VIDEO DEN DÅRLIGE GAVE

Hvad gør man hvis man får en dårlig gave? Skal man være ærlig eller hellere lave funny face?
Og hvad er egentlig en dårlig gave?

RADIO RASMUS & DE INSPIRERENDE KVINDER

Det er ikke kvinder, der er flest af på toppen i det danske erhvervsliv. Det er stadig et mandsdomineret område. Men chefen i STARK GROUP hedder Sisse Fjelsted Rasmussen (under disse optagelser var hun chef for STG) og hun har, sideløbende med børn og familie, taget turen hele vejen til toppen. Hvordan var ruten og hvad koster turen? Det finder Rasmus ud af, da han besøger Sisse på hendes kontor i Søborg.

VIDEO UGENS INDSLAG 

Her kan du se enkelte indslag fra vores udsendelser.

Du kan også se mange flere gode historier inde under TV, øverst på siden.


UGENS TV

Se vores programmer her på siden eller hver lørdag kl. 21.00-21.30 på din lokalkanal:

KØBENHAVN / KANAL HOVEDSTADEN 

BORNHOLM ØENS TV 

FYN KANAL FYNBOEN / KANAL FYN

NORDJYLLAND KANAL NORD ØSTJYLLAND 

KANAL ØSTJYLLAND MIDT-VESTJYLLAND / KANAL MIDTVEST

REGION-ØST LOKALKANALEN REGION-SYD / KANAL SYD


UGENS KLUMME MIN LIVSLANGE GRÆNSESØGENDE REJSE


Heysa, jeg hedder Christian. Jeg er lige sprunget ud som bi-seksuel. 

Jeg blev træt af at føle at det var noget som jeg burde gemme. Så jeg sad sammen med min kæreste en aften og snakkede om det. Hun har vidst det allerede lige fra starten af forholdet og hun har taget det ekstremt pænt og hun synes ligefrem det er spændende.

Udover hende, har jeg har kun følt, at jeg kunne stole på fire personer til at fortælle det, så det var et kæmpe skridt for mig. Men jeg sad så dér med min kæreste og skrev et helt lille opslag på facebook omkring det og at alle er velkomne til at spørge mig ind til det, så længe det ikke er direkte negativt og nedgørende eller for privat.

Jeg har mest fået positive reaktioner, med meget få negative. (indtil videre, altså). Noget af min familie har så selvfølgelig set det og en lille del af dem skrev positive ting, mens jeg så fik en meget chokeret sms fra én af min nærmeste familie, plus at jeg mangler at fortælle min far det. Men indtil videre snakker min familie og venner da stadig til mig.

Jeg har i hele mit liv kun været i forhold med det andet køn og har aldrig ville have det anderledes.

Jeg finder bare alt ved mænd (bortset fra de mandlige kønsdele) utiltrækkende, f.eks: den mandlige stemme, den maskuline kropsbygning og behåring.

Sex er og har altid været en stor del af mit liv, lige siden lidt før jeg blev 18 år.

Fra starten af teenageralderen har jeg været nysgerrig omkring de mandlige kønsdele, måske fordi dem jeg så på min pc i mit barndomsværelse så anderledes ud. Fordi de var uomskåret. Så var jeg nysgerrig over, hvordan de mon føltes at røre ved. Så det har jeg altid haft en lille nysgerrig lyst til at ville prøve, men jeg turde ikke engang at fortælle nogen som helst om det, så det blev jo aldrig til noget.

Men jeg fik så prøvet det for første gang i en alder af 27 år og er nået frem til at jeg simpelthen er bi-seksuel.

Jeg har altid været glad for også at afprøve andre grænser ind for sex og har og har haft nogle fantastiske kærester, som jeg har følt at jeg kunne betro med alle mine små mørke hemmeligheder, hvoraf de ikke bare har lovet at holde det hemmeligt, men også gået med til mange af dem.

Så jeg er utrolig taknemmelig overfor dem.

Og det må ikke ha været nemt for dem, for jeg har prøvet mange ting. Lige fra blid bondage med håndjern, blindfold og pisk til hård S/M med bl.a. Pegging, hvor kvinden har en dildo sat på og er den aktive part. Så har jeg også været seksuelt i gang med en mand, mens den kæreste jeg havde på det tidspunkt så på, i en swingerklub hvor det føltes nyt og ekstremt spændene med publikum og især at min kæreste var der.

Så jeg vil da selv sige at jeg har et ret så spændende og frisindet syn på sex og nu kan jeg også kalde mig officielt bi-seksuel.


Af Christian Zaar, foto Jonas Koch
UGENS FOTO SÅ ER DET JUL

Foto, Jonas Koch

ARTIKEL MERE FOKUS PÅ SEKSUALITET PÅ BOSTEDERNE 

TV-Glads rapporter, Chris Palmgren, har interviewet pædagog og sexolog, Anja Rane, til en snak om hendes arbejde med mennesker med handicaps seksualitet. Anja arbejder i den erotiske butik ’LUST’ i København, men hun arbejder også med at vejlede og hjælpe pædagoger på bostederne til, hvordan mennesker med handicap bedst kan få det godt med deres seksualitet og føle sig hørt på bostederne: ”Mange beskæftiger sig med børns sexologi, men ikke mange beskæftiger sig med udviklingshæmmedes seksualitet og deres seksuelle udvikling”. 
Anja fortæller, hvordan hun tit oplever at det enkelte menneskes handicap fylder så meget, at man overser personens seksuelle behov. Mange mennesker med fysiske og psykiske handicap slipper ofte sent bleen, og hvis man bor på et bosted, er det ikke altid, at man får lov til at udforske sin egen krop alene. Hvis man ikke får hjælp eller mulighed for at undersøge sine seksuelle lyster, så forsvinder driften og lysten ikke bare, men det kan i stedet ende med at bygge sig op til en masse aggression, fordi al den seksuelle energi ikke kommer ud, men i stedet bliver til en voldelig adfærd, som Anja beskriver det.

Personalets vigtige betydning
Nogle af de beboere, som Anja møder, har svært ved at udtrykke sig gennem sprog eller kropssprog. Derfor mener Anja, at det er rigtig vigtigt, at det er personalet på bostederne, som kan være med til at få øje på, hvordan seksualiteten kan udtrykke sig. Man må altså prøve sig frem for at finde ud af, hvordan hver enkelt bedst kan mærke deres egen krop og seksuelle behov. 

Det gælder også, hvis man som pædagog ser noget, som man ikke helt kan forklare, at man også tænker borgerens seksuelle frustrationer som en grund til at forklare, hvad der kunne være galt. Anja foreslår, at de seksuelle frustrationer måske kan løses med eksempelvis massage, karbad eller seksuelt legetøj eller hjælpe med at skabe kontakt til en partner: ”Det starter med at anerkende, at det kan være seksuel adfærd eller at der er noget, der handler om seksualitet, der er i spil. På lige fod som kost, tøj og andre omsorgsting”, siger Anja.

Alle menneskers seksualitet er meget forskellige, og den kan være påvirket af alt lige fra medicin og smerter til sygdomme og humør, men den er der altid ifølge Anja. Man er interesseret i, hvordan medicin påvirker ens levertal, men ikke optaget af om medicinen gør, at man ikke længere kan få erektion. For at pædagogerne skal kunne hjælpe og spotte de seksuelle problemer rundt omkring på bostederne, synes Anja, at man bør få mere uddannelse og få et professionelt sprog om seksualitet blandt pædagoger: ”Lige nu er det kun vores egen moral og værdier, som rådgivningen sker ud fra”, som Anja fortæller, og det ville jo aldrig ske med kost for eksempel, at man som pædagog pådutter nogen at være vegetar, bare fordi man selv er det, som hun videre fortæller.

Til sidst spørger jeg Anja, hvad hun synes, der er vigtigt, at unge mennesker med handicap skal vide om seksualitet: ” Det vigtigste er, at få hjælp til at mærke, hvad der er rart, hvad der ikke er rart, hvad man gerne vil og ikke vil, og at man kan spørge om hjælp, når der er noget, man ikke ved”, afslutter Anja interviewet.

Interview og foto af Chris Palmgren, skrevet af Olivia Curtis

Anja Rane_klumme

KALENDER  - DET SKER I HELE LANDET

Der er ofte gode arrangementer at finde rundt omkring i hele Danmark. Vi fokuserer på de arrangementer der er særligt interessante, for folk med funktionsnedsættelse og deres pårørende. Skulle du kende til et arrangement, vi bør kende til, er du altid velkommen til at skrive til os.

TANKESTREGEN ...


TV-GLAD HVEM ER VI?

TV-Glad består af fire afdelinger; København, Aabenraa, Esbjerg og Ringsted. Vi arbejder med TV, radio, animation og andre medier. Du kan se og høre vores produktioner her på siden, på Facebook, Instagram og Snapchat. Du kan også se os i TV og støde på os i alle mulige andre sammenhænge, når vi står bag eksterne produktioner. 


GLAD PRODUCTION - DINE MEDIEPRODUKTER MED VORES TOUCH 

Glad Production laver medieproduktioner for eksterne kunder eller i samarbejde med partnere.

Kontakt os for et tilbud på din opgave eller med din idé til samarbejde, på mobil 30206835.MEDARBEJDERE  MØD OS ALLE 

KØBENHAVN

RINGSTED

AABENRAA

- ESBJERG

GLAD-KORT 2018

Følg med i, hvor Tv-Glad har været tilstede. Måske har vi været lige i nærheden af dig. 

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her