RADIO GLAD

 - Lars Hauberg

LARS HAUBERG 

programmedarbejder på Radio Glad siden 2011ØL, SKUESPILLERE, HISTORIE, WHISKEY, BLUES MM.

- Lars’ interesse for danske skuespillere startede allerede i folkeskolen, hvor Lars og en kammerat gik i Netto og købte sodavand, hver gang en hvilken som helst dansk skuespiller havde fødselsdag. Det blev ofte til mange sodavand om ugen. 

- Hvis Lars skulle vælge én øl at drikke på sit dødsleje, skulle det være en Rochefort 10, som, ifølge Lars, er verdens bedste øl.

- Lars er ekstraordinært god til at huske årstal, telefonnumre, historiske perioder og filmcitater. Hans klæbehjerne og hans store viden, gør Lars' interviews til noget ganske særligt.


DET ANTIKKE GRÆKENLAND

- Iliaden 

Storslåede helte, kloge gudinder og blodige kampe om magt og ære. Iliaden har det hele.
Her fortæller cand. mag. i klassisk græsk Stefan Bang om Homers storværk, der skildrer den trojanske krig og alle dens skæbner.

RØVERHISTORIER FRA VALHAL

- MED LARS HENRIK OLSEN


Lars Henrik Olsen er forfatter til Erik Menneskesøn-serien, og kender alle de nordiske guder som var de gamle venner. Hør ham fortælle om hvordan han har digtet videre på de gamle kendte sagn, og om hvordan hans interesse for nordisk mytologi blev vagt under et voldsomt tordenvejr.

VIDEO BAG OM "I ROLLEN SOM SKUESPILLER"


Lars Hauberg er vært på Radio Glads programserie "I Rollen som Skuespiller". I tre år har han prøvet at få Nikolaj Coster-Waldau i studiet, og nu er det endelig lykkes. Lars Hauberg har lavet grundig research, og fundet frem til glemte klip fra Coster-Waldaus tidlige karriere. Se her hvordan Lars klarer interviewet med verdensstjernen.

I ROLLEN SOM SKUESPILLER

- DANICA CURCIC


Som skuespiller kommer man ud for mange mærkelige ting. Engang sad Danica Curcic halvandet time på en piedestal og fremførte en monolog. Nøgen.
Hun har skulle lære at affyre en pistol, så hun mener det og snart skal hun indspille sin første film på serbisk. Lyt med, når Lars Hauberg får alle historierne i denne udgave af I rollen som skuespiller.

Find podcasten i iTunes
Lyt til alle udsendelserne her

STRAF OG HENRETTELSER GENNEM TIDEN - 1:4


Blodørnen, radbrækning og bronzetyren er nogle af de afstraffelsesmetoder vi har brugt gennem tiderne. 
Tag med Lars Hauberg gennem historiens straf- og torturmetoder fra vikingernes blodhævn til nutidens kliniske henrettelser.
I dette afsnit ser vi på moderne tiders straf med historiker Inga Floto, som har skrevet "Dødstraffens Kulturhistorie."

HUMLE I TUDEN


Makkerparret Lars Hauberg og Carsten Berthelsen er taget til Kruts Karport på Østerbro for at udvide oplevelsen af god øl med en tår whisky. 

Kruts Karports ejer Peter Kjær er en garvet whiskyekspert og sammen med Carsten Berthelsen sammensætter han de bedste øl og whisky-oplevelser. 


WALT DISNEYS LIVE MED JAKOB STEGELMANN


Lars Hauberg har besøg af Jakob Stegelmann, der fortæller om Walt Disneys liv og hans betydning for tegnefilmens udvikling. Disney havde hård barndom, men tegnede karikaturtegninger i skolen. Walt Disney Studios blev startet i 1920'erne og derfra udviklede han den ene store tegnefilm efter den anden. Stegelmann fortæller passioneret om et af sine store idoler.

MED MAFIAEN I HÆLENE

I MINUS 65 GRADER

Lars Hauberg har sat antropolog Rane Willerslev i stævne for at høre om hans ekstreme oplevelser i Sibirien hos folkeslaget jukagirerne. Willerslev forsøgte at hjælpe dem med at tjene penge på zobelskin, men kom på kant med den russiske mafia. Willerslev flygtede og boede flere måneder i den iskolde ødemark og kom helt tæt på den barske natur.

HAUBERG I GRACELAND

- HISTORIEN OM THE KING

Lars Hauberg besøger Graceland i USA, hvor han går rundt og ser de forskellige rum som trofærummet, hvor alle hans guldplader hænger og junglerummet, hvor der er springvand og græs på vægge og gulv. 
Hauberg folder historien om Elvis Presleys musikkarriere ud. 

DEN LYSE KIRKE OG DEN MØRKE BLUES


I studiet har Lars Hauberg besøg af sognepræst og bluesmand Palle Kongsgaard og musikeren Nisse Thorbjørn (Copenhagen Slim). Palle har flere gange arrangeret bluesgudstjenester i krypten under Grundtvigs Kirke, bl.a. med Nisse som gæst. Nisse har også taget guitar og mundharpe med i studiet i dag og spiller live. De taler om deres personlige forhold til blues og forbindelser mellem Gud, tro og blues.