RADIO GLAD

- de originales taleradio

HISTORIE MED HARBERG

Den amerikanske borgerkrig

Hvad ved du egentligt om den amerikanske borgerkrig? Har du helt styr på hærførerne, slagene og hvad de egentligt kæmpede om? Lars har inviteret USA ekspert Mads Fuglede i studiet til en grundig gennemgang af den Amerikanske borgerkrig.

VALGAFTEN I DEMOKRATIGARAGEN

Sylvester er taget til kommunalvalgsaften på Demokratigaragen. Her får han blandt andet Emma Holten og en masse andre spændende gæster på besøg til en snak om valg, repræsentation og minoriteter.

EN FORFATTERS BEKENDELSER MED JUSSI ADLER-OLSEN

Siden Anton var barn har hans morfar læst bøger højt for ham. Sammen har de læst alle bøgerne i serien om Afdeling Q, og især 'Journal 64' har fascineret Anton. Derfor har Anton inviteret Jussi Adler-Olsen ind i studiet til en snak om afdeling q og hans nye bog 'Natrium Clorid'. Undervejs læser Antons morfar op fra 'Journal 64' og fører os helt ind i bogens univers og stemning.

MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN

med Mille Holten Lambart

"Jeg er en følelsesmæssig motor" sådan beskriver Mille Lambert sin tilgang til musicals. Musikken og replikkerne sætter helt automatisk gang i Milles følelsesliv, og hun er faktisk nødt til at holde igen, for at følelserne ikke løber afsted med hende. Hør hele Anton og Milles snak, hvor de udover følelser også går i dybden med 'Carrie', 'Atlantis' og Milles fremtidsdrømme.

SYLVESTER SØGER SIG SELV

..gennem tarotkort

Sylvesters vil gerne være klogere på sig selv. Derfor har han sat Henriette i stævne, som skal ligge tarotkort for ham. Det bliver til en oplevelse der ikke bare gøre Sylvester klogere på hvem han er, men som også sætter hans tanker i gang omkring ånder, chakra og totemdyr.

ANTON OG OPERAEN 

med Signe Sneh

'Don Giovanni' bliver af flere kaldt operaernes opera. Den var elsket af H.C. Andersen og Søren Kierkegaard, og er kendt for dens store dramatik. Anton har fået besøg af Signe Sneh Durholm, som har spillet Donna Anna i operaen. Sammen går de i dybden med 'Don Giovanni' og får talt om dens drama, følelser og arie

BJARNØ UREDIGERET

om mode

Klogs vs Tommy Hilfinger. Hvad er god stil og hvad er decideret øjen-bæ? Lyt med når Sylvester Bjarnø hælder verbal gylle ud over mode, særligt den mere casual stil.

HUMLE I TUDEN

Godt øl

På en regnfuld sommerdag har Lars Hauberg og Carsten Bertelsen søgt ly på 'Godt Øl' i indre København. Her smager de fire forskellige øl, som alle har det tilfælles at det er godt øl.

UGLEN DER FALDT NED FRA HIMLEN

Magi opstår da Charlotte griber en ugle på vej ned fra himlen i fuld fart. Fortællingen er skrevet og læst op af Charlotte Mia Kroyer.

DE ANDERLEDES HELTE

Mark Sonne har fået besøg af forfatteren Anna Lia der har skrevet bogen “Brothers of the Lost Soul”.
I hendes forfatterskab lægger hun stor vægt på at skrive om personer, der er anderledes. Og de optræder som regel også som hovedpersoner i hendes historier.
Samtalen falder på alt fra hvordan man navigerer i sine fiktive universer til
hvad normalt egentlig er (?)

MARK OG MONOPOLET

om sprog

Hvad vil man gerne kaldes, når man lever med en funktionsnedsættelse af én eller anden art? Bliver man somme tider talt ned til? Hvordan vil man gerne tales til? Det diskuteres i denne udgave af Mark og monopolet hvor værten Mark har besøg af Chris, Anders opg Zumer der deler ud af deres erfaringer, holdninger og gode råd. I løbet af programmet tager de diskussionen op på et større eksistentielt plan og Anders svarer f.eks. på spørgsmålet "er dit handicap din største fjende?" Lyt med!

BJARNØ UREDIGERET

om sprog

Sylvester Bjarnøs ocean af tankemylder drejer sig denne gang om sprog. Hvordan bruger han det og hvilke ting irriterer ham grænseløst ved sproget. Lyt med og bliv oplyst af Radio Glads egen ynglingsfilosof.

MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN

med Johanne Milland

Johanne Milland er stadig i begyndelsen af hendes musicalkarriere, men hun har allerede flere store forestillinger i kikkerten. Hun har tidligere spillet med i Atlantis som amatør, og til efteråret skal hun igen spille med, men denne gang som professionel. Derudover skal hun også medvirke i 'American Idiot' på Østre gasværk teater. Anton og Johanne får en god snak om følelser, dramatik og musik. Programmet kulminerer med, at Johanne synger 'Still Hurting' fra musicalen 'The last five years'.

EN PILGRIMSHISTORIE

 

Mark har besøgt Rikke Ærtebjerg, som er formand for Pilgrims huset "Albergue" i Ballerup, for at få råd og vejledning til hvad man skal have med for at klare sig på en lang vandretur. Hun tager udgangspunkt i sine egne oplevelser, og beretter om hvordan hun pakkede rygsækken, tankerne og bare satte det ene ben foran det andet.

I ROLLEN SOM SKUESPILLER 

med Rasmus Botoft

Rasmus Botoft er måske mest kendt for sine komiske karakterer i Rytteriet, men gennem hans karrierer har han også prøvet krafter med de mere dramatiske og seriøse roller. Faktisk er det de dramatiske roller Rasmus gerne vil have flere af i fremtiden.Deruodver kan du hører hvordan snobberne fra Rytteriet forudsage Corona, og om svindleren fra Badehotellet skifter navn endnu en gang.

HISTORIE MED HAUBERG

Heraklæs 12 arbejder

Du kender ham sikkert som Herkules. En kluntet halvgud der tilsidst bliver til en helt. I de græske myter hedder han Herakles og hans fortælling er ikke helt så rosenrød, som vi ellers kender den. Faktisk blev Herakles dømt til at udføre 12 umulige arbejder for at sone for hans forbrydelser. Lars Hauberg og Stefan Bang fortæller historien om Herakles vanvid og de 12 arbejder han fuldførte på forunderlig vis.

MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN

Med Jesper Nielsen

Jesper Nielsen har en stor kærlighed til musicals. Så stor at der nærmest ikke er noget indenfor musical verden, som han ikke har beskæftiget sig med. Han har i mange år spillet med i Nyborg Voldspil, hvor han både har været ensemble og skuespiller. Han har brugt mere end 10 år på at skrive sin egen musical baseret på Herman Bangs roman 'Ved vejen'. Derudover udgiver han også en muscialpodcast sammen med Louise Dencker som hedder 'Apropos Musical'.

NØRDERNES PARADIS

Superskurkenes top 5

Har vi fået for meget af Jokeren? Og HVEM ER den største skurk af dem alle? Lyt med når Sylvester har besøg af "Supersnak"-værterne Kim Helt og Marvel Morten og der skal nørdes superskurke på fuld udblæsning.

I ROLLEN SOM SKUESPILLER

med VIGGA BRO
Lars Hauberg har i denne udgave af 'I rollen som skuespiller' besøg af Vigga Bro. Vigga fortæller om sin lange karriere og om hvordan et møde med skuespillerne Clara Pontoppidan og Poul Reumert fik hende til at søge ind på Aarhus Teater i sin tid.

BØGETRÆETS SUCCES I 92

Fynboen der ikke var for fin til at komme med på et afbud

 

I det her program har jeg set nærmere på manden bag succenen i 92 - Nemlig fodbold legenden Richard Møller Nielsen. Jeg taler med sportsjournalist Martin Davidsen, der var en af de få der fik lov til at besøge ham i sit ejet hjem og få hele historien fra manden selv.

 

I programmet kan du følge ham fra hans spæde start i OB til hans succes igennem landsholdet
Og få opskriften på hvordan vi opnår succes når bolden bliver givet op på dansk grund til sommer.

HVERDAGSMAD UDEN SYN 

Opskrifter til personer med synshandicap

 

Forstil dig nu knive, potter og pander flyver rundt om ørene. Et køkken kan være en virkelig undfordrende sted at være som blinde. Men fortvivl ikke nu har Mohammed og Lasse valgt og tage køkkenet tilbage
det har de gjort med bloggen Madsynet som er prøvet og øvet opskrifter til blinde, som blinde kan gå i kast med.

Så følg med når din reporter Mark Sonne og hans kollega prøver opskrifterne af og servere dem for gæsterne.

HISTORIE MED HAUBERG

Huguenotterne

 

I 1600-tallets Frankrig sprang en gruppe af befolkningen ud som protestanter. De kaldte sig Huguenotter. De ville løsrive sig fra den katolske statsmagt og det endte ud i brutale, blodige opgør. Tusindvis af Huguenotter blev myrdet på den såkaldte "Bartholomæusnat" og de Huguenotter der overlevede måtte flygte til andre europæiske lande. Lars Hauberg har fået besøg af Johanne Koudal, formand for Det Danske Huguenotsamfund, til en snak om folket og de drabelige begivenheder.

KÆRLIGHED OG DATING

Med Mark og Sylle

 

Mark og Sylle er singler og kæmper med at finde hoved og hale i den store datingjungle. Eller, de taler en hel del om det i hvert fald. Og så er Sylle taget ud til sexologen Asger Bo for at dykke ned i hvordan sexlivet kan blive hjulpet på vej.

MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN

Med Christian Lund

 

"At kunne synge er en gave. Jeg lyser helt op indeni" lyder det fra musicalsanger Christian Lund som er gæst hos Anton i denne omgang. De taler om en lang karriere med store roller i bl.a. West Side Story, men Christian drømmer faktisk også om at overlade rampelyset til andre dygtige sangere mens han selv vil instruere og skabe de store fortællinger.

BJARNØ UREDIGERET

Om sex og handicap

 

"Det er ALTID svært hvilke signaler man sender". Og så er det ikke alle der kan hive matches hjem på dating apps fordi de ikke ligner George Clooney, Brad Pitt eller Mogens Lykketoft, mener Sylvester Bjarnø der denne mandag brydewr sit hoved med tanker omkring sex, dating og handicap

ANTON OG OPERAEN

Med Hanna Kappelin

 

Hanna Kappelin er født og opvokset i Sverige, men tog sin uddannelse som klassisk sangerinde på Det Kongelige Danske Musik Konservatorium og blev derefter hængende i Danmark. Hanna synger oftest i ensemble, men har også prøvet kræfter med opera, som hun håber at komme til at lave meget mere af. Det og meget mere taler Hanna og Anton om i denne episode af Anton & Operaen.

I ROLLEN SOM SKUESPILLER

Med Anders Juul

 

'Den har jeg faktisk heller ikke set..?' lyder det flere gange fra studievært Lars Hauberg, der har fået besøg af skuespiller Anders Juul fra Badehotellet, Efterforskningen, En frygtelig kvinde og en masse andet succesfuldt film og TV og teater. Lyt til dette sjove tilbageblik på Anders karriere, hvor værten selv har masser af filmoplevelser til gode.

HUMLE I TUDEN

Påskeøl hos Carsten

 

Erantis og krokus skyder op af jorden og fuglene synger for fuld hals. Det er forår. Det er Påske. Og vores glade øl-entusiaster skal skåle i udvalg af sæsonens bedste bryg. Det foregår hjemme hos Carsten Berthelsen på Østerbro og humøret er højt, som den blå himmel.

BJARNØ UREDIGERET

Om sociale medier

 

Sylvester Bjarnø har mange tanker. De flyver rundt som en hvirvelvind i hovedet på ham og danner reflektioner på reflektioner på reflektioner. Og nogen gange skal de bare ud! I "Bjarnø uredigeret" spinder han tankespind over forskellige temaer. Her handler det om sociale medier.

 

Hør flere BJARNØ UREDIGERET her

MUSICALENS FORUNDERLIGE VERDEN

Sang under åben himmel

Louise Dencker Rasmussen er sanger og har været med i flere musicals på Nyborg Voldspil - Danmarks ældste friluftteater, der åbnede tilbage i 1939.
Hun fortæller om de opsætninger, hun har været med i - især Vinden I Piletræerne, som betød meget for hende - og hvad Nyborg Voldspil har betydet for hende.

 

Lyt til flere af ANTONS programmer her

ROBOTTERNE KOMMER!

Vidste du, at Danmark er et af de førende lande, når det gælder udvikling af robotter og at robot betyder slave på Tjekkisk?
Robotterne har været undervejs i mange år og faktisk er de en integreret del af vores alle sammens hverdag. På biblioteket, i industrien, i landbruget og på hospitalerne.
Men skal Arne snart have en Robot i hjemmet? Er det muligt at skabe en robot-førerhund? Og hvor langt er vi i grunden fra selvkørende biler?
Dette og meget mere får Mark Sonne svar på i samtalen med Malene Grouleff , der er medforfatter på bogen "Robotlandet Danmark".

H.C. ØRSTEDS LIV OG VIRKE

 

Lars Hauberg har besøg af videnskabshistoriker Helge Kragh der ved stor set alt om fysiker og opfinder af elektromagnetismen, H.C. Ørsted. Vi bliver taget med tilbage til 1800-tallets videskabsmiljøer og hører om en af vores allerstørste videskabsmænds liv og virke.

SYLVESTER SØGER SIG SELV

Totum kropsterapi

 

Andet stop på Sylvester Bjarnøs rejse mod mindre stress og større velvære fører ham til Totum Kropsterapi.
Her er han i hænderne på kropsteraput og Reikihealer Trina Franks, som sender Sylvester derfra med et sagligt smil på læben.

EN GÅTUR MED MARK SONNE

Og Marie Plougmann


I dette program sætter Mark Sonne fokus på nogle af ting der kan være svære og tale om.
I en samtale med Marie Plougmann taler de blandt andet om, hvordan det er at leve med ADHD og om at turde stå ved sig selv.

ANTON OG OPERAEN

Med Dénise Beck

 

Siden Anton Løwe Nyborg blev introduceret til opera af sin mormor, som bare 8-årig, har han ELSKET opera og det fylder en kæmpestor del af hans liv.
I dette afsnit af Anton & Operaen møder han operasanger Dénise Beck.
Dénise kærlighed til opera blev også plantet allerede i barndommen, hvor hun blev introduceret til musikken igennem hendes farmor, der var operasangerinde.
Dénise startede sin karriere i Wien, har sunget over hele verden og bor i dag i Berlin.
Hør om hendes karriere, hvad der tænder hende ved opera og en masse andet godt i samtalen med Anton Løwe Nyborg.

JACKSTIKKET 

Punk & politik

 

Sylvester Bjarnø har inviteret det politiske punkbank Nexø i studiet og starter med at riste dem i en citatquiz.
Bagefter snakker de om store inspirationer, politiske budskaber, Bono fra U2 er en stor fed lort og meget mere.

 

Du finder alle JACKSTIKKETS programmer her

REDAKTIONEN

RASMUS NIELSEN

Rasmus elsker journalistik og følger godt med i mediedanmark. 
Når han selv laver radio vender han gang på gang tilbage til treenigheden journalistik, medier og markante kvinder.

Sylvester profil

SYLVESTER BJARNØ

Sylvester har et ualmindeligt opfindsomt ordforråd og en knivskarp observationsevne - hvilket er gode egenskaber for en radiomand.
Han laver bl.a. programmer om heavy metal, nørderier i alle afskygninger og livets mere udfordrende sider.

MARK SONNE

Mark har arbejdet på Radio Glad siden den spæde start og er dermed radioens grand old man. 
Mark er en dygtig interviewer, der forstår både at lytte og spørge, så han kan få enhver til at fortælle om hvad som helst. 
Mark laver blandt andet udsendelser om kultur, tilgængelighed og blindes liv.

ANTON LØWE NYBORG  

Antons hjerte banker for musik. 
Hans passion og hans store viden, gør ham til en enestående musikformilder. 
Anton laver bl.a programmer om opera, musical og verdensmusik.

LARS HAUBERG

Lars har en klæbehjerne ud over det sædvanelige, og hans interviews er altid overordentligt gennemresearchede. Lars laver bl.a. udsendelser om skuespillere, historie og bluesmusik og øl. Lars bærer titlen som Glads promillemedarbejder, og er dermed den eneste ansatte, der må drikke øl i arbejdstiden. 

AABENRAA

Radio Glads Sønderjyske redaktion består af Tobias Wieczorek, Kim Lorenzen, Simon Thor Olsen og Poul Pelle.
Der produceres alt fra hårrejsende gysere over reportager og undersøgende programmer.
 
Beliggenheden gør at vi er tæt på Glad Zoo. Derfor kommer der masser af reportager om menneskerne og dyrene i Glad Zoo
 

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her