MANGLENDE UDDANNELSE FORHINDRER MIT DRØMMEJOB 

Af Chris Palmgren 

Mit navn er Chris, jeg er 31 år and I have a dream! Jeg har altid ønsket at få et job i sport eller i nyheder, men jeg har aldrig kunne få den uddannelse, som det kræver. Det er fordi, jeg er ordblind og dør hvis jeg få tavleuddannelsen. Og nu tænker du, ja men ved du, at der findes hjælp til sådan nogen problemer? Og ja, det ved jeg, men problemet er også, er selvom de virker, så kan jeg ikke få 02 i dansk & matematik, som er kravet for optagelseskravene på Københavns Tekniske Skole.

Jeg arbejder med medier og har 12 års erhvervserfaring. Jeg har ikke en officiel uddannelse, men det man i gamle dage kaldte sidemandsoplæring, hvor man har en mester som viser og fortæller, hvordan man gør ting ude på optagelser eller i studiet, som jeg lærer meget af. Og på min praktik i Mediehuset København.

Hvis jeg kunne tage en uddannelse på Københavns Tekniske Skole vil det kunne hjælp mig meget med at kom ude i mediebranchen og måske kunne det føre til, at jeg også en fik arbejde i sport eller i nyheder som er min drøm. Men vi er desværre i et samfund hvor det føles som om, at man kun går efter folk, der har en lang uddannelser og ikke dem som mangler en uddannelse og som derimod har 12 års erhvervserfaring.

Jeg tænker, at jeg selvfølgelig godt se ideen i, at vi danskere skal kunne konkurrere med vores nabolande, men det giver så mange problemer for os, som har et handicap, som vil gøre alt for at få den uddannelse, det kræver for at få vores drømmejob. Men vi kan ikke få det, før vi som samfund får lavet systemet sådan, at vi som handicap kan uddannelse. For hvorfor må vi ikke også få det job, som vi vil have? SÅ mit ønsker for fremtiden er, at det bliver mulighed for os at få den uddannelse, vi vil have med den hjælp, der er behov for, så vi også kan få vores drømmejob og bidrage til samfundet med det, vi er gode til.