VIDEO UDDANNELSESVALG?

I en tredjedel af landets kommuner får unge med særlige behov kun ét uddannelsestilbud. Og det er frustrerende for rigtig mange unge, at kommunen begrænser deres uddannelsesmuligheder. 
TV-Glads reporter Amir er taget til Helsingør for at møde Ludvig, som har mange uddannelsesønsker. Men Ludvig ønsker ikke at starte på den uddannelse som kommunen har tilbudt ham.
Se også flere indslag om kommunalvalget herRADIO: LIVET BAG EN RØGSKY

Sylvester Bjarnø udforsker bagsiden af medaljen ved at være menneske i sin programserie "Nuancer af sort". 


I dette afsnit er musikeren Pharfar aka Søren Schou på besøg for at snakke om den brune urt - hash. 

Pharfar har haft et mangeårigt forbrug, som har haft store konsekvenser for hans liv. 

VIDEO FØRTIDSPENSION?

Om du kan få førtidspension afhænger af hvilken politiker DU stemmer på til kommunalvalget.

Se også flere indslag om kommunalvalget her

ARTIKEL TV-GLAD ANSAT STILLER OP TIL KOMMUNALVALG

Magnus Jønsson er 26 år og arbejder på TV-Glad i Ringsted. Derudover er han også medlem af Socialistisk Folkeparti og stiller op til kommunalvalget d. 21. november. Det hele startede d.1 maj 2014, hvor han hang ud med andre politisk aktive i SF og hjalp til med Europaparlamentsvalget.

I år stiller Magnus så selv op til kommunalvalget. Magnus blev spurgt af sit bagland, om han ville stille op, men til at starte med lød svaret fra Magnus: ”Nej, jeg skal ikke stille op, jeg har rigeligt”. Men efter en rums tid tænkte han, at han jo godt kunne gøre et forsøg og prøve det af. Magnus blev derefter valgt til at være nr. 4 på listen blandt de 8 opstillede fra SF, så selvom han ikke er spidskandidat, vil Magnus stadig kæmpe for at få så mange stemmer til partiet som muligt.

 

Kommunalpolitik og asperger

Magnus er ikke nervøs for at blive valgt ind, men han erkender, at der vil være nogle udfordringer ved at være kommunalpolitiker, når man samtidig har en autismediagnose. Magnus tror særligt forståelsen af paragraffer og at kunne finde rundt i de mange byråds- og udvalgsmøder, vil blive nogle udfordringer, han nok vil løbe ind i, hvis han skulle blive valgt ind.

Et job som kommunalpolitiker ville være en stor chance for Magnus, men han er ikke tvivl om, at jobbet på TV-Glad betyder ligeså meget som en karriere inde for kommunalpolitik.

Magnus stiller op til kommunalvalget, fordi han vil gøre en forskel for at alle kan få bedre adgang til fritidsaktiviteter og skabe bedre sikkerhed for cykler og fodgængere i Ringsted. For Magnus er de sociale venskaber, der dannes gennem fritidsaktiviteter og god kollektiv trafik noget, der bør prioriteres i kommunen.


Af Christian Drost, Foto Blå Berglind


UGENS TV

Se vores programmer her på siden eller hver lørdag kl. 21.00-21.30 på din lokalkanal:


KØBENHAVN KANAL HOVEDSTADEN


BORNHOLM ØENS TV


FYN KANAL FYNBOEN / KANAL FYN


NORDJYLLAND KANAL NORD


ØSTJYLLAND KANAL ØSTJYLLAND


MIDT-VESTJYLLAND KANAL MIDTVEST


REGION-ØST LOKALKANALEN


REGION-SYD KANAL SYD

UGENS FOTO (-serie)  VALGFORBEREDELSER 

TV-Glads fotojournalist har været ude og lave en fotoserie om forberedelserne til kommunalvalget på Frederiksberg. Folk slider med at stille valgbokse op, og der er heldigvis nogle særlige, som kan bruges af folk i kørestol. Valgurnerne ligner skraldespande med en revne til stemmesedlerne. Og så er der vejledninger, som fortæller, at man kan få byttet sin stemmeseddel, hvis man kommer til at sætte sit kryds forkert. 

Foto: Jonas Koch

Forberedelser til valg

KLUMME BLIND MAND I BOKSEN

Når jeg skal stemme til kommunalvalg er det ikke ligetil at læse valgplakater eller stemmeseddel fordi jeg er blind. Når I skal i boksen og sætte jeres kryds er det nemt nok, men når jeg skal derind skal jeg have to valgtilforordnede med, den ene af dem sætter krydset hvor jeg siger han eller hun skal gøre det. Den anden er med i boksen for at holde øje med at, der ikke fuskes med stemmesedlen. 

Jeg har altid godt kunne lide at følge med i politik, fordi jeg synes at det er sjovt og interessant. Jeg ved altid hvad eller hvem jeg vil stemme på, når jeg skal til stemmeurnen.
Måden jeg finder ud af hvilket parti eller hvilken person jeg skal stemme på er ved, Jeg lytter til mit tv når det viser nyhederne, Jeg har radioen tændt på P3 som er min faste station til viden. Jeg hører politik ved at min mobil læser artikler og opslag op fra nettet. Det er den eneste måde jeg får vigtig viden på og bliver klogere på.

Hvad skal jeg stemme på?
Det jeg går efter når jeg skal stemme er, offentlig trafik, da jeg ikke bare kan sætte mig ind i en bil og kører når det passer mig. I stedet er jeg afhængig af bus og tog.

Miljø. Det er vigtigt at vi ikke sviner og forurener vores miljø, for det er os selv der skal leve i skidtet.

Velfærd. I Danmark kan jeg komme på sygehuset, gå til læge uden at jeg skal betale for det, da jeg gør det igennem skat. Sådan er det ikke i udlandet, der skal jeg betale hvis der skulle ske mig noget. Når der bliver givet skattelettelser falder velfærd.
Af Dennis Madsere

Blind mand i boksen

TANKESTREGEN ...

TV-GLAD HVEM ER VI?

TV-Glad består af fire afdelinger; København, Aabenraa, Esbjerg og Ringsted. Vi arbejder med TV, radio, animation og andre medier. Du kan se og høre vores produktioner her på siden, på Facebook, Instagram og Snapchat. Du kan også se os i TV og støde på os i alle mulige andre sammenhænge, når vi står bag eksterne produktioner. 

MEDARBEJDERE  MØD OS ALLE 

KØBENHAVN

RINGSTED

AABENRAA

- ESBJERG

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

Instagram