DET LEVENDE FÆLLESSKAB 

Af Carina Yde, foto af Freja Armstrong

I netop disse tider er det særligt vigtigt at tale om fællesskabets store betydning for at komme igennem svære tider. Måske er det netop godt for at huske på, hvordan fællesskaberne var, så vi kan bygge det op igen, når det bliver tilladt.

Alle har brug for fællesskab med andre, nogen mere eller mindre. Jeg er selv med i et kvinde-trosfællesskab i min lokale kirke, som jeg har meget stor glæde af. Nu må du ikke tro, at vi kun beder bønner, så vi kan lave kaffe af dem bagefter, nej vi har mange andre ting, vi gør sammen.

I det kvindenetværk, jeg er en del af, laver vi blandt andet ting, som bliver solgt på det årlige julemarked, der holdes i kirken.
For tiden laver vi nogle start-sæt til syning i hånden, hvor jeg har ansvar for, at alle de mange sæt indeholder, det de skal, så de kan blive delt ud.

På julemarkedet har jeg naturligvis også en finger med og sørger for, at folk hygger sig i vores cafe. De penge vi tjener, bliver brugt på eksempelvis skoleuniformer i Burundi, dernede er det som i Danmark gratis at gå i skole, men man skal have skoleuniform på, og den har mange familier ikke råd til. Men uden uniformen - ingen skolegang.

DET ER VIGTIGT FOR MIG AT HAVE EN PLADS 
For mig betyder det utrolig meget at være med i kvindenetværket, fordi de ting jeg strikker, bliver solgt, og dermed strikker jeg ikke bare for at have noget at tage mig til. Det er vigtigt for mig, at jeg får noget ansvar og med til at gøre en forskel.

Derudover er jeg også sammen med andre mennesker om et fælles projekt, og mens vi alle arbejder på projektet bliver dagligdagens problemer også lige talt igennem, både stort og småt. På den måde støtter vi hinanden, der er altid plads til at få et godt råd.

I det her fællesskab bliver der taget hensyn til mit handicap, når opgaverne skal fordeles, eller hvis jeg har brug for ekstra hjælp, men derudover er det ikke noget, der fylder i samtalerne med de andre, og de ser ikke ned på mig. Sådan ville jeg ønske at alle fællesskaber inkluderede os, der har et handicap.

I denne svære Corona-tid, hvor det hele er vendt på hovedet, blev jeg ringet op af netværket og spurgt til, hvordan jeg havde det, og om der var noget, jeg havde brug for hjælp til. Jeg blev rigtig glad og tryg, for nu ved jeg, at der er hjælp at hente, hvis jeg har brug for det.