Begynderguiden: Dungeons & Dragons

10. 07. 2023

Af Albert Mygdal

Du har måske hørt om Dungeons & Dragons før, fra Stranger Things eller andre steder. Tidligere i år udkom der endda en D&D-film. Men hvad er D&D egentlig?

Dungeons & Dragons er et samarbejdsspil. Der en person, som fortæller historien og hvad der sker, og resten spiller historiens hovedpersoner.

Man spiller en gruppe eventyrere i en en middelalderlig fantasiverden med drager, troldmænd, magi og meget mere.

Hver spiller er en karakter i gruppen. Denne karakter kunne være en stærk kriger, intelligent troldmand eller en snedig tyv. Det er bare nogle eksempler på, hvad man kan være.

Du skal spille den karakter, som om det var en anden person, med den persons viden og personlighed. Du må ikke spille dig selv, for du eksisterer ikke i den verden.

Din karakter

Den karakter, du spiller, er bygget af en “class”, en “race” og en række andre personlighedstræk.

Din “class” er på en møde dit job. Du kan være mange forskellige classes: troldmand, kriger, tyv, munk, barbar og mange andre. Alle classes er gode til nogle ting og dårlige til nogle andre ting.

Man skal også vælge sin “race”. Din race er mere din art, end den er en race. Du kan være mange forskellige:

En Alf ligner et menneske, men er højere, tyndere og med lange spidse ører. De er gode bueskytter og gode til magi.

Dværge er kun omkring 1,3-1,45 meter høje. De har langt skæg og elsker smagen af ​​ale. De er gode smede og minearbejdere, og de elsker guld, smykker og ædelstene.

Hvad har du brug for?

2-5 venner eller mere

Et sæt D&D-terninger

Papir, blyanter og viskelædere

En regelbog. Reglerne kan downloades fra D&D-hjemmesiden gratis, men den har ikke alle reglerne, kun det absolutte minimum for at spille. Du kan også købe “D&D Player’s Handbook”, der har alle de regler, du skal bruge for at spille.

Halflings ligner mennesker, men er kun omkring 0,81-1,02 meter høje. De lever i små fredelige samfund. De fleste halflings er ligeglade med konflikterne i de andre racer, og de har tendens til ikke at tage på eventyr eller slås.

Gnomer er kun omkring 9-1,1 meter i højden. De har spidse ører, som elvere har. De elsker at fortælle vittigheder og spøge rundt.

En tiefling ligner en djævel. Den har rød hud, skarpe tænder, horn og andre mærkelige, dæmoniske ting.

Dragonborn er skabt for længe siden af ​​den onde dragegudinde Tiamat, for at være slaver for dragerne. Men de fleste dragonborn undslap deres drageherrer og lever nu i klaner.

En halv alf er afkom af en alf og et menneske. De ligner mennesker med spidse ører.

Halve orker er som halve elvere, men de er halvt mennesker, halvt orker. Orker er en ond, vild race af gråhudede humanoider, der plyndrer og dræber fra de andre racer.

Udstyret

I Dungeons & Dragons bruger du mange forskellige terninger. Du bruger en firesidet terning, en sekssidet terning, en ottesidet terning, to tisidede terninger, en tolvsidet terning, og den vigtigste, en tyvesidet terning.

Du spørger måske dig selv, hvad skal man bruge alle disse terninger til? Man bruger disse terninger, når man skal gøre noget inde i spillet.

Du bruger f.eks. en tyve-sidet terning, når du angriber, klatrer, bruger magi osv, Det er terningen, der afgør, om det lykkes for dig at gøre det, du forsøger på.

En kæmpe oplevelse

Jeg elsker at spille D&D af mange grunde. Dels er der det helt fantastiske univers, som man bevæger sig rundt i. Det er helt unikt og sjovt at skabe sin egen karakter.

D&D har også lært mig rigtig meget. Mit engelske er forbedret, og jeg får brugt matematikken.

Du skal kaste dig ud i D&D for at få en kæmpe oplevelse i et fedt univers, og for at lære en masse nyt.

Følg os:

Vil du se mere:

Vil du se mere…

Mine virtuelle hjælpemidler  

Mine virtuelle hjælpemidler  

Tobias Qwist har som barn haft mange udfordringer med sin balance og finmotorik. Gaming har dog vist sig at være en kæmpe hjælp, så han i dag som voksen bedre kan holde balancen og åbne en sodavandsflaske.

Anmeldelse: Robocop Rogue City

Anmeldelse: Robocop Rogue City

Robocop er tilbage, og han ligner sig selv. Halvt menneske, halvt robot, 100% cool! Men er det nye spil om robotbetjenten lige så godt, som det ser ud?

Guide til skintrading

Guide til skintrading

Mange køber og sælger skins i Counter-Strike, men det er nemt at blive snydt. Hjælpen er nær – her er vores guide til sikker skintrading!