KOMUNNEN BESTEMMER, OM JEG KAN FÅ MIT DRØMMEJOB

Af Julie Christensen 

At blive reporter på TV Glad er mit drømmejob. Men jeg bestemmer ikke selv, hvor jeg vil arbejde, når jeg til sommer er færdig med min STU. Hvordan kan det egentlig være, at det hænger sådan sammen? Det har jeg sat mig for at undersøge artiklen her.

Jeg går på en STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse - i Vester Nebel ved Esbjerg. Jeg drømmer om at få lov til at arbejde med journalistik og sociale medier. Derfor kom jeg to uger i praktik ved TV Glad i december 2019. Det var to hektiske uger fyldt med ministerbesøg og interview med Carsten Knudsen fra de Nattergale.

Fordi jeg har et handicap og får min førtidspension, er det kommunen, der i sidste ende bestemmer, hvor jeg kan få job. Det er nemlig dem, der har sat en begrænsning på antallet af pladser ved TV Glad og også ved kommunens egne tilbud. Det provokerer mig. Jeg forstår ikke, hvorfor jeg må stemme til Folketingsvalg og alle andre ting, som voksne kvinder må – men jeg må ikke selv vælge mit arbejde.

Sagsbehandleren er vigtig for beslutningen
Jeg vil undersøge, hvorfor det egentlig er sådan – og om jeg er den eneste i den situation.
Derfor ringer jeg til Hans Erik Møller (Soc. Dem.) fra Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Byråd.
Han fortæller mig, at jeg sammen med min sagsbehandler fra kommunen skal finde et job, som passer til mig: ”Jeg håber meget, at du og din sagsbehandler bliver enige om, at det kan give mening, at du skal på TV Glad og arbejde. Jeg kan jo høre på dig, at det er dit drømmejob,” siger Hans Erik Møller.

Han fortæller mig også, at han mener, at det er vigtigt, at jeg få lov til at arbejde med noget, jeg interesserer mig for: ”Det handler jo om livskvalitet,” siger Hans Erik Møller.

Men selv hvis min sagsbehandler er enig i, at TV Glad vil være godt for mig, så kræver det stadig, at kommunen vil bruge penge på at sende mig i job der.

Jeg skal kæmpe – men er ikke alene
LEV arbejder for, at mennesker med handicap også kan få jobs, som vi interesserer os for. Derfor taler vi med LEVs politiske konsulent, Thomas Holberg.

Thomas fortæller, at der er for få jobmuligheder for mennesker med handicap på førtidspension. Han siger, at han kunne tænke sig, at vi i samfundet ser situationen helt anderledes, end vi gør i dag: ”Vi fokuserer for meget på handicap og begrænsninger, frem for at tænke det i en arbejdsmarkedssituation. Vi skal tro på, at mennesker som Julie har ressourcer, som det giver mening at bringe i spil på det ordinære arbejdsmarked,” siger Thomas Holberg.

Jeg er færdig med min uddannelse til sommer, men inden da skal jeg i praktik flere steder, så jeg kan se hvilke muligheder, jeg måske har. Jeg drømmer stadig om at komme til TV Glad og skrive mange flere klummer og artikler.

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her