BLIND MAND PÅ SKINNERNE

Af Dennis Madsere, Foto Matias Olsen

Mit navn er Dennis Madsere og jeg er blind. Jeg har brug for min blindestok, når jeg skal fra a til b. Jeg har haft oplæring i at bruge blindestokken af en person, det er sådan det foregår inden at jeg bliver sluppet løs med stokken for mig selv. 

Når jeg går rundt ude i byen bruger jeg ikke mine øjne til at finde vej med. I stedet bruger jeg mine ører og det går rigtig godt. Jeg bliver tit spurgt af andre folk om der er noget de kan hjælpe mig med. Det er dejligt at folk er så hjælpsomme. De kunne ligeså godt bare gå forbi mig i deres egen verden, med næsen og øjnene i deres smartphone. 

Det sværeste når jeg går rundt derude er biler, for hvem siger at de holder tilbage for mig. Det jeg ikke forstår er de mennesker som der går rundt med musik i ørene så de ikke er opmærksomme på trafikken. Det gør jeg ikke, for det ville svare til at være orienteringsblind. 

Nu tror I måske, at jeg aldrig er kommet til skade, men det er jeg. og Inden jeg fik en blindestok har jeg gået ind i blomsterkrukker af cement, lygtepæle, skilte, tøjstativer og folk. Det giver blå mærker på kroppen, men sådan er livet, man er nødt til at få knubs på livets lange vej ellers lærer man ingenting.

Det værste der er sket mig er, at jeg er faldet ned på togskinnerne på Ringsted station. Det skete en tidlig vintermorgen omkring klokken 8.00. Det var mørkt da jeg kom ind med bus som jeg plejer. Jeg gik hen over kørerbanen mod spor nummer 1. Der var slet ingen der sagde stop og pludselig lå jeg og rodede rundt, hvor toget kunne komme hvert øjeblik det skulle være. Jeg råbte højt op fordi jeg havde slået mit knæ. Straks kom der to mænd og hev mig op på paronen, og de spurgte om jeg havde ondt nogen steder og de var klar til at ringe efter ambulancen. Jeg sagde til dem at jeg havde slået mit knæ men der var ikke brug for de blå blink. Jeg sagde tusind mange tak til dem, for at de havde hjulpet mig. Derefter gik jeg mod Glad og var på arbejde som jeg plejer. Jeg fortalte mine kollegaer hvad der var hændt mig den morgen.


Jeg har siden hen ikke mærket mere til skaden og det er hvad der kan ske på ens vej når jeg er blind.