INTERVIEW FOTOENTUSIASTEN

Tekst og foto af F. A.

Interviewet med Chris Palmgren går i dybden med fotonørderi, fotoudstyr og hvorfor hans helt store passion er at fotografere.

Hvornår begyndte du at tag billeder?
”Jeg har altid… At fortælle hvornår jeg sådan startede med det er svært, fordi jeg har altid syntes at det med både video og stills har været meget interessant for mig. Også fordi via stills kan du fortælle en helt anden historie, end du kan fortælle med for eks. video”.

Hvad gjorde at foto blev din hobby eller arbejde?
”Det kom meget naturligt for mig. Jeg er en af teknikerne på TV-Glad, og så har
det jo varieret meget med opgaven, om det var stills eller om det var video”.

Hvad er det tekniske du godt kan lide ved at tage billeder?
”At der er indstillinger, der gør, at hvis du ikke har tjek på dem, kan det fucke billedet ret meget op hvilket gør, at du skal tænke over dine indstillinger. Hvis jeg vil tage et billedet af dig, så skal jeg regne efter hvilken shutterspeed jeg har på dig, og hvilken iso der skal være på dig”.

”Hvis jeg vil have et billede af dig, der løber - lad os sige at du spiller amerikansk fodbold, og jeg vil have dig lige der hvor du er ved at gribe bolden -, så ville en høj shutterspeed for eks. være
det, man skulle bruge til at fange dig i farten, sådan at du var helt frosset fast.
Men hvis jeg så fik en anden opgave der hed, at jeg skulle tage et billede af dig, hvor du var i kjole og så rigtig fin ud, så ville en lav shutterspeed ala 80,1 være det, man skulle bruge til dit portrætbillede”.

Er der nogle særlige tekniske udfordringer, du godt kan lide ved kameraet?
”Det hele ved kameraet er jo en teknisk udfordring, fordi måske du har en idé om, hvad end du skal lave når du kommer ud på settet. Men så finder du ud af ’hov solen skinner for meget’ eller du har ikke det, du skal bruge. Hele kameraet er jo en teknisk udfordring hver gang. Du kan have lagt en plan, og den kan så slå fejl, og hvad gør du så?”.

Har du haft nogle sjove oplevelser gennem dine fotoopgaver?
”Til Special Olympics der forgik for to år siden i de Forenede Arabiske Emirater, der havde vi siddet i et fly i syv timer. Vi var forsinket, så det gjorde, at vi var fanget i Kastrup i lang tid. Vi endelig kommer frem, og jeg skal tage et gruppebillede, hvor de alle sammen er meget trætte, smiler og vinker til mig. Så kigger jeg op, hvor der er det her fantastiske spejl oppe i loftet. Det så helt vildt fantastisk ud. Inden jeg nåede at bede dem alle sammen om at komme tilbage igen, fik jeg at vide, at de skulle tilbage i busserne og til det hotel, de boede på… Det var en situation, hvor man lige sådan tænker: ’Øv hvis man bare lige havde haft tre minutter mere’”.

Hvor meget går du op i dit fotoudstyr og hvad bruger du?
Mit fotoudstyr er jo mit lille barn, jeg er meget følsom om mit udstyr, og jeg bruger det til meget forskellige ting. For eks. når vi får en eller anden psykotisk idé, hvor vi enten går et eller andet sted hen i København eller herhen i studiet. Jeg bruger jo meget af det udstyr og tænker meget over udstyret.

 

Jeg bruger en Canon eos 7d Mark ii og en dejlig 24-70 som er en af grundene til, at jeg valgte det objektiv. Det er jo fordi, at det er et meget all around objektiv. Det vil sige, hvis du enten har en portrætopgave, eller hvis du skal lave reportage. Lad os sige du skal lave Lars løkke, der spiser en hotdog, så ville det være et godt objektiv. Men hvis kortene skal på bordet ville jeg da hellere bruge hele min dag og weekend til at tage stills.

Så der vist ingen tvivl om at Chris er en sand fotonørd og elsker at fotografere.

TV-GLAD


TV-Glad er en del af Glad Fonden. 

Vi er verdens første tv-station for og med mennesker med funktionsnedsættelse.


TV-GLAD
Rentemestervej 45-47
2400 København NV
Tlf.: 3812 0100
information@gladfonden.dk

Ansvarshavende redaktør: Hanne Jensen

Yderligere kontaktinfo: klik her

SOCIALE MEDIER


Facebook

YouTube

InstagramREGNSKAB, VEDTÆGTER OG BESTYRELSE

Se her