DAGBOG NADJAS SUKKER-CHALLENGE

Af Nadja Dalgaard, foto af Jacob Eickhardt
 
Det hele startede med, at min ene søster gik i gang med en sukkerfri uge. Hun kom med en udfordring til mig: INGEN SUKKER I EN UGE. Da jeg startede, fik jeg voldsom hovedpine i et par dage. Det er åbenbart det, der kan ske, når man går på sukkerafvænning. Efter den uge var gået, fik jeg blod på tanden, og nu har jeg valgt at forsætte, så jeg kan tabe mig endnu mere. Følg min rejse i dagbogen her:   

D. 3. august – CAFEENS MANGE FRISTELSER
For et års tid siden var jeg på et vægttabshold. Jeg startede på det hold, fordi min far fik sukkersyge, og jeg tænkte, at nu skulle der ske et eller andet. Det førte dog ikke rigtigt til noget, jeg håber det går bedre den her gang.
Jeg var på cafe i Esbjerg sammen med min mor i dag. Der har de en lækker chokoladekage, som jeg plejer at tage, men i dag valgte jeg et lidt sundere alternativ; rodfrugt chips. Jeg elsker at tage på café, men det er nogle gange svært, for der er mange fristelser. Jeg er pænt stolt af mig selv over, at jeg ikke tog kagen i dag.

D. 7-9. august – SHOPPING ER BEGRÆNSET TIL FÅ BUTIKKER
Denne weekend har været rigtig god. Jeg har dog været ude at drikke om fredagen og fået noget lækker mad i weekenden. Jeg frygter lidt at stige op på vægten. En af grundene til at jeg vil tabe mig, er at jeg gerne vil have det bedre med mig selv, og jeg kunne godt tænke mig at kunne passe nogle mindre tøjstørrelser. Lige nu kan jeg næsten kun passe tøj fra Føtex eller Zizzi, som er en plus-størrelse butik, og det er meget irriterende for mig, at jeg ikke kan gå ind og prøve det smarte tøj, som er i alle de andre butikker.

D. 17 august – AFHÆGNGIG AF HJÆLP FRA ANDRE TIL MOTION
Jeg kom ikke ud at træne på grund af varmen, og jeg har desværre taget et halvt kilo på. Jeg har meldt mig ind i et fitnesscenter sammen med mine søstre, så nu kan jeg også komme i gang med at træne. Jeg er stærkt svagtseende, og det betyder, at jeg kan se omkring 6 meter frem på begge øjne. Derfor er jeg nødt til at have nogle med mig i fitnesscenteret for at hjælpe mig med at indstille maskinerne. Det er virkelig irriterende, at jeg ikke selv kan tage af sted!

Jeg kunne også sagtens have været ude at gå nogle ture, men grundet mit synshandicap skal jeg helst have en person med mig, hvis jeg skal et sted hen, som jeg ikke kender. Så jeg er meget afhængig af andre for at komme ud at motionere. Jeg ville ønske, at jeg var mere selvstændig på det punkt.

D. 1 september – GODE TIPS TIL AT STILLE SLIKSULTEN
I dag skal jeg ud at træne, så det bliver dejligt at komme i gang igen efter en stille uge. Jeg var til en børnefødselsdag i sidste uge, hvor jeg frygtede, at jeg havde taget lidt på. Da jeg steg op på vægten nogle dage efter, havde jeg dog tabt mig 400 gr. Jeg spiser tit läkeroler eller chokolade på 85%, hvis jeg er lækkersulten, og det tager den værste sliksult. Jeg spiser slet ikke sukker længere efter at have været i gang en måned.

Siden jeg startede for en måned siden, har jeg tabt mig 7 kilo, og det kan jeg godt mærke. Blandt andet på tøjet der hænger mere løst. Mit mål er, at jeg gerne vil ned i en størrelse 42, hvis ikke mindre, og jeg vil gerne ende med at tabe mig 30 kg. Det kræver en god viljestyrke, hvis I vil i gang med sådan en omgang, kan jeg bare sige.

D. 1. oktober – JEG BLIVER VED!
Jeg synes indtil videre, at det er gået rigtig godt. Jeg har holdt mig væk fra sukker lige siden, også selvom der har været et par tidspunkter, hvor jeg har taget lidt på, men heldigvis ikke så meget at min livsstilsændring er blevet ødelagt. Jeg vil gerne tabe mig 10 kilo inden jul, og det ved jeg, at jeg når!