ARTIKEL DU HAR GJORT EN FORSKEL FOR MIG! 

Af Olivia Curtis, foto af Freja Armstrong 

Hvilke personer har været med til at gøre dig, til den du er i dag? For medarbejderne på TV-Glad er der ingen tvivl om, at de nære relationer har gjort en forskel, når udfordringerne blev for store.

For mange mennesker er nogle af de nærmeste relationer mor og far. Og det viser sig især i de interviewedes svar på, hvem der har været mest afgørende for deres liv.
Victoria fortæller: ”Min mor har altid været vigtig for mig. Især da jeg var yngre, hvor jeg ofte var indlagt. Det var hende der for det meste var indlagt med mig på sygehuset, så hun har virkelig set mig, når jeg har haft det rigtigt skidt og støttet mig i svære tider”.

Det samme billede tegner sig for Svend, hvor hans mor netop har været drivkraften i en lang rejse mod at finde sin plads i verden: ” Hun har gået gennem ild og vand, tykt og tyndt, siden jeg har var helt lille. Uden hende vil jeg nok fare vild og ikke vide hvor jeg skulle gå hen. Mor har altid været der, når man ikke lige forstod den store hvide verden”. 

Og så kan Svends mor også noget andet særligt, der kan gøre de fleste trygge og mætte: ”Så ved alle, at ens mors madgryde kan give fornyet kræfter til at tackle hverdagens udfordringer. At have hende ved min side, gør livet lidt nemmere”.
 
Amirs farbror har haft en særlig betydning for hans selvforståelse og måde han har skulle tackle sit handicap på: ”Min farbror er en fantastisk person. Han har altid sagt til mig, at jeg skal være familiens billede udadtil. Han ser mig som et normalt menneske uden et handicap, han støtter mig i alt, hvad jeg laver. Han er som en ekstra far for mig, selvom jeg har også har det fantastisk med min egen far”.

OGSÅ ANDRE END MOR OG FAR
De nære relationer findes dog ikke kun i en mor eller far, men også gamle skolelærer, familiemedlemmer, venner og ledsagere er blevet nævnt, når vi har spurgt, hvilke personer der har været vigtige gennem livet.

Maria Q nævner nemlig sin ledsager som betyder meget for hende: ”Hun kom ind i mit liv i en svær tid og hjalp mig meget. Selvom vi ikke er helt ens, er der flere ting, som binder os sammen. Vi elsker begge nye eventyrer, og hun har også introduceret mig til nye rytmer i musikken. Min ledsager gør mig så glad indeni”.

De fleste kender følelsen af, at en god ven er det eneste rigtige, når man har brug for en hjælpende hånd eller et godt grin. Det gør Tina i hvert fald: ”En af de vigtigste personer i mit liv er min bedste veninde. Det sjove kommer også ofte, når gør os klar til fest sammen og drikker en drink. Det gør os glade at synge og høre musik, også selvom det mest er mig der synger, men det er okay, bare vi sammen”.

For Maria er hendes kendskab til politikeren Karen Ellemann særlig vigtigt: ”Jeg kender hende privat, så når jeg nogle gange har følt mig usikker, har hun hjulpet mig igennem og er god at tale med. Derudover har hun også introduceret mig til at møde nye mennesker og lært mig en masse om politik”.

For Glads medarbejdere kan nære relationer findes overalt, både derhjemme, ude blandt venner og bekendte eller på arbejdet. Forhåbentlig bliver det en god sommer sammen med de nærmeste omkring dig.