MIT BEDSTE GLAD-MINDE...

Af Maria Lytzen

I år har Glad Fonden 20-års jubilæum – og der er sket meget på 20 år. Derfor har jeg, Maria Lytzen, været rundt og tale med nogle af Glads mange medarbejdere om deres tid som ansatte og deres bedste minder. Læs med og få gode historier fra nogle af Glads medarbejdere.

Martin Eiby har været ansat på Glad i 7 år, hvor han startede på Glad Fagskole. I sine år som medarbejder, skiller oplevelsen på Roskilde Festivalen med TV-Glad sig ud: ”Den fedeste oplevelse var på Roskilde Festival 2017. Jeg er den første nøgne spasser, der har stillet op til nøgen-løbet. Det var egentlig fordi vi sad og snakkede om, hvad vi kunne lave på festivalen, og så talte vi om at det kunne være sjovt at lave noget fra nøgenløbet. Hvem var frisk? Det var jeg! Og jeg gør det gerne igen”. Klippet med Martin i kørestol til nøgenløbet kan du finde på TV-Glads Youtube kanal.

Glad Teater har lige lavet Teaterfestival på medborgerhuset KUBE på Frederiksberg. Det fortæller skuespiller Dan Roland mere om: ”Det var virkelig et super godt arrangement. Det var sjovt at være derude, vi havde arrangeret en masse aktiviteter. Blandt andet kunne man kravle rundt i en labyrint, høre korte historier og vi afholdt forskellige workshops sammen med børnehaver og skoleklasser, hvor vi fortalte om, hvordan man bliver helte og klovner. Det var fedt, fordi vi var ude og være sammen med rigtig mange forskellige mennesker”.

De fleste der har været i huset ved, at hver dag i Glad starter med en aktiv omgang morgengymnasitik. Det var Søren, der tilbage i tidernes morgen var med til at indføre det: “Jeg gik hen til Lange Peter, jeg tror det var i 2002 og spurgte ham, om jeg måtte starte gymnastik op. Jeg havde set på Kanal København, at de havde morgengymnastik. Peter sagde ja, det var en rigtig god ide!”. “Det var ikke alle, der var med i starten, nogle kiggede bare på. Så sagde jeg; Bare kom i gang!”.
I dag laver vi morgengymnastik hver dag og det er en dejlige måde at starte arbejdsdagen op på.

Thomas Novotny har været på Glad siden tidernes morgen: “En gang var vi på arbejdsopgave i EU Parlamentet i Bruxelles. Vi var der nede for at interviewe politikere. En af dagene stod vi inde i en rund atriumgård, hvor alle politikernes kontorer lå ud til med store vinduer og døre. Jeg opdagede, at der var masser af rumklang og ekko, så jeg fik lyst til at bryde ud i sang - det var ligesom, at jeg fik det hele i hovedet igen. Jeg startede med at synge Poul Bundgaards sang ’Overalt På Vor Jord’. Mens jeg sang, opdagede de seriøse politikere, der sad og arbejdede, at der foregik noget ude i gården, som de ikke var vant til. Pludselig kunne vi hører, at vinduer og døre åbnede sig og de kom alle ud og hang over gelænderet og klappede og lyttede. De begyndte at kaste mønter ned til mig, som om jeg var en gårdsanger. Det kan man godt savne lidt i dag, de der gårdsangere. Folk har nok i sig selv”, fortæller Thomas Novotny, der også bliver kaldt Baronen på Glad.