SAMTALE SKØNHED FINDES OVERALT
- Af Victor Stasel og Sumor Mansoor, foto af Jonas Koch  

Victor: Hvad oplever du i skønheden?
Sumer: Jeg oplever skønheden, når man er sammen med de skønneste mennesker. Det er min familie, venner, gode kollegaer og når man kommer på arbejdet, når jeg gør mig klar, og når jeg er udhvilet. Jeg ser skønheden i universet og når jeg oplever naturen. Så får jeg ofte lyst til at skrive mine tanker og følelser ned på et stykke papir.
Victor: Hvordan bliver du inspireret af naturen?
Sumer: Skoven inspirerer mig når jeg går ture. Skønheden betyder også natur, at man er skøn, man gør sig klar til en glad dag på arbejdet. Hvis jeg går i naturen, så oplever jeg også roen, så jeg kan stresse ud, så kan jeg sove godt og trygt og komme frisk på arbejdet. Så finder jeg ud af hvilket tøj, jeg skal jeg have på, så jeg kan sætte mit hår op og gør mig klar til en ny dag.

Sumer: Hvordan oplever du i skønheden, Victor?
Victor: Jeg oplever skønheden i mange ting. Jeg oplever skønheden i venskab, man føler sig tryg i, og hvis man kan snakke med nogen om tingene, have det sjovt med hinanden og slappe af for sig selv. Hvis man slapper godt af, så føles det skønt det hele.
Sumer: Jeg vil give dig fuldstændig ret i det du siger. Når man føler sig tryg, så kan man snakke med sine kollegaer og sin chef om, hvad man har på hjerte. Man kan få sine tanker væk fra at stresse ved at slukke for Facebook i et par dage og slukke mobilen. Når jeg sidder i min svanegang og strikker eller hækler eller spiller pulsespil, så får jeg mere ro til at skrive poesi som forfatter.
Victor: Hvad ser du af skønhed i en mand?
Sumer: Jeg ser skønheden i en mand. Han skal respektere ens handicap, og han skal forholde sig til sig selv. Det er lige meget, om han ser godt ud eller ej. Skønhed handler ikke om udseendet. Skønheden handler om en selv, at man ser skøn ud og man har det godt i sit liv. Lyt efter hjertet.

Victor: Det kan jeg godt følge dig i. Venskab er også en slags forhold. Skønheden med en kvinde er også glæden ved at være sammen med hende og tid går hurtig. Man skal nyde det, som man har.
Sumer: Man skal nyde hvert et øjeblik.
Victor: Det er en god ting.
Sumer: Jeg kan også være bange for at miste et venskab. Jeg ved inderst inde, at det gør jeg ikke. For eksempel er jeg også nogle gange bange for, at jeg gør de forkerte ting på arbejdet, men så ved jeg inde i skønheden og inde i mig selv, at jeg gør det rigtige.
Victor: Jeg kan også nogle gange have det på samme måde, at jeg er bange for, når jeg gør noget forkert, at jeg så kan miste mit venskab, og det er voldsomt at tænke på. Sådan er det.
Sumer: Sådan er livet.