JEG HAR OCD - OG DET HAR RESTEN AF DANMARK OGSÅ FÅET 
Tekst og foto af Louise Larsen

Jeg har OCD. Det betyder, at jeg har tilbagevendende tvangshandlinger, altså at jeg gør det samme igen og igen uden at kunne styre det. Normalt vasker og spritter jeg hænder meget mere end de fleste. Men for tiden har alle jo på en måde OCD...

Det at have OCD i disse tider er en fordel, da jeg ikke tænker over, at jeg skal vaske og spritte hænder af. Så det gør ikke den store forskel, om der også er Corona - jeg har altid vasket og sprittet mine hænder meget.

Jeg tænker selv ikke så meget på bakterier, når jeg vasker og spritter hænder. Det er bare en vane, jeg har fået, så jeg gør det uden at tænke særlig meget over det. Jeg synes nok ret hurtigt, at mine hænder virker beskidte, og så skal de bare vaskes.

Det viser sig, at jeg har haft OCD siden børnehaven. Det har min mor fortalt mig. Der vaskede jeg også meget mere hænder end de andre børn. I den første børnehave jeg gik i, forstod de mig ikke. På det tidspunkt havde jeg ikke fået en autismediagnose, og de synes bare, jeg var et indelukket barn. Jeg lå meget af dagen på en madras.

Min søster gik også i samme børnehave, så hun spurgte min mor, hvorfor jeg altid lå på den madras. Min mor anede ikke noget om det, så hun kom uanmeldt på besøg en dag i børnehaven og så, at jeg bare lå der. Hun blev rasende og valgte at flytte mig over i en anden børnehave, en skovbørnehave, der hedder Bubbi-Bjørnene. Der fik jeg det bedre, og min OCD gik lidt i sig selv.

Efterfølgende har det vist sig, at jeg har mere OCD i dårlige perioder. Hvis jeg bliver stresset for eksempel. Derfor har jeg også ret meget OCD lige i øjeblikket, hvilket mange andre sikkert også har, der hele tiden tænker over håndvask, sprit og bakterier. Jeg tænker på, om folk mon bliver bedre til at vaske hænder og spritte af fremover, når corona-tiden er ovre. Man kan i hvert fald håbe på det.

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her