INTERVIEW MIN PÆDAGOG MØDER MIG I ØJENHØJDE

Tekst og foto af Mathias Thing Nielsen

Tina er pædagog på mit botilbud. Jeg har fået et tæt forhold til Tina, og hun betyder meget i min dagligdag, da hun møder mig i øjenhøjde. Jeg blev derfor nysgerrig på, hvordan det mon måtte opleves fra hendes synspunkt, når hun tager på arbejde i mit hjem.

Hvordan endte du som pædagog på et botilbud?
Jeg synes, det kunne være spændende at prøve at arbejde om aftenen og andre tidspunkter, hvor vi normalt siger farvel eller god ferie og weekend til hinanden. Jeg synes, der sker noget ret spændende dér, hvor vi egentlig har fri.

Hvad får du ud af det? Hvad giver det dig?
Tina: Det giver mig jo sindssygt meget! Det er så givende, det her med at opleve successer sammen med jer beboere... at kunne se de små skridt – også de helt små skridt frem! Det her bliver ikke rutinepræget, selvom mange af beboerne faktisk har brug for de faste rutiner.

Så det handler om ikke “bare” at have et arbejde, men at man er en del af beboernes liv?
Tina: Ja, og naturligvis handler det om at kunne skelne mellem, hvornår jeg er til stede og ikke til stede. Når man er ung pædagog og ikke har så meget erfaring indenfor det område, handler det om at være professionel. Og jeg lærer hele tiden noget nyt. Jeg lærer ligeså meget som alle jer beboere. Jeg er jo slet ikke ekspert i andres liv!
 
Tænker du over, at du som pædagog er så stor en del af andres liv?
Tina: Ja, det gør jeg. Det gør jeg faktisk, og jeg tænker også meget over, at de unge mennesker jeg har med at gøre faktisk også er en stor del af mit liv - særligt de gode oplevelser - når ting lykkedes – det giver mig sådan “yes” på den menneskelige konto. Fordi det er også en måde at tage jer beboere alvorligt.

Jeg synes, det har været spændende at få mere indsigt i, hvordan det oplevedes at være en vigtig del af andres liv og spændende at få svar på, hvad hun tænkte om at være på arbejde i det, der er andres private liv.