VIDEO DEN FØRSTE GANG

Hvordan er det den første gang man har sex? 

Nogle planlægger det og for andre sker det helt spontant. Hør to unge mænd fortælle om den første gang de havde sex.

RADIO ANTON OG OPERAEN

Denne gang har Anton Løwe Nyborg været på besøg i Skuespilhuset og fået en snak med Det Kongelige Teaters chef Kasper Holten. De taler om Kaspers karriere, hans nye bog og deres store fælles passion for opera.

VIDEO UGENS INDSLAG 

Her kan du se enkelte indslag fra vores udsendelser.

Du kan også se mange flere gode historier inde under TV, øverst på siden.


UGENS TV

Se vores programmer her på siden eller hver lørdag kl. 21.00-21.30 på din lokalkanal:

KØBENHAVN / KANAL HOVEDSTADEN 

BORNHOLM ØENS TV 

FYN KANAL FYNBOEN / KANAL FYN

NORDJYLLAND KANAL NORD ØSTJYLLAND 

KANAL ØSTJYLLAND MIDT-VESTJYLLAND / KANAL MIDTVEST

REGION-ØST LOKALKANALEN REGION-SYD / KANAL SYD


UGENS KLUMME SKAL VI HAVE BØRN?


Vi, Amir Becirovic og Heidi Bjeverskov Becirovic, vil rigtig gerne have børn. Men vi tør ikke. Vi synes, det er vigtigt at give vores historie videre, for at andre par med handicap, der står i samme situation, også overvejer det at få børn grundigt og får talt sammen om det. Derfor har vi valgt at stå frem med vores historie og situation, og synes det er vigtigt, at skrive den som et par.  


Vi har snakket meget med vores læge om at få børn, og han støtter os, uanset hvad vi vælger. Heidi har selv boet i pleje, da hun var barn, og har ikke haft sine biologiske forældre at bo hos. Det vil Heidi ikke udsætte vores kommende barn for. Amir kommer fra Bosnien, hvor det at få børn er en stor ting. Man er rigtig glad for en stor familie, og det betyder meget, hvis nogen fra familien får børn. Du bliver ikke set ned på, hvis du ikke får børn, men det er en stor ting, der fylder meget i familien. 


I Amirs familie går man meget i at støtte op om hinanden og det nyfødte barn. Derfor tror vi ikke, at vi ville stå alene med barnet, da familien vil hjælpe os meget. Men samfundet mener, at hvis du ikke 100% selv kan tage vare på dit barn fra start af, er du ikke egnet til at være forældre. Sådan oplever vi i hvert fald, at andre omkring os tænker. Stod det altså til Amir, ville vi få et barn, som vi skulle have en del hjælp til fra vores familier. Og det håb vil nok aldrig slukke. 


Men jeg, Amir, respekterer Heidis tanker og valg fuldt ud. For Heidi føles det som en for stor opgave at få børn uden den nødvendige støtte og hjælp fra familien, og netop derfor tør vi ikke. For man skal kunne klare sig selv og sit barn. Det vil være for stort et tab for os begge, hvis barnet alligevel endte i plejefamilie. Man føder ikke børn for, at de skal bo hos en anden familie, men man føder børn fordi, man gerne vil tage sig af dem.


Derfor er beslutningen nok, at vi ikke skal have børn. Selvom vi begge ønsker det. Frygten for at det vil blive fjernet, er større end ønsket om at få børn.


Netop derfor skriver vi denne klumme. Det er vigtigt at tænke sig om, og bruge lang tid på det, når man som os har udfordringer, der gør, at der er nogle ting i hverdagen, vi ikke kan selv. For der er også rigtig meget, vi godt kan. Vi har som mange andre også ønsket om at starte en familie med mor og far og børn, men er godt klar over, at det vil blive svært. På den anden side skriver vi også alt dette med et håb om, at systemet også tænker sig om, før de fjerner et barn. 


Der er mange måder at være forældre på, og man kan få hjælp fra mange til at være gode forældre. Beslutningen må ikke blive taget for nemt og for hurtigt. Selvom Heidi har haft det godt hos plejeforældrene, er der stadig ikke nogen, der kan erstattet ens biologiske mor og far. Det er ikke en nem og simpel beslutning, at vælge at få et barn. Især ikke når man har et handicap, hvor der bliver flere om at bestemme, om det giver mening for et par som os at få børn og blive forældre.


Skrevet af Amir Becirovic og Heidi Bjeverskov Becirovic


UGENS FOTO MÆND KAN OGSÅ BÆRE EN GOD BARM
Foto, Jonas Koch
UGENS ARTIKEL MARTINS KAMP FOR DET VIGTIGE KRYDS
D. 16. oktober 2018 var en stor dag for demokratiet og for mennesker med økonomisk værge. Det var nemlig på denne dag, at Regeringen fremsatte et forslag om, at denne gruppe mennesker for fremtiden også skal have mulighed for at stemme til folketingsvalget.  

Indtil nu har de knap 2000 mennesker med økonomisk værge ikke haft stemmeret, men det vil højst sandsynligt ændre sig i 2019, da forslaget har et bredt politisk flertal bag sig, hvor blandt andet Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Konservative bakker op om lovændringen.

En af dem, der har kæmpet en brav kamp for at få sin og andres stemmeret, er Martin Rosenlind, som til dagligt arbejder i receptionen i Glad Fonden i København: ”Vi har kæmpet en hård kamp, lang og sej kamp mod staten for at få stemmeret”.
For Martin vil lovændringen betyde, at han nu endelig kan føle sig som en del af det politiske fællesskab, han længe har ønsket sig: ”Det er vigtigt at have stemmeret, så man kan vise, at man ikke er ligeglad med hvad der sker i Danmark og uden for Danmark. Man er med i fællesskabet, når man sætter sit kryds”.

Martin fik nyheden at vide, da han mødte ind på arbejdet om morgenen d. 16. oktober, og han genfortæller med følelser i stemmen: ”Jeg møder ind 16.oktober, lidt senere på dagen. Min kollega spurgte mig hvad jeg skulle om aftenen og så kom mediechefen og fortalte hvad der skulle ske resten af dagen … Så blev jeg interviewet af Tv-avisen, Aftenshowet og to radio-stationer”.

Men det er ikke så underligt, at det netop er Martin, der er i rampelyset. Han har gennem lang tid kæmpet for at få stemmeret, og var også en dem, der tidligere på året lagde sag an mod staten for at få stemmeret til mennesker med økonomisk værge. Dengang vandt de ikke i retten, men nu har sagen fået nyt liv og ser ud til med stor sandsynlighed, at blive vedtaget i Folketinget.

En af dem, som er taknemlig for Martins kamp og for den forhåbentlige nye mulighed for at kunne stemme, er Victoria Stampe. Hun har længe gerne ville stemme, men fordi hendes far er hendes økonomiske værge, har hun indtil nu måtte nøjes med at følge folketingsvalget på TV og aldrig selv være med til at præge valgets retning: ”Jeg synes ikke, jeg er blevet respekteret som voksen, når jeg ikke kan stemme. Jeg føler ikke, at jeg er en del af et vigtigt fællesskab. Min far er min økonomiske værge, men det er jo bare økonomien, han hjælper mig med. Alligevel gør det også, at jeg bliver umyndiggjort på andre områder; for eksempel når der skal stemmes til valget. Jeg følger altid med i nyhederne og ved, hvad der sker. Jeg kender til politikerne og har en mening om det”, fortæller Victoria.

Selvom Victoria endnu ikke ved hvilket parti, der vil få hendes stemme, hvis hun får stemmeret, er hun meget bevidst om sine politiske prioriteter: ”Jeg går op i systemet og handicappolitik. Jeg synes, det er forkert, at man som handicappet, bliver kastet rundt i systemet. Så det har klart den højeste værdi for mig, når jeg skal sætte mit kryds”.

Det samme gælder for Martin, som også er helt klar over, hvad hans politiske holdning er, selvom han ikke har måtte stemme før: ”Jeg glæder mig meget til at stemme til folketingsvalget og jeg ved allerede hvem jeg skal stemme på!”
Det endelige forslag, om hvorvidt mennesker med økonomisk værge endnu får stemmeret til næste folketingsvalg, er altså ikke vedtaget på Christiansborg endnu, men meget tyder på det.

Tillykke til Martin, til Victoria og alle andre, som nu er et stort skridt nærmere deres stemmeret til folketingsvalget.

Af Olivia Curtis, foto af Chris Palmgren

Martins kamp for det vigtige kryds

KALENDER  - DET SKER I HELE LANDET

Der er ofte gode arrangementer at finde rundt omkring i hele Danmark. Vi fokuserer på de arrangementer der er særligt interessante, for folk med funktionsnedsættelse og deres pårørende. Skulle du kende til et arrangement, vi bør kende til, er du altid velkommen til at skrive til os.
EN INSPIRATIONSKONFERENCE OM FÆLLESSKABER FOR VOKSNE MED OG UDEN UDVIKLINGSHÆMNING

Tirsdag den 27. november kl. 10-16 (med indskrivning fra kl. 9:00)
Rådhushallen, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C

Kom og oplev, hvordan der rundt om i landet skabes arbejdspladser, boligområder, fritidsaktiviteter og meget mere, hvor voksne med og uden udviklingshæmning sammen bidrager til og udvikler fællesskaber. Du vil gå hjem klogere, beriget og inspireret.

TANKESTREGEN ...


Brændende Kærlighed, af Freja Armstrong

GLAD-KORT 2018

Følg med i, hvor Tv-Glad har været tilstede. Måske har vi været lige i nærheden af dig. 

TV-GLAD HVEM ER VI?

TV-Glad består af fire afdelinger; København, Aabenraa, Esbjerg og Ringsted. Vi arbejder med TV, radio, animation og andre medier. Du kan se og høre vores produktioner her på siden, på Facebook, Instagram og Snapchat. Du kan også se os i TV og støde på os i alle mulige andre sammenhænge, når vi står bag eksterne produktioner. 

MEDARBEJDERE  MØD OS ALLE 

KØBENHAVN

RINGSTED

AABENRAA

- ESBJERG

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her