VI NØRDER RASMUS SEEBACH

Af Victoria Stampe, foto af Jonas Koch

Jeg har valgt at nørde Rasmus Seebach, fordi jeg er stor fan af ham, jeg synes hans musik minder meget om mit liv. Jeg kan spejle mig i mange af de ting, han skriver om i sin musik. Så derfor tænkte jeg det kunne være spændende at dykke ned i hans person også. Hvis det er helt rigtigt, hedder han faktisk Rasmus Christian Seebach. Men bliver kaldt Rasmus Seebach. Han er en stor musiker. Han er sanger, sangskriver og producer. Han skriver mest popsange.

Rasmus blev født d. 28. marts 1980. En lille sjov detalje er, at mig og Rasmus har fødselsdag samme dag. Vi er dog ikke samme årgang, men det er da lidt pudsigt, at vi har fødselsdag samme dag, når jeg er så stor fan af ham. Rasmus interesserede sig for musikken i en tidlig alder. Hans fars studie lå i deres hjem, og Rasmus havde værelse lige op ad studiet. Så kom hans gennembrud som sanger i 2009 med hans første album med sange som 'Glad igen' og 'Engel' blandt andet.

Rasmus virker til at være et stort familiemenneske, når man dykker ned i hans musik. Han har skrevet forskellige sange om hans familie blandt andet i nummeret ’Den jeg er’, der handler om hans far og sangen ’2017’ handler om hans kæreste og søn. Jeg synes personligt det er en fin fortælling blandt andet i sanglinjen: "La' der nu ikk' gå for lang tid. Da solen stod op over byens tage, vidst’ han der bare var ingen veje tilbage. Og sådan blev to til tre, en dag I år 2017”.

Rasmus’ far var også en stor kendt musiker, nemlig Tommy Seebach. Blandt andet var han med i dansk Melodigrandprix. Der er faktisk blevet lavet en flot musical om Rasmus og hans far. Jeg var selv inde og opleve den, personligt synes jeg, den var meget rørende. Man fik et indblik i, hvordan familien Seebach var, og jeg synes, det var gribende, for som sagt har det ikke altid været nemt at være i deres familie, kan man se i musicallen.

Jeg kan godt huske den første koncert, jeg var til med Rasmus. Det var i København, og koncerten varede ikke så længe, det var dengang han kun havde lavet én CD. Men jeg husker, det var en fed koncert. Jeg har ikke tal på hvor mange koncerter, jeg sidenhen har været med til. Fordi jeg er en ægte fan. Jeg har også masser af ting med ham på, det skal en ægte fan have.
 
Musikken for mig betyder rigtig meget, fordi jeg kan spejle mig i mange af hans tekster, og det er derfor jeg godt kan lide hans musik og vil høre det igen og igen. Han har hjulpet mig igennem svære tider, når jeg har været indlagt på sygehuset og har haft det rigtigt svært og faktisk også igennem kærestesorger.
Når livet ser sort ud, giver Rasmus Seebachs musik bare rigtig meget mening for mig.