TRE KOLLEGAER TALER POLTIK - "VI STEMMER ALLE PÅ NOGEN, VI HAR MØDT"
Af Victor Stasel, Sumer Mansoor og Maria Lytzen

Victor: Her er vi så, mig Victor, Sumer og Maria, hvor vi snakker om, hvem vi kan muligvis stemme på til folketinget. Maria, hvad for nogle politikere har du mødt før, der stiller op til folketingsvalget i år?
Maria: I min kommune Gentofte kommune, hvor jeg bor, der er der en tradition, at man enten stemmer på Konservative eller Venstre, så derfor er det så heldig, at min onkel og tante bor sammen med Karen Ellemann fra partiet Venstre og hendes mand. Nu er jeg blevet mellem af Venstres ungdom, så jeg har en tradition med at stemme på Venstre. Det gør jeg både til Folketingsvalget og til Europa-Parlamentsvalget.

Victor: Det lyder godt. Hvad så med dig, Sumer?
Sumer: Jeg ved det ikke helt endnu, jeg tror til folketinget, så bliver det Jan E. Jørgensen fra partiet Venstre, da jeg har mødt ham i Martin Lys’ retssag om stemmeret.
Victor: Jeg har set et par plakater med ham, og han er på skærmene i busserne, hvor han viser tommel op ad, hvad der skal være mere af i Danmark og tommel ned ad, hvad det skal være mindre af i Danmark.
Sumer: Og til Europa-Parlamentet, bliver det måske Radikale Venstre, der får min stemme.
Victor: Det er et slags midterparti, de både rød og blå, så kan man diskutere om de er mest røde eller blå.
Sumer: Hvem stemmer du på, Victor?

Victor: Jeg har tænk på, at jeg til folketinget vil stemme på Peter Hummelgaard fra partiet Socialdemokratiet. Jeg har mødt ham før. Min mor kender ham fra VUC Amager, hvor han kom på besøg, der var han ikke valgt ind i folketinget på dette tidspunkt. Efter han blev valgt ind i folketinget i 2015, har jeg været med til en rundvisning med ham og med min mors arbejde fra VUC Amager. Her fortalte han om folketinget og om politik. Peter er opvokset i Tårnby, og jeg bor i Tårnby, og det er fedt at stemme på en som bor i samme kommune, men det er ikke kun derfor jeg stemmer på ham. Fordi jeg holder med Socialdemokratiet, fordi der er masser gode ting med partiet, noget lidt med miljøet, de gør det godt med gode skoler, og når man er nedslidt, når man har arbejdet i mange år, at man kan gå på pension. Peter Hummelgaard virker sådan at han kan godt lytte, han er ikke sådan at han slår i bordet. Han virker rolig og lidt alvorlig.

Maria: Det er jo meget sjovt, at vi alle sammen stemmer på nogen, vi har mødt eller kender. Karen har faktisk også spurgt mig, om jeg vil være med til uddele valgbrochurer, det skal jeg, men jeg ved ikke hvornår.
Sumer: Stiler hun op til folketinget?
Maria: Ja, hun stiller op i Gentofte kommune.
Victor: Det er da fedt.
Sumer: Man skal følge sit hjerte i forhold til hvem man skal stemme på, det er mit råd.
Maria: Ja, husk at stemme d. 5. juni. Og følg jeres hjerter.
Victor: Det er vigtigt at stemme, for så kan du blive hørt og gøre din pligt.
Maria: Så træffer politikerne ikke bare beslutninger for en, men at man bliver inddraget.