5 spil fra lande der ikke er de største spilnationer

2. 11. 2022

Spilbranchen er en af de største industrier i hele verden, så det er ikke nogen overraskelse, at der bliver lavet spil over hele verden. Nordamerika og Japan er uden tvivl de to største nationer for spilproducenter, men det betyder ikke, at lande i resten af verden ikke har en masse at byde på indenfor spiludvikling. Her er mine fem bud på spil, som man burde prøve fra lande, der ikke er de største spilnationer.

No Straight Roads – (Argentina)

No Straight Roads af Metronomik. Kan spilles på Nintendo Switch, PS4, Xbox One og PC.

No Straight Roads er en action-platformer, der handler om et indie rockband fra byen Vinyl City. Et EDM-musikimperium har overtaget magten i byen, og det er op til rock duoen at bekæmpe dem gennem deres musik og bringe rocken tilbage. No Straight Roads er lavet af den argentinske udvikler Metronomik og blev udgivet af Sold Out. Spillet fik blandede anmeldelser og blev blandt andet kritiseret for et simpelt gameplay og glitches. Dog blev spillet også rost for musikken og karaktererne. 

Mario + Rabbids Kingdom Battle – (Italien)

Mario + Rabbids Kingdom Battle af Ubisoft Milan. Kan spilles på Nintendo Switch.

Mario + Rabbids Kingdom Battle er et strategi-RPG spil, der er en crossover fra Nintendos to universer. Spillet er lavet af den italienske udvikler Ubisoft Milan. Efter at have haft et uheld med en ond maskine, bliver disse Rabbids teleporteret til Marios Mushroom Kingdom. Det er nu op til Mario og Rabbids at finde ud af, hvad der skete med den onde maskine, og hvordan de kan komme ud af kongeriget igen. Mario + Rabbids var et spil, der kom ud af ingenting og overraskede mange fans. Et turbaseret, strategispil med Mario og Rabbids var ikke lige noget, mange gamere havde ønsket sig. Og så var Rabbids heller ikke ligeså populære, som de havde været førhen. Men spillet var overraskende nok et hit og fik mange gode anmeldelser. Det har solgt over 7 million kopier og har en efterfølger lige på trapperne.

Broforce – (Sydafrika)

Broforce af Free Lives. Kan spilles på Nintendo Switch, PS4, MacOS og PC.

Broforce er et run-and-gun retro spil, som er udviklet af det sydafrikanske studie Free Lives. I spillet forsøger man at stoppe terrorister og at redde sine kammerater fra den sikre død. Man kan spille som en masse karakterer, der alle er baseret på old school actionhelte såsom Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone og mange andre. Spillet fik gode anmeldelser og blev rost for sit sjove gameplay og sin satire af actionfilmsgenren med alle sine mange tropes.

Lost Ark – (Korea)

Lost Ark af Tripod Studio og Smilegate RPG. Kan spilles på PC.

Lost Ark er en top down MMORPG udviklet af det koreanske Tripod Studio og Smilegate RPG og udgivet af Amazon Games. Spillet foregår i en fantasy sci-fi verden, der hedder Arkesia. I spillet kan du kan vælge mellem 15 classes, før du drager ud i verden og dræber dæmoner og masser af andre monstre. Der er meget mere, man kan i spillet, men hvis jeg skulle skrive det hele ned, ville det tage alt for længe! Lost Ark fik meget blandede anmeldelser, og mange roste spillet for dets historie og friske gameplay, som man ikke ser i mange andre MMO’er såsom World of Warcraft eller Final Fantasy 14. Mens andre synes, at spillet var meget generisk med kedeligt gameplay, og at historien kunne have været bedre. Det er også blevet kritereset for sine Pay to Win aspekter, og at det er svært at komme igang med spillet som nybegynder uden at skulle bruge penge på det. 

Cyberpunk 2077 – (Polen)

Cyberpunk 2077 af CD Projekt Red. Kan spilles på Xbox Series X + Series S, Xbox One, PS4, PS5 og PC.

Spillet Cyberpunk 2077 er en action-RPG baseret på brætspillet af samme navn skabt af Mike Pondsmith. Cyberpunk 2077 handler om en lejesoldat ved navn V i den mørke fremtidsversion af Californien kaldet Nightcity. V bliver testet, efter de har fået en biochip lagt ind i deres hovede. På denne chip ligger personligheden fra den super kendte kriminelle Johnny Silverhand, som er spillet af Keanu Reeves. Hvis V ikke får chippen ud af sit hovede, så dør de. Cyberpunk 2077 er udviklet af CD Projekt Red – en udvikler i Polen. Spillet havde en af de mest kontroversielle releases i moderne gaming og blev forsinket en lang række gange. Da det så endelig udkom, var det så forfærdeligt buggy og glitchy, at man næsten ikke kunne spille det. Fansene var blevet lovet en masse features, som ikke var en del af spillet alligevel, da det udkom. Og det er bare en lille del af det hele. Men i 2022 blev spillet fikset nok til, at mange af spillets fans vendte tilbage og var meget positivt overraskede. Cyberpunkt er stadig kontroversielt for mange gamere og vil nok altid være det.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Mine virtuelle hjælpemidler  

Mine virtuelle hjælpemidler  

Tobias Qwist har som barn haft mange udfordringer med sin balance og finmotorik. Gaming har dog vist sig at være en kæmpe hjælp, så han i dag som voksen bedre kan holde balancen og åbne en sodavandsflaske.

Anmeldelse: Robocop Rogue City

Anmeldelse: Robocop Rogue City

Robocop er tilbage, og han ligner sig selv. Halvt menneske, halvt robot, 100% cool! Men er det nye spil om robotbetjenten lige så godt, som det ser ud?

Guide til skintrading

Guide til skintrading

Mange køber og sælger skins i Counter-Strike, men det er nemt at blive snydt. Hjælpen er nær – her er vores guide til sikker skintrading!