DAGENE DER GJORDE MIG VOKSEN 
Af Kristian Lading

Hm... Hvordan var det nu, jeg syntes det var at blive voksen, da jeg blev det for cirka 20 år siden?
Tjahhh, jeg gik i gymnasiet i Lyngby dengang. Det var et handelsgymnasium, som jeg selv havde fundet, og jeg var efterhånden blevet nogenlunde helt rask efter min alvorlige kræft-sygdom jeg havde haft, da jeg var 10-12 år. Jeg var næsten flyttet hjemmefra.  

Jeg husker at mine forældre og familie holdt en stor og fantastisk 18 års fødselsdagsfest for mig i det store hus og have, vi boede i dengang. Da der så kom nogen og vækkede mig klokken 9.00 om morgenen, vrissede jeg så surt og sagde vist nok, at de skulle gå væk, men til min store irritation begyndte de at synge et eller andet. Jeg krøb længere ind under dynen og prøvede at sove. Nå, men der kom flere opvæknings-angreb fra min familie. Vi gik alle ned til køkkenet og fik morgenmad sammen. Jeg fik taget lidt pænere men rart tøj på og følte mig godt tilpas, samt klar til at fejre min fødselsdag, samt at modtage endnu flere gæster og gaver.

Jeg gik hen til musikanlægget og satte min yndlingsmusik med Micheal Jackson på. Jeg var lidt forvirret af alle de mange gæster, og spurgte min storebror hvor jeg skulle sidde: ”Jamen Du er jo æresgæsten, så du skal sidde for bordenden” sagde han, ”Fordi du har fødselsdag og bliver voksen i dag” sagde min bror, Tore. Nå ja, det er vist rigtigt nok, tænkte jeg og satte mig ved bordet, og de mange ankomne gæster sang fødselsdagssang for mig. Da jeg vågnede op næste formiddag, var jeg så blevet voksen.

Og hvad betød det så? Tja de første par måneder efter tænkte jeg ikke meget over det, men alligevel betød det nogle ting for mig: Jeg havde nu den fulde ret og ansvar for, hvad jeg foretog mig af forskellige ting. Jeg havde nu fuldstændig mulighed og ansvar for at kunne bevæge mig rundt i Danmark og resten af verden. Jeg var nu som min bedste ven også blevet voksen.

En anden ting var også, at jeg nu kunne stemme til det kommende folketingsvalg. Jeg skulle op og stemme til folketingsvalget, for nu jeg var blevet voksen. Jeg ventede spændt på at modtage et valgkort til min postkasse. Da jeg havde stemt, følte jeg, at nu havde jeg gjort min første borgerpligt. Jeg var glad og stolt ved at gøre noget helt nyt og oplevede nu, at jeg kunne være med i ræset med alle andre. Det ræs, hvor man giver sin mening til kende.

Jeg har levet mange år som voksen nu. Men jeg kan stadig ikke tage mange steder rundt i verden, så der føler jeg mig ikke så voksen endnu. Jeg har været i Argentina selv, men for at føle mig helt voksen og selvstændig, vil jeg gerne kunne rejse rundt mere på egen hånd eller sammen med andre, hvor jeg får set mere af verdenen.