Årets spil 2023

25. 12. 2023

Af redaktionen

Vi har hoppet, ræset og pløkket os gennem 2023 – men hvilke oplevelser var de mest mindeværdige? Find ud af det her i TV Glads kåring af årets bedste spil.

Årets single player-spil: Robocop Rogue City

Svend Gejl: Udviklerne hos Teyon har ramt universet godt. Spillet bygger på filmene Robocop 2 og 3, og stemningen er underholdende.

Det er et godt spil med alle de karakterer, man kender fra filmene, og det er fedt med en semi open world-storby, du kan rende rundt og udforske.

Der er fede dialoger, og man får følelsen af at at være Robocop, når man spiller det.

Honorable mentions:

 • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
 • Super Mario Wonder

Årets multiplayer-spil: The Finals

Daniel Tørnqvist: The Finals vinder, fordi det er et nyt pust til fps-genren og til competitive.

Det er et gameshow, hvor man er tre på hvert hold, og man kæmper mod seks andre hold. Man spiller tre runder: En kval, en semi og, som navnet antyder, en finale. I alt er det tre kampe, hvis man når så langt. Banedesignet er også godt lavet.

Gameshowet i sig selv handler om at skaffe penge til holdet. Det gør man ved at tage penge, som ligger rundt omkring på banen, og putte dem i nogle automater.

Honorable mentions:

 • Forza Motorsport
 • The Outlast Trials

Årets nyhed: Grand Theft Auto VI

Frederik Robetjé: I november måned skete der det, alle GTA-fans havde ventet på i flere år.

Sam Houser, chefen for Rockstar Games, valgte endelig at komme med den bedste nyhed i spilindustrien i laaaang tid: “We are very excited to let you know that in early December, we will release the first trailer for the next Grand Theft Auto”. Bare at læse det gav gåsehud.

Nu er traileren så kommet ud, og der er meget hype omkring spillet. Det er jo omkring 10 år siden, et GTA-spil blev udgivet. Og DERFOR er nyheden om GTA 6 den største nyhed i år, måske årtiets største nyhed.

Honorable mentions:

 • Microsoft købte Activision Blizzard for 68.700.000.000 amerikanske dollar
 • EA vil give dig muligheden for at levere stemmeskuespil til karakterer i deres spil

Årets update: Cyperpunk 2077 2.0

Frederik Robetjé: Siden Cyberpunk kom ud, har det været en skuffelse. Spillet havde fra starten flere hundrede fejl, som gjorde, at det virkede som om, det ikke var færdigt. Men for ikke så lang tid siden kom der en ny opdatering, som har ændret meget.

F.eks er alle skills ændret, og spillets udviklere, CD Project Red, anbefaler faktisk, at man spiller hele spillet forfra, før man køber og spiller dlc’en, der blev udgivet samme dag som opdateringen.

Honorable mentions:

 • Counter-Strike 2
 • No Man’s Sky
 • Grounded

Årets handicapvenlige spil: Hi-Fi Rush

Svend Gejl: Godt og fedt cell shaded rytmespil i bedste cartoon beat ’em up-stil, hvor du skal have rytme og ramme beatet, imens du slås.

Det er handicapvenlight, fordi du har mange muligheder for at customize. Der er to layouts til customization af knapper, som gør det nemmere at spille. Der er også en mulighed for auto-knapper, så du ikke skal holde en knap inde hele tiden, fordi den vil gøre det for dig.

Der er også andre indstillinger for at kunne høre og se bedre, samt indstilling af sværhedsgrad, så dig, der har det svært ved at spille, kan være med.

Honorable mentions:

 • Cyberpunk 2077
 • Forza Motorsport

Årets spil: Assassin’s Creed Mirage

Daniel Tørnqvist: Assassin’s Creed Mirage vinder, fordi det har en god historie og flot grafik, og så er det tilbage til, hvor man skal være stille, ellers bliver man straffet.

Spillet byder på en åben verden med parkour-elementer. Som Basim skal du få nogle oplysninger fra en gammel ven for at finde en gammel assassin fra the Hidden Ones, og så skal du selvfølgelig slå den øverste leder ihjel.

Honorable mentions:

 • Cocoon
 • Planet of Lana

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Reportage: Arkade-kælderen kalder

Hang til bip-spil, Bubble Bobble og båndoptagere? Arcadeum har det hele. Udstillingen føles mere som en arkadehal end et museum – og det er ikke så dårligt.