid, Robocop kom frem, så du får følelsen af at være i 90’erne.

Få indstillinger

Tilgængelighed er der ikke en menu til, men der er dog mulighed for undertekster. Du kan ændre fodtrins-volume og slå outline til og fra på fjender for at gøre det lidt nemmere at følge med i spillet. Desværre lidt mangelfuldt. Jeg savnede en decideret menu og flere værktøjer for tilgængelighed og bedre spiloplevelse til dem, der har det svært ved at spille.

Det ændrer dog ikke på, at Robocop: Rogue City er et godt spil. Det er sjovt at lege detektiv og løse forskellige opgaver med humør og action indblandet. Det føles som at være i universet, når man render rundt og kan varmt anbefales til jer, der er fan af Robocop, fordi det føles som at være Robocop, når man spiller det, og det er mega fedt.

Tilgængelighed:

Spil:

Gamer Svend

Svend Gejl

Som redaktionens retrogamer elsker Svend alt med store pixels. Han samler på spil og figurer og elsker at hygge med vennerne online.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Top 5: Sommerspil

Top 5: Sommerspil

Savner du spil, der oser af sol, palmer og strand? Vi lover masser af varme vibes i denne liste over de bedste sommerspil.

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.