RADIO GLAD

 - Lars Hauberg

LARS HAUBERG 

programmedarbejder på Radio Glad siden 2011ØL, SKUESPILLERE, HISTORIE, WHISKEY, BLUES MM.

- Lars’ interesse for danske skuespillere startede allerede i folkeskolen, hvor Lars og en kammerat gik i Netto og købte sodavand, hver gang en hvilken som helst dansk skuespiller havde fødselsdag. Det blev ofte til mange sodavand om ugen. 

- Hvis Lars skulle vælge én øl at drikke på sit dødsleje, skulle det være en Rochefort 10, som, ifølge Lars, er verdens bedste øl.

- Lars er ekstraordinært god til at huske årstal, telefonnumre, historiske perioder og filmcitater. Hans klæbehjerne og hans store viden, gør Lars' interviews til noget ganske særligt.


SLAGET VED THERMOPYLÆ

I denne udgave af Historie Med Hauberg skal du høre om ét af historiens mest berømte slag; Slaget ved Thermopylæ.
Vi skal lige knap 2.500 år tilbage i tiden, hvor den frygtede persiske hær er i færd med at erobre nyt land til deres mægtige rige. Over 100.000 persere marcherer mod de græske bystater, der kun kan samle omkring 7.000 mænd. Men på grund af deres fordelagtige position i det smalle Thermopylæ-pas holder den græske koalitionshær stand. De bliver dog forrådt af én af deres egne, og selvom nederlaget er uundgåeligt forsvarer Spartas Kong Leonidas og hans 300 mænd positionen til det sidste.
FENRISULVEN

Lars Hauberg har inviteret Charlotte Frantzdatter fra Sagnlandet Lejre i studiet for at fortælle myten om Fenrisulven. 
Vi hører om svig og hovmod, og den evige kamp mellem aser og jætter, der ender med Ragnarok.

DET ANTIKKE GRÆKENLAND

- Iliaden 

Storslåede helte, kloge gudinder og blodige kampe om magt og ære. Iliaden har det hele.
Her fortæller cand. mag. i klassisk græsk Stefan Bang om Homers storværk, der skildrer den trojanske krig og alle dens skæbner.

HUMLE I TUDEN


For tredje år i træk mødes øl-guru Carsten Berthelsen og den altid tørstige øl-entusiast Lars Hauberg til et af årets store begivenheder; Ølfestival 2019 i Lokomotivværkstedet.


Der bliver smagt på lækre øl, hygget og fortalt historier om blandt andet hjemmebryggere og hvordan man parrer nyt og gammelt gær for at skabe det perfekte øl.
Lyt til alle episoder af HUMLE I TUDEN her

VIDEO BAG OM "I ROLLEN SOM SKUESPILLER"


Lars Hauberg er vært på Radio Glads programserie "I Rollen som Skuespiller". I tre år har han prøvet at få Nikolaj Coster-Waldau i studiet, og nu er det endelig lykkes. Lars Hauberg har lavet grundig research, og fundet frem til glemte klip fra Coster-Waldaus tidlige karriere. Se her hvordan Lars klarer interviewet med verdensstjernen.

I ROLLEN SOM SKUESPILLER

- MED BENEDIKTE HANSEN


Benedikte Hansen fortæller i denne udgave af "I rollen som skuespiller", hvorfor hun blev skuespiller. Hun fortæller om sin yndlings teaterrolle, om sin første store tv-rolle og om sin rolle som journalisten Hanne Holm i tv-serien Borgen. Lyt med og hør hvordan det er altid at få tildelt skurkerollerne, og om drømmen om at spille actionheltinde.


Hør alle episoder af I ROLLEN SOM SKUESPILLER her

RØVERHISTORIER FRA VALHAL

- MED LARS HENRIK OLSEN


Lars Henrik Olsen er forfatter til Erik Menneskesøn-serien, og kender alle de nordiske guder som var de gamle venner. Hør ham fortælle om hvordan han har digtet videre på de gamle kendte sagn, og om hvordan hans interesse for nordisk mytologi blev vagt under et voldsomt tordenvejr.

STRAF OG HENRETTELSER GENNEM TIDEN - 1:4


Blodørnen, radbrækning og bronzetyren er nogle af de afstraffelsesmetoder vi har brugt gennem tiderne. 
Tag med Lars Hauberg gennem historiens straf- og torturmetoder fra vikingernes blodhævn til nutidens kliniske henrettelser.
I dette afsnit ser vi på moderne tiders straf med historiker Inga Floto, som har skrevet "Dødstraffens Kulturhistorie."