SAMTALE EN SNAK OM AT FØLE SIG KLAR, OM SEX OG GRÆNSER
Victor og Sumer er til dagligt gode kollegaer på TV-Glad. De har en samtale om deres egne seksuelle erfaringer fra parforhold, og om hvornår man føler sig klar til at have sex.

Victor spørger Sumer: ”Har du haft sex med din daværende kæreste?”


Sumer: ”Nej, jeg har ikke haft sex med min daværende kæreste, da jeg ikke følte mig klar til at have sex. Men jeg kunne mærke, at jeg havde mange følelser f.eks. var jeg lykkelig og meget forelsket, selvom det var svært at finde tid til at ses, da vi bor langt væk fra hinanden”.

Sumer spørger Victor: ”Har du haft sex med din kæreste?”

Victor: ”Nej, jeg har ikke haft sex med nogle af de kærester, jeg har haft, jeg har selvfølgelig kysset og krammet med dem, men jeg har ikke haft sex.
Nu har jeg en kæreste, men hun har svært ved det med sex, da hun ikke har så meget viden omkring det. Og det er vigtigt for mig ikke at gå over hinandens grænse, derfor venter vi. Jeg også har prøvet, at kysse med nogle mænd, men fandt hurtig ud af, det ikke er noget for mig”.

Victor spørger: “Hvorfor havde du ikke sex med din daværende kæreste?”

Sumer: ”Jeg skal først mærke efter i min krop, før jeg ved, om jeg træffer det rigtige valg. Da jeg ikke vidste så meget om sex dengang, var det svært for mig, at vide hvornår jeg var klar, da jeg ikke ved hvor mine grænser går. Jeg har en muslimsk baggrund og mine forældre har ikke lært mig om hvad sex er, derfor er jeg nu begyndt hos en seksuel vejleder, for at få viden om sex. Hvilket jeg klart kan anbefale til andre”.

Sumer spørger Victor:” Hvad skal der til for, at du tør kaste dig ud i det?”

Victor: ”Når jeg skal kaste mig ud i det, vil jeg gøre det der føles rart for mig og min kæreste, vi skal lytte til hinanden, tage det stille og roligt inden vi gør noget voldsomt, og finde ud af hvor grænsen går”.

Victor spørger Sumer: ”Føler du dig presset til at have sex?”

Sumer: ” Nej, jeg vil hellere vente til jeg har noget mere viden om sex. Mærke efter i kroppen, finde ud af om jeg er parat til det, om det skal gå hurtigt eller langsomt, det må fremtiden vise”.
Sumer spørger Victor: ”Tror du sex kommer til at ændre noget i jeres parforhold?”

Victor: ”Jeg regner ikke med, det ændrer noget som sådan. Jeg regner med, at vi er de samme personer, at alt går fint, og hvis alt går fint så tror jeg ikke det kommer til at påvirke vores forhold”.

Victor spørger Sumer: ”Tror du sex kommer til at ændre noget i dit næste forhold?”

Sumer: ”For mig er det vigtigt at tage det stille og roligt, et skridt ad gangen og føle mig tryg, før jeg har sex med en kæreste. Jeg ved ikke, om sex er noget for mig, men måske det vil gøre os tættere i forholdet”.
Af Sumer Mansoor og Victor Stasel, Foto Jonas Koch

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her