VIDEO MISS BLINDSPOT, DEL 2

Christina Nahnsen har en stor sort plet i midten af sit synsfelt. Derfor kalder hun sig selv for "Miss Blindspot". Hun er blogger og deler sine private oplevelser, som næsten blind, med alle interesserede.
I andet afsnit af "Miss Blindspot", kan du følge Christina på sin tur Paris, hvor hun skal på dansefestival. Se hvordan Christina bliver taget imod og hvordan det er at være i en fremmed storby, som næsten blind.

RADIO BLIND PÅ JOB
Hvilke jobs kan man egentlig have når man er blind? I serien 'Blind på job' besøger Mark Sonne diverse arbejdspladser, hvor der er ansat blinde eller svagtsynede. Denne gang møder han Nicolai Mittet, der arbejder som musikpædagog på et psykiatrisk bosted.

VIDEO UGENS INDSLAG 

Her kan du se enkelte indslag fra vores udsendelser.

Du kan også se mange flere gode historier inde under TV, øverst på siden.


UGENS TV

Se vores programmer her på siden eller hver lørdag kl. 21.00-21.30 på din lokalkanal:

KØBENHAVN / KANAL HOVEDSTADEN 

BORNHOLM ØENS TV 

FYN KANAL FYNBOEN / KANAL FYN

NORDJYLLAND KANAL NORD ØSTJYLLAND 

KANAL ØSTJYLLAND MIDT-VESTJYLLAND / KANAL MIDTVEST

REGION-ØST LOKALKANALEN REGION-SYD / KANAL SYD


UGENS KLUMME BLIND MAND PÅ SKINNERNE

Af Dennis Madsere, Foto Matias Olsen


Mit navn er Dennis Madsere og jeg er blind. Jeg har brug for min blindestok, når jeg skal fra a til b. Jeg har haft oplæring i at bruge blindestokken af en person, det er sådan det foregår inden at jeg bliver sluppet løs med stokken for mig selv. 


Når jeg går rundt ude i byen bruger jeg ikke mine øjne til at finde vej med. I stedet bruger jeg mine ører og det går rigtig godt. Jeg bliver tit spurgt af andre folk om der er noget de kan hjælpe mig med. Det er dejligt at folk er så hjælpsomme. De kunne ligeså godt bare gå forbi mig i deres egen verden, med næsen og øjnene i deres smartphone. 


Det sværeste når jeg går rundt derude er biler, for hvem siger at de holder tilbage for mig. Det jeg ikke forstår er de mennesker som der går rundt med musik i ørene så de ikke er opmærksomme på trafikken. Det gør jeg ikke, for det ville svare til at være orienteringsblind. 


Nu tror I måske, at jeg aldrig er kommet til skade, men det er jeg. og Inden jeg fik en blindestok har jeg gået ind i blomsterkrukker af cement, lygtepæle, skilte, tøjstativer og folk. Det giver blå mærker på kroppen, men sådan er livet, man er nødt til at få knubs på livets lange vej ellers lærer man ingenting.


Det værste der er sket mig er, at jeg er faldet ned på togskinnerne på Ringsted station. Det skete en tidlig vintermorgen omkring klokken 8.00. Det var mørkt da jeg kom ind med bus som jeg plejer. Jeg gik hen over kørerbanen mod spor nummer 1. Der var slet ingen der sagde stop og pludselig lå jeg og rodede rundt, hvor toget kunne komme hvert øjeblik det skulle være. Jeg råbte højt op fordi jeg havde slået mit knæ. Straks kom der to mænd og hev mig op på paronen, og de spurgte om jeg havde ondt nogen steder og de var klar til at ringe efter ambulancen. Jeg sagde til dem at jeg havde slået mit knæ men der var ikke brug for de blå blink. Jeg sagde tusind mange tak til dem, for at de havde hjulpet mig. Derefter gik jeg mod Glad og var på arbejde som jeg plejer. Jeg fortalte mine kollegaer hvad der var hændt mig den morgen.


Jeg har siden hen ikke mærket mere til skaden og det er hvad der kan ske på ens vej når jeg er blind.
UGENS FOTO SVAGTSEENDE PÅ AFVEJE

Èn ud af mange udfordringer for en svagtseende er trapper i mørke. Det fortæller Glad-medarbejder Anders, som selv er svagtseende. 

Foto Jonas Koch

INTERVIEW BEDRE VILKÅR FOR MENNESKER MED HANDICAP! 

På den anden side af jorden, helt over i Australien, ligger der en villa. I villaen holder organisationen Red Inc til - ”Realising Every Dream” – som betyder at realisere alle drømme. Organisationen arbejder for at skabe kreative, sociale og faglige muligheder for, at mennesker med handicap i Australien kan få opfyldt deres drømme. TV-Glad har haft besøg af Anne Line Konradsen, som har boet hele sit liv i Danmark, men nu er flyttet til Australien og arbejder i Red Inc. Da hun var hjemme i Danmark for en stund, besøgte hun TV-Glad og fortalte om hendes arbejde med mennesker med handicap i Australien gennem hendes arbejde i Red Inc.

I organisationen, hvor Anne Line til dagligt arbejder, forsøger man at udvikle mennesker med handicap gennem forskellige aktiviteter, alt lige fra surfing, til lydterapi, lektiehjælp, botræning og mange andre aktiviteter: ”Hovedpointen er, at lige meget hvilke udfordringer man har, så skal man have muligheden for at udleve ens drømme”, som Anne Line fortæller. 

I organisationen kan borgere med handicap få hjælp til at opfylde lige det behov, man har, uanset om det er at lære at lave mad, få undervisning i IT, få lektiehjælp, jobrådgivning, personlig pleje eller få et større socialt netværk, som Anne Line giver som eksempler: ”Alt er rettet mod et mål om at blive så selvstændig som mulig og komme et skridt videre i livet og blandt andet kunne bo alene, få et job eller blive bedre social”. 

For alle medlemmerne i organisationen har meget forskellige udfordringer og behov, og derfor er det afgørende med et bredt udvalg af tilbud og aktiviteter: ”Vi har en meget bred målgruppe med alle typer af handicappede, både fysisk og kognitivt, derfor er vores aktiviteter og undervisning også meget forskellige”. 

I Australien får man vurderet, hvad man har brug for afhængigt at sit handicap, og så får man en pose penge, der kan bruges til at få opfyldt de mål og behov, man har: ”De penge kan man lægge i organisationer som vores, som skal hjælpe folk videre. Derved opstår der en, i mine øjne, positiv konkurrence, som gør, at organisationerne faktisk skal have noget at tilbyde og ikke blot være et hvilket som helst værested eller ensformigt arbejde, men noget mennesker med særlige behov faktisk kan bruge til at komme videre i deres liv. Der er stadig et stort skel mellem handicappede og resten af samfundet i Australien, men det er også noget, vi i organisationen prøver at skabe mere opmærksomhed på gennem vores produktioner og lade målgruppen tale højt og vise, hvad de kan, og hvad vores medlemmer har på hjerte”, siger Anne Line om organisationens ambitioner med arbejdet.

Selvom der er mange ligheder til Glad Fondens arbejde med mennesker med handicap, påpeger Anne Line dog, at den helt store forskel er, at målgruppen i Red Inc ikke er ansatte. Det er Anne Line og hendes kollegaer, der er ansatte og laver aktiviteter og kurser, som man kan tilmelde sig: ”En del af mit arbejde består i at holde ansøgningskurser, hjælpe med lektier og få organisationens medlemmer i jobs, som passer til dem”. Der er stadig stor arbejdsløshed blandt handicappede, der gerne vil i arbejde i Australien, men det forsøger Red Inc også at gøre noget ved: ”Når vi er på virksomhedsbesøg og har kontakt til store virksomheder, møder vi relativ stor velvilje, så jeg tror på, at vi faktisk bevæger os i den rigtige retning, så flere kan komme i arbejde, som de er gode til og gerne vil” siger Anne Line, som også er meget inspireret af netop Glad Fondens fokus på meningsfuld beskæftigelse og uddannelse til mennesker med handicap.

På TV-Glad ser vi frem til at følge Anne Lines og Red Incs arbejde, som forhåbentlig også kan være med til at forbedre mennesker med handicaps vilkår over hele verdenen.

Af Olivia Curtis, Foto Jonas Koch

TANKESTREGEN ...

Af Freja ArmstrongKALENDER  - DET SKER I HELE LANDET

Der er ofte gode arrangementer at finde rundt omkring i hele Danmark. Vi fokuserer på de arrangementer der er særligt interessante, for folk med funktionsnedsættelse og deres pårørende. Skulle du kende til et arrangement, vi bør kende til, er du altid velkommen til at skrive til os.

TV-GLAD HVEM ER VI?

TV-Glad består af fire afdelinger; København, Aabenraa, Esbjerg og Ringsted. Vi arbejder med TV, radio, animation og andre medier. Du kan se og høre vores produktioner her på siden, på Facebook, Instagram og Snapchat. Du kan også se os i TV og støde på os i alle mulige andre sammenhænge, når vi står bag eksterne produktioner. 


GLAD PRODUCTION - DINE MEDIEPRODUKTER MED VORES TOUCH 

Glad Production laver medieproduktioner for eksterne kunder eller i samarbejde med partnere.

Kontakt os for et tilbud på din opgave eller med din idé til samarbejde, på mobil 30206835.MEDARBEJDERE  MØD OS ALLE 

KØBENHAVN

RINGSTED

AABENRAA

- ESBJERG

GLAD-KORT 2018

Følg med i, hvor Tv-Glad har været tilstede. Måske har vi været lige i nærheden af dig. 

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her